Hamur Ýþleri
Pages: 1
Peynirli Bazlama By: hafiza aise Date: 05 Aðustos 2012, 14:06:34
Peynirli Bazlama


MALZEMELER

4 su b. un
yarým pk. yaþ maya
1 su b. sulu yoðurt
su
tuz

ÝÇ HARCI ÝÇÝN:
dil peyniri
kaþar peyniri

ÜZERÝ ÝÇÝN:
tereyaðý

HAZIRLANIÞI: Unu karýþtýrma kabýna alýyoruz ve ortasýný açýyoruz. Mayayý ortaya koyup tuzu kenarlara serpiyoruz. Yoðurdu mayanýn üzerine döküyoruz ve ortadan
mayayý eriterek yoðurmaya baþlýyoruz. Ilýk su ilave ederek hamurumuzu yoðurduktan sonra bezeler koparýyoruz ve un serptiðimiz tepsiye bezeleri alýyoruz.

Üzerini streç filmle kapatýp mayalandýrýyoruz. Peynirleri rendeliyoruz. Mayalanan bezeleri elimizle açýyoruz, içlerine rendelenmiþ peynir koyup kapatýyoruz. Üzerine hafifçe bastýrýyoruz. Yaðsýz tavada çevirerek piþiriyoruz.

Üzerlerine tereyaðý sürerek servis ediyoruz.

Ynt: Peynirli Bazlama By: sümeyra Date: 05 Aðustos 2012, 14:16:51


     Ramazan olunca daha da güzel görünüyorlar..Herkese afiyet olsun...

radyobeyan