Kurabiyeler
Pages: 1
Kerevic By: hafizvuslat Date: 12 Eylül 2009, 17:37:17



36 adet kurabiye

Malzemeler:

3 yumurta
1 su bardaðý þeker (pudra þekeri kullanýlýrsa daha iyi olur fakat yarým su bardaðýndan biraz fazla þeker yeterli olacaktýr)
1 su bardaðý yoðurt
1 su bardaðý ayçiçek yaðý (kilisliler içerisine genellikle ayçiçek yaðý deðilde zeytinyaðý kullanýrlar)
1 paket oda sýcaklýðýnda margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldýðý kadar un (6-6,5 su bardaðý aldý benimkisi. kilislilerinki gibi bir tad istiyorsanýz unla birlikte 1 su bardaðý kadar irmik ekleyebilirsiniz, ben eklemedim)


Iç malzemesi:

2.5 su bardaðý iri çekilmiþ ceviz
1 yada 1.5 tatlý kaþýðý damak zevkinize göre tarçýn
yarým su bardaðý susam (bunu eklemedim)
yarým çay bardaðý da hindistan cevizi
2 yemek kaþýðý pudra þekeri


Hazýrlanmasý:


Bütün malzemeleri karýþtýrýp yumuþak bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüðünde parçalar koparýp içli köfte yapar gibi içini oyup karþtýrdýðýmýz iç malzemesinden 1 yada 1.5 kaþýk ilave edip aðzýný kapatýn.
Daha sonra yaptýðýnýz bu kurabiyeleri kalýbýn tam ortasýna koyup elinizle hafifce bastýrýn. Kalýptan çýkarmak içinde kalýbýn ucunu bir tahta yada piþireceðiniz tepsiye hafifçe vurarak çýkartýn.
 
Tüm hamuru ayný iþlemle hamur bitinceye kadar tekrarlayýn.hafif yaðladýðýnýz tepsiye kurabiyeleri dizip üstü kýzarmayacak þekilde piþirin.(püf noktasý üzerileri kýzarmayacak)
Kurabiyeler piþtikten sonra hafif soðumasýný bekleyip üzerini tamamen kaplayacak þekilde pudra þekeri dökülüp servis yapýlýr




radyobeyan