Sebze Yemekleri
Pages: 1
Lahana Sarmasi By: hafizvuslat Date: 10 Eylül 2009, 18:37:52



Malzemeler :

Orta boy lahana
3 su bardaðý pirinç
1 su bardaðý zeytinyaðý
3 adet domates
3 adet soðan
4-5 diþ sarýmsak
1/2 demet maydanoz
1/2 demet nane
2 yemek kaþýðý salça
2 yemek kaþýðý nar ekþisi
Birer çay kaþýðý karabiber, kimyon, kýrmýzý pul biber
Tuz


Yapýlýþý :

Lahananýn orta kýsmýný býçak yardýmý ile çýkarýp parçalara ayýrýn, kaynar ve tuzlu suda haþlayýn ve soðumaya býrakýn. Pirinci yýkayýn ve diðer malzemeleri ekleyip karýþtýrýn. Tencerenin en alt kýsmýna lahananýn sert yapraklarýndan koyun.(Lahanalar piþerken yapýþmasýn diye)
Lahanadan dilediðiniz büyüklükte yapraklar keserek iç malzemeden koyup kývýrýn ve tencereye dizin. Küçük bir kapta zeytinyaðý, salça ve kaynar su ekleyip karýþtýrýn tencerenin üzerine gezdirin. Lahanalarý kapatacak þekilde tabak koyarak tencerenin kapaðýný kapatýp, kýsýk ateþte piþirin.
Afiyet bal þeker olsun.





Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir )  güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.

Tarifbul.net


radyobeyan