Salatalar
Pages: 1
Karisik Tursu By: hafizvuslat Date: 10 Eylül 2009, 15:26:39



Malzemeler :

1/2 kilo korniþon salatalýk
3 adet havuç (kabuðu soyulmuþ)
3 adet acur
2 baþ sarýmsak
2 çay bardaðý sirke
1 su bardaðý kaya tuzu
1.5 litre su (kaynatýlýp soðumuþ)
4-5 dal maydanoz
Bir kaç tane limon dilimi


Yapýlýþý :


Salatalýðý ve acuru akan su altýnda bir kaç kez iyice yýkayýn. Havuç ve acuru dilimleyin. Salatalýðýn kenar kýsýmlarýndan çok az kesin. Sarýmsaklarý soyup yýkayýn, büyükse bir kaç parçaya kesin. Geniþçe bir cam kaba suyu, tuzu ve sirkeyi ekleyip karýþtýrýn. Kavanoza karýþýk olarak salatalýk, acur, havuç, sarýmsak ve limon dilimlerini koyup, suyu ekleyin. En üst kýsmý maydanozla kapatýn. Kavanozun aðzýný sýkýca kapatýp,oda ýsýsýnda ve karanlýk ortamda 10-15 gün beklettikten sonra turþunuz hazýrdýr.
Afiyet bal þeker olsun.




Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir )  güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.

Tarifbul.net

Ynt: Karisik Tursu By: bilmemki Date: 18 Eylül 2009, 16:10:19
ben bi türlü biberi göremedim ama yaaa
bibersiz turþu nasýl oluyo acaba
acý biber olacak yakacak insanýn aðzýný biraz bence  
paylaþým için saðol ALLAH razý olsun

radyobeyan