Bal Merhemi By: ehlidunya Date: 25 Mayýs 2012, 21:17:53
Yaralara Þifa: Bal Merhemi
Kâinatýn yaratýcýsý, insanlara karanlýklarýn içinde dünya gibi mükemmel bir mesken halketmiþ ve bizleri irademiz harici buraya göndermiþ. Ýyiyi kötüyü, güzeli çirkini öðretip bizleri bir imtihana tâbi tutmuþ. Biz insanlar da. bu tatlý mavi küre içinde bir yandan imtihana çalýþýrken, bir yanda da hayatýmýzý sürdürmek, hatta daha iyi sürdürmek için afâki ve enfüsi dairedeki hâdiselerle ilgilenmiþiz. Onlara dikkat etmiþiz. Üzerlerinde düþünmüþüz. Çoðu zaman yaratýcýmýzýn elçilerinin getirdikleri ýþýklarla çevremizi deðerlendirerek iyi neticelere varmýþýz.
Ýþte son elçisinin bizlere tebliðleri sýrasýnda Öðrettiði bir sözü: "Bal bütün dertlere devâdýr". Evet bal bütün dertlere devâdýr. Fakat bizler bunu hep balý yiyerek dertlerimize çâre bulacaðýz þeklinde anlamýþýz. Oysa son yýllarda yapýlan ilmi araþtýrmalar, balýn ayný zamanda merhem gibi sürülerek de kullanýlabileceðini ortaya çýkarmýþtýr.
Nijerya'daki cerrahlar, yaralarý balla tedâvi etme hususunda büyük muvaffakiyetler elde etmiþlerdir. Bu cerrahlardan biri olan Spencer EFEM, Kalabor'daki üniversite Hastahanesinde üç yýl zarfýnda 59 hastayý balla tedâvi ederek, biri hariç hepsinin sýhhate kavuþmalarýna sebep olmuþtur. Bazý doktorlar yanýk, yara, fazla yatmadan mütevellit ve çeþitli ülser türlerinden muzdarip hastalarýný klâsik pansuman ve antibiyotik kullanarak tedâvi etmeye çalýþtýlar. Netice baþansýz olunca hastalarýný Dr. S. E'ye havale ettiler. Dr. E. yaralý kýsýmlarýn araþtýrýlmasý için numuneler aldýktan sonra yaralara saf bal sürdü. Böylece zedelenenmiþ dokular kurudu ve vücut yarayý kolaylýkla tamir edebildi. Dr. E. bunu þöyle izah ediyor: "Bal tatbikinden sonra, yara kabuðu ile, çürümüþ ve kangrenli dokular giderek birbirinden ayrýldýlar. Bu kýsýmlar hastayý incitmeden birkaç pens ile alýndýlar. En altta ise saðlýklý doku kaldý. Yapýlan laboratuvar incelemeleri neticesinde, yaralarýn bazý mikroorganizmalardan mütevellit olduðu anlaþýldý. Göz ve idrar yolu enfeksiyonlarýnda rastlanan Pseudomonas pyocyanea ve mide-barsak iltihaplarýna sebebiyet veren Escherichia coli bunlardan bazýlarýdýr.
Balla tedâviden bir hafta sonra yaradan alýnan kültürde bu mikroorganizmalarýn hiç birisi bulunamamýþtýr.
Bal çok düþük asiditeli, oldukça koyu kývamda ve su emicidir. Bu özellikleri ile bal, ödemli (þiþmiþ) dokulardan suyu emerek yarayý temizler ve daha baþka enfeksiyonlarý önler. Bal, ayný zamanda bakteri öldürücü eleman olan inhibini de ihtiva eder. Böylece müzmin yaralardaki ölü dokularýn, balla tedâvi vasýtasýyla hiçbir cerrahi müdaheleye lüzum kalmadan alýnabileceði de isbat edilmiþ oldu. Hatta bazý durumlarda deri nakli ve herhangi bir uzvun kesilmesine gerek kalmamaktadýr.
sýzýntý
Ynt: Bal Merhemi By: sümeyra Date: 26 Mayýs 2012, 00:21:04
Çok sevindirici ve ilginç bir haber..Ýnþaallah daha da yaygýnlaþýr kullanýmý..Böylece herkese faydalý olacak hale gelmiþ olur..inþaallah..
radyobeyan