Zeytinyagli Patlican Dolmasi By: hafizvuslat Date: 11 Eylül 2009, 11:15:17

Malzemeler:
4 adet patlýcan
5-6 adet sivribiber
4-5 domates, kuþbaþý doðranmýþ
2 baþ kuru soðan, halka þeklinde doðranmýþ
5-6 diþ sarýmsak, doðranmýþ
kýzartmak için sývýyað
ayrýca 3 yemek kaþýðý zeytinyaðý, iç harcýný kavurmak için
yarým limon suyu
1 tatlý kaþýðý tuz
1 tatlý kaþýðý karabiber
Hazýrlanmasý:
Patlýcanlarý yýkayýp alacalý soyup üç parçaya bölün. Kabak dolmasý gibi içlerini oyun. Bu arada ayçiçek yaðýný kýzartma tenceresine koyun ve ýsýtýn.
Patlýcanlarý ve içlerinden çýkan parçalarý(içleri ziyan olmasýn diye) kýzartýn. Yaðlarý süzülürken iç malzemesini hazýrlayýn. Halka doðranmýþ soðan, sarýmsak ve doðranmýþ sivribiberleri zeytinyaðýnda bir miktar kavurun. Domatesleri ekleyin. Domatesler suyunu çekene kadar kapaðý açýk biçimde piþirin. Tuzunu, karabiberini ve limon suyunu ekleyip kapatýn.
Harcý bir miktar soðuttuktan sonra patlýcanlarýn içine doldurun. Fýrýn tepsisine patlýcan içlerini ve patlýcanlarý yatýk olarak dizip bir çay bardaðý kaynamýþ suyu iç harcýný hazýrladýðýnýz tavaya koyup patlýcanlarýn üzerine gezdirin. (tavada kalan domates suyunu kullanmýþ olursunuz)
200Clik fýrýnda 15 dakika (patlýcanlarýn sosu kaynamaya baþladýktan sonra 5 dakika daha piþene kadar) piþirin. Ilýk veya soðuk servis yapýn.
Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir ) güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.
Tarifbul.net