Ic Baklali Enginar By: hafizvuslat Date: 11 Eylül 2009, 11:13:15

Ýç Baklalý Enginar
5 adet enginar
yarým kg iç bakla
2 soðan
1 su bardaðý zeytinyaðý
1 limon
1 kesme þeker
1 demet dereotu
tuz
Hazýrlanmasý:
Soðanlarý ince doðrayýn ve yaðda hafifçe çevirin. Temizlenmiþ ve tuza batýrýlmýþ, yarým limonla ovulmuþ enginarlarý sýralayýn. Tuz, þeker ve yarým limon sýkýn.Ustünü örtecek kadar su koyun.
Tencerenin aðzýný önce yaðlý kaðýtla, sonra kapakla kapayýn, ateþe býrakýn.
Yarý piþince iç baklalarý ekleyin. Tamamen piþince ateþten alýn. Enginarlarý servis tabaðýna dizin, ortalarýna baklalarý doldurun ve bol miktarda kýyýlmýþ dereotu serpin.
Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir ) güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.
Tarifbul.net