Sebze Yemekleri
Pages: 1
Mantarli Bruksel Lahanasi By: hafizvuslat Date: 11 Eylül 2009, 10:29:47




Malzemeler :

1 paket brüksel lahanasý
400 gr mantar
3 adet orta boy patates
6-7 adet arpacýk soðan
5-6 diþ sarýmsak
1 çay bardaðý zeytinyaðý
1 çorba kaþýðý salça
Kaynar su
Tuz


Yapýlýþý :

Mantarlarý iyice yýkadýktan sonra, piþerken kararmalarýný önlemek amacýyla 2 adet limon suyunu derince bir kaba döktükten sonra mantarlarý koyup üzerini aþacak kadar su ilave ederek mantarlarýn su yüzüne çýkmamalarý için üzerine tabak koyarak 30dk bekletin.
Bürüksel lahanasýnýn sap kýsmýsý býçakla keserek yýkayýn. Patatesleri küp küp doðrayýn.
Mantarlarýn suyunu süzüp sudan geçirin. Býçakla 2-3 parçaya kesin. Mantarlarý tencereye koyup arada karýþtýrarak tencerenin kapaðýný kapatmadan ( kapaðýný kapatýrsanýz taþabilir) býraktýðý suyu çekene kadar piþirin. Zeytinyaðýný, soðaný ve sarýmsaklarý ekleyip soðanlar pembeleþinceye kadar kavurun. Salçayý ekleyip karýþtýrýn. Patatesleri ekleyip 2-3 dk kavurun. Lahanalarý ilave edip kavurmaya devam edin. Sebzelerin üzerini aþacak kadar kaynar su ekleyip tuzunu ekleyin ve kýsýk ateþte sebzeler yumuþayýncaya kadar piþirin.
Afiyet bal þeker olsun.





Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir )  güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.

Tarifbul.net


radyobeyan