Sebze Yemekleri
Pages: 1
Limon ve Domates Esliginde Bulgurlu Tavuk By: hafizvuslat Date: 11 Eylül 2009, 11:02:59




Malzemeler:

2 yemek kaþýðý zeytinyaðý
1 orta boy soðan ve birkaç arpacýk soðan, ince doðranmýþ
10 tavuk pirzola, kemiklerinden ayrýlmýþ
7-8 cherry domates veya 3-4 küçük boy domates, doðranmýþ
3 diþ sarýmsak
dörtte bir limon kabuðu rendesi
1 su bardaðý bulgur
yaklaþýk 1 bardak kaynamýþ su veya tavuk suyu
yarým tatlý kaþýðý tuz
1 bardak donmuþ veya konserve bezelye
1 limon, dilimlenmiþ


Hazýrlanmasý:

Yaðý ve tavuklarý tavaya alýn. Her iki tarafýný da iyice piþirin. Piþince tavuklarý tavadan bir tabaða alýn. Ayný tavadaki yað ile soðanlarý kavurun. Domates, sarýmsak ve limon kabuðunu tavaya ekleyin. 2-3 dakika piþirin.
Tavuklarý tekrar tavaya alýn. Biraz daha piþirip bulgurlarý ekleyin. Üzerini bir miktar geçecek kadar kaynamýþ suyu ve tuzu ilave edin. Tavanýn kapaðýný kapatýp bulgurlarýn suyu çekmesi saðlayýn.
Çekince bezelyeleri ekleyin. Limon dilimleri eþliðinde servis yapýn.





Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir )  güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.

Tarifbul.net


radyobeyan