Kurabiyeler
Pages: 1
Yogurtlu Kurabiye By: hafizvuslat Date: 12 Eylül 2009, 17:59:40





Malzemeler:

Kurabiye hamuru için:

1 paket margarin, oda sýcaklýðýnda
2 kahve fincaný toz þeker
2 kahve fincaný yoðurt
1 kahve fincaný ayçiçek yaðý
2 yumurtanýn sarýsý
2 paket kabartma tozu
aldýðý kadar un (15-16 kahve fincaný)

Uzerine:
2 yumurtanýn aký
toz þeker


Hazýrlanmasý:

1. Kurabiye hamuru için 1 paket margarini, 2 kahve fincaný toz þekeri, 2 kahve fincaný yoðurdu, 1 kahve fincaný ayçiçek yaðýný ve 2 yumurtanýn sarýsýný karýþtýrýn.

2. Karýþýmýn üzerine önce 2 paket kabartma tozunu ekleyin. (normalde diðer tariflerde kabartma tozu undan sonra eklenir) unu azar azar ekleyerek karýþýma yedirin ve yumuþak bir hamur yapýn. hamuru yaklaþýk 10 dakika yoðurun. Hamurun üzerine bir bez kapatýp 5-10 dakika dinlendirin.

3. 2 fýrýn tepsisini çok hafif yaðlayýn. Fýrýný 200C'ye getirin. hamurdan ceviz büyüklüðünde parçalar koparýp elinizle þekil verin. (yuvarlak veya elips) kurabiyeleri tepsiye dizin. Uzerlerine yumurta aký sürüp toz þeker serpin. Isýnmýþ fýrýnda üzerleri hafif pembeleþene kadar (yaklaþýk 15 dakika) piþirin.

32 adet kurabiye

not: kurabiye hamurunda yoðurt olduðu için soðuduktan sonra yumuþak kalacaklardýr. ayrýca üzerlerine yumurta aký sürdüðünüz için çok fazla kýzarmayýp beyaz olacaklardýr.

 




radyobeyan