Süneni Nesai
Pages: 1
Abdest organlarını yıkamanın sınırı By: sumeyye Date: 02 Mayıs 2012, 13:49:30
94- ABDEST ORGANLARINI YIKAMANIN SINIRI

115- Osman’ın kölesi Humran (r.a)’ın haber verdiğine göre: Osman, abdest almak için su isteyip abdest almaya başladı ellerini üçer kere yıkadı sonra ağzına su alıp çalkaladı, burnuna su alıp sümkürdü sonra yüzünü üç sefer yıkadı, sonra sağ kolunu dirseğine kadar üç defa sonra sol kolunu aynı şekilde yıkayıp başını meshetti, sonra sağ ayağını topuklarına kadar üç defa sonra sol ayağını aynı şekilde yıkayıp şöyle dedi: “Rasûlullah (s.a.v)’i benim aldığım şu abdest gibi abdest alırken gördüm. Sonra şöyle devam etti: Rasûlullah (s.a.v) buyurdu ki: “Kim benim aldığım şu abdest gibi abdest alır da sonra kalkıp iki rekat namaz kılarsa ve kıldığı bu namazda hatırına dünyalık getirmezse Allah onun geçmiş günahlarını affeder.” (Buhârî, Vudu’: 25; İbn Mâce, Tahara: 57)

Ynt: Abdest organlarını yıkamanın sınırı By: halim Date: 12 Eylül 2016, 21:15:30
Esselamu aleykum; İnşaallah islam adabiyla ibadetlerimızı yerine getiren hayırlı insanlardan olmak duasiyla. . . Allah razi olsun
Ynt: Abdest organlarını yıkamanın sınırı By: Bilal2009 Date: 13 Eylül 2016, 06:47:17
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah . Abdest namazın , namaz ise cennetin anahtarıdır Allah ın izni ile. Rabbim paylaşım için razı olsun.
Ynt: Abdest organlarını yıkamanın sınırı By: melda 6D Date: 13 Eylül 2016, 12:50:33
Aleykum selam . İnşallah biz de efendimiz Hz Muhammed sav gibi abdest alıp iki rekat namaz kılarızda geçmiş günahlarımız affolur.
Ynt: Abdest organlarını yıkamanın sınırı By: HALACAHAN Date: 11 Ekim 2016, 19:10:38
Ibadetleri yapmamızın da bir sınırı var ..Adabı var ..Rabbim bizleri edebiyle ibadetlerini yapanlardan eylesin bizleri ..
Ynt: Abdest organlarını yıkamanın sınırı By: ceren Date: 11 Ekim 2016, 19:30:00
Aleykumselam.Rabbim hakkiyla abdest almayi ve farzlara uyup feyzine ermeyi nasip etsin inşallah...

radyobeyan