Kurabiyeler
Pages: 1
Limonlu ve Misirunlu Kurabiye By: hafizvuslat Date: 12 Eylül 2009, 17:15:18




Malzemeler:

125gr tereyaðý, oda sýcaklýðýnda
1/2 su bardaðý toz þeker
1 yumurta
1 tatlý kaþýðý portakal kabuðu rendesi
1 tatlý kaþýðý limon kabuðu rendesi
1/2 su bardaðý mýsýr un
3/4 su bardaðý beyaz un
2 çorba kaþýðý limon suyu
1/4 su bardaðý pudra þekeri


Hazýrlanmasý:

Tereyaðýyla toz þekeri elinizle karýþtýrýn. Yumurta, limon suyu, portakal ve limon kabuðu rendesini ekleyip tekrar karýþtýrýn. Son olarak unlarý ekleyip sertçe bir hamur yapýn. (bu aþamada un az gelirse sertçe bir hamur elde edene kadar un ilave edin.)
Hamuru buzdolabýnda 45 dakika dinlendirdikten sonra parçalara bölüp 3-4 cm çapýnda rulolar haline getirin. rulolardan yarým santim kalýnlýðýnda daireler kesip yaðlanmýþ tepsiye dizin. (Bu aþamada hamurdan parçalar koparýp normal kurabiye gibi yuvarlayabilirsiniz.)
170C ýsýtýlmýþ fýrýnda 10 dakika piþirdikten sonra tepsiyi fýrýndan çýkarýn. Bir spatula yardýmýyla kurabiyeleri ters çevirip 5 dakika daha piþirin. Fýrýndan çýkardýktan hemen sonra ufak bir süzgeç yardýmýyla üzerlerine pudra þekeri serpin. Kurabiyeleri ters çevirerek yaðlý kaðýda alýn. Diger taraflarýna da pudra þekeri serpin.
Ilýk olarak servis yapabileceðiniz gibi iyice soðuttuktan sonra hava almayacak teneke kutularda bir hafta kadar saklayabilirsiniz.



Ynt: Limonlu ve Misirunlu Kurabiye By: yagmur_7-c Date: 13 Mart 2014, 15:56:47
Selamünaleyküm;
Kurabiyeleri çok severim. Yapýmý da kolaymýþ.Allah razý olsun..
  :)

radyobeyan