Antep Fistikli Kurabiye By: hafizvuslat Date: 12 Eylül 2009, 17:48:58

Malzemeler:
3 su bardaðý un
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
125g yumuþak margarin
1,5 çay bardaðý toz þeker
1 paket vanilya
2 yemek kaþýðý yoðurt
Iç malzemesi:
1 yemek kaþýðý fýndýk ezmesi
1 yemek kaþýðý ince öðütülmüþ antepfýstýðý
Hazýrlanmasý:
1. Un ve hamur kabartma tozunu karýþtýrýp ince bir elekte eleyin.
2. Yumurta, margarin, þeker ve þekerli vanilini mikser ile þeker eriyene kadar çýrpýn. Daha sonra yoðurt ve un karýþýmýný ilave edip yumuþak bir hamur elde edene kadar mikserin yüksek hýzýnda karýþtýrmaya devam edin. (ilk baþta küçük parçalar halinde olacaklar ama karýþtýrdýkça özleþiyorlar)
3. Hamuru un serpili bir zemine alýp yoðurun ve 0,5 cm kalýnlýðýnda dört köþe olacak þekilde merdane ile açýn. fýndýk ezmesi ve fýstýðý karýþtýrýp macun yapýn. bunu hamura þeritler halinde sürün. (ben macunu miktarýný arttýrdým.) sürdükten sonra sýkýca sarýp rulo yapýn. buzdolabýnda 3 saat dinlendirip 0,5 cm kalýnlýðýnda dilimleyin. yaðlý kaðýt serili tepsiye aralýklý olarak dizin.
4. Onceden ýsýtýlmýþ 160C fýrýnda 10-15 dakika piþirin. Fýrýndan alýnca tepsiden çýkartmadan soðutun. (yoksa daðýlýyor.)