Sebze Yemekleri
Pages: 1
Kiymali Ali Nazik By: hafizvuslat Date: 11 Eylül 2009, 10:22:39



Malzemeler :

5-6 adet patlýcan
500 gr kýyma
1 adet büyük soðan
50 gr margarin veya tereyaðý
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 tatlý kaþýðý tuz
500 gr yoðurt
4-5 diþ sarýmsak


Yapýlýþý :

Patlýcaný yýkayýp kuruladýktan sonra býçakla bir kaç yerinden delip, fýrýnda közleyinp soðumaya býrakýn. Teflon tavada kýymayý býraktýðý suyu çekene kadar kavurun. Yaðý ve yemeklik doðranmýþ soðaný ve biberi ekleyip kavurmaya devam edin. Küçük doðranmýþ domatesi ve tuzu ekleyip kýsýk ateþte piþirin.
Patlýcanlarýn kabuklarýný soyup küçük doðrayýp yoðurtla karýþtýrýn. Sarýmsaðý tuzla dövüp yoðurda ekleyin. Servis tabaðýna patlýcanlý yoðurttan koyup üzerine kýymadan koyup servise sunun.
Afiyet bal þeker olsun.





Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir )  güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.

Tarifbul.net


radyobeyan