Iki Renkli Kurabiye By: hafizvuslat Date: 12 Eylül 2009, 16:54:53

Malzemeler:
1 paket kakao, 50 ya da 100 gr (arzuya göre)
1 paket tereyaðý (250gr), oda sýcaklýðýnda
2 bardak (500ml) toz þeker
3 yumurta
2 yemek kaþýðý (25 ml) vanilya
4 bardak (1lt) un
1 tatlý kaþýðý (5 ml) karbonat
1 tatlý kaþýðý tuz
Hazýrlanmasý:
Þekeri ve tereyaðýný krema kývamýna gelene kadar çýrpýn. Yumurtalarýn 2 tanesini teker teker ekleyip vanilyayý da ilave ederek çýrpmaya devam edin.
Ayrý bir kabýn içinde unu, karbonatý ve tuzu karýþtýrýn. Yumurtalý karýþýma 3 seferde ekleyin. Eðer un çok az geldiyse azar azar un ekleyin.
Hamuru ikiye bölüp yarýsýna kakao karýþtýrýn. Sade hamuru 2 yaðlý kaðýt arasýna koyup merdane ile açýn. Kakaolu hamur içinde ayný iþlemi yapýn. Hamurlarý yarým saat buzdolabýnda bekletin.

Hamurlarý dolaptan çýkarýp 2 parmak kalýnlýðýnda þeritler kesin. Yaðlý kaðýt üzerinde 2 vanilyalý þeriti ve 1 kakaolu þeriti birbirlerine yakýn ama deðmeyecek þekilde yanyana koyun. Kalan bir yumurtayý bir kasede çýrpýn ve fýrça yardýmýyla yerleþtirdiðiniz þeritlerin üzerlerine ve yanlarýna sürün. Þeritleri birbirlerine deðmeleri için hafifçe itin. Üst kata 2 kakaolu ve bir vanilyalý þerit yerleþtirip onlara da yumurta sürün. Böylece 6 kat yapýn. (Uzun þeritlerle uðraþmak zor olduðu için ben uzun þeritleri keserek yaptým)
Kat tamamlanýnca býçak ile bir parmak geniþliðinde kalýplar kesip streçe sarýn ve hemen buzdolabýna kaldýrýn. Bu iþleme tüm þeritler bitene kadar devam edin. Kalýplarý yarým saat dolapta bekletin. (Ýsterseniz bu halde 4 gün bekleyebilirler.)

Fýrýný 180C'ye getirin. Kalýplarý yaðlý kaðýt serilmiþ tepsiye dizip ýsýnmýþ fýrýnda 12 dakika piþirin. Fýrýndan çýkardýktan sonra 3 dakika tepsinin üzerinde soðutun. Daha sonra telin üzerine alarak tamamen soðumalarýný saðlayýn.
Ynt: Iki Renkli Kurabiye By: selsebil Date: 12 Eylül 2009, 20:47:11
Görünüþü çok güzel kare kare :)
Bu þekilde yapmýyordum ama bu þekil de çok güzel denemek gerek
paylaþým için teþekkürler hafýzým 5 çayýnýn yanýnda iyi gider :D