Namazda uyuklamak By: sumeyye Date: 01 Mayýs 2012, 15:22:33
118- NAMAZDA UYUKLAMAK
162- Aiþe (r.anha)’dan rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v) þöyle buyurmuþtur: “Kiþi namazda uyuklarsa namaz kýlmayý býraksýn zira farkýnda olmadan kendisine beddua edebilir.” (Buhârî, Vudu’ 56; Tirmizî, Salat: 263)
119- TENASÜL ORGANINA DOKUNMAK ABDESTÝ BOZAR MI?
163- Urve b. Zübeyr (r.a)’den aktarýldýðýna göre, þöyle diyordu: Mervan b. Hakem’in yanýna girmiþtim. Abdest konularýndan konuþuyorduk. Mervan: “Tenasül organýna dokunmaktan dolayý abdest almak gerekir” dedi. Ben de: “Bu konuyu bilmiyorum” dedim. Mervan dedi ki: “Büsre binti Safvan; Rasûlullah (s.a.v)’den: “Biriniz tenasül organýna dokunduðunda abdest alsýn” sözünü duyduðunu bana aktarmýþtýr. (Ebû Davud, Tahara: 70; Muvatta', Tahara: 15)
164- Urve b. Zübeyr (r.a)’den rivâyete göre, þöyle demiþtir: Mervan, Medine valisi iken; eliyle tenasül organýna dokunan kimsenin abdest almasý gerektiðini söylemiþti. Ben de bunu kabul etmeyip þöyle dedim: “Tenasül organýna dokunan kimseye abdest almasý gerekmez.” Mervan da: “Büsre binti Safvan’ýn Rasûlullah (s.a.v)’den iþittiðine göre: “Tenasül organýna dokunmakla abdest almak gerekir” demiþti dedi.
Mervan, muhafýzlarýndan birini çaðýrarak Büsre’ye gönderip kendisine naklettiði bu hadisi bizzat kendisinden duyuncaya kadar Mervan ile münakaþaya devam ettim. (Muvatta', Tahara: 15; Ebû Davud, Tahara: 70)
120- TENASÜL ORGANINA DOKUNMAK ABDESTÝ BOZMAZ
165- Talk b. Ali (r.a), babasýndan naklederek þöyle diyor: Bir heyet olarak yola çýktýk ve Rasûlullah (s.a.v)’in huzuruna vardýk. O’nun siyasi otoritesini kabul edip, birlikte namaz kýldýk. Rasûlullah (s.a.v) namazý bitirince bedevi gibi biri gelerek; “Ey Allah’ýn Rasûlü! Bir kimse namazýnda tenasül organýna dokunsa namazý ve abdesti bozulur mu?” dedi. Rasûlullah (s.a.v) de: “O senin vücudundan bir parça deðil midir?” diye cevap verdi. (Tirmizî, Tahara: 61; Ýbn Mâce, Tahara: 64)
Ynt: Namazda uyuklamak By: halim Date: 11 Eylül 2015, 22:14:44
Esselamu aleykum ; Maþaallah derin fýkhi bilgiler ve hadisler ýþýðýnda açýklanmýþ inþaallah öðrenip ümmeti muhammedin istifadesine sunanlardan oluruz
Allah razý olsun
Ynt: Namazda uyuklamak By: besiye7A Date: 11 Eylül 2015, 22:20:30
Paylaþýp için teþekkürler lale razý olsun
Ynt: Namazda uyuklamak By: HALACAHAN Date: 06 Nisan 2016, 03:19:44
Alryküm selam.. Allah razý olsun paylaþi için .. Özellikle sabah namazýnda uyuklama hali fazlaca oluyor.. Her þeye raðmen ýsrarla elimizden geldiðince en iyi þekilde ibadetlerýmýzý yapmalýyýz.. Uyuklasak bile :)
Ynt: Namazda uyuklamak By: Bilal2009 Date: 06 Nisan 2016, 06:00:48
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah. Namazda uyursak namazý o an için terk etmemiz lazým. Hanefi Mezhebine göre tenasül organýna dokunmak abdesti bozmaz. Rabbim paylaþým için razý olsun.
Ynt: Namazda uyuklamak By: ✿ Sevgi ✿ Date: 06 Nisan 2016, 06:27:41
Aleyna Ve Aleykümüsselăm. Kiþi Namazda iken eðer uyuyakalýrsa oan Namazý terk etmesi daha iyi olur. Mevlam bizlere Namazýný hakkýyla eda edebilen kullarýndan eylesin inþaAllah. Amin
Ynt: Namazda uyuklamak By: ceren Date: 06 Nisan 2016, 13:10:47
Aleykumselam.Eger kisi namazda uyuya kalirsa namazini bozmasi gerekir.Cunki kisi uyku halinde ne yaptigini bilmez .Bu yuzden abdesti de bozulmus olur.Rabbim razi olsun bilgiler den kardeþim....
Ynt: Namazda uyuklamak By: selma 8-D Date: 13 Nisan 2016, 18:21:14
Esselamü aleyküm kiþi eģer namzda uyukalesa kalkip abdest almasi gerekir çünkü uyuma durumunda abdest bizulur
Ynt: Namazda uyuklamak By: Mustafa/Samed Date: 13 Nisan 2016, 18:27:49
Ve Aleykümüsselam. Yeni bir bilgi öðrenmiþ oldum. Paylaþým için Rabbim razý olsun.
Ynt: Namazda uyuklamak By: Mevlüde Date: 14 Aðustos 2016, 18:52:45
Aleykumusselam ve rahmetullah.namazda kimin huzuruna ciktigimizi unutmayalim insallah.Allah razi olun paylasm icin
Ynt: Namazda uyuklamak By: Rüveyha Date: 14 Aðustos 2016, 19:06:02
Ve aleykumusselam..Mevlam edep ile ihlasla ile namaza duranlardan kýlsýn.Rabbim razý olsun
Ynt: Namazda uyuklamak By: RAMAZAN 7/D Date: 14 Aðustos 2016, 21:06:34
Ve Aleyküm Selam . Ýnsan yorgun olabilir ve o halde kalkýp namaz kýlmaya çalýþmasý çok güzel birþey . Ama namaz kýlarken arapca kelimeleri yanlýþ söyleyip yanlýþ anlamlara gelebilir söylediklerimiz . Bu yüzden dikkat etmeliyiz .
ALLAH cc razý olsun
Ynt: Namazda uyuklamak By: halim Date: 06 Eylül 2016, 22:40:10
Esselamu aleykum ; Ýnþaallah tam bir þuurla dini isami mübini yaþar þüphede ve arada kalacaðýmýz konularda bizleri muhafaza bizleri direkt islamla haþreyle.
Allah razý olsun
Ynt: Namazda uyuklamak By: HALACAHAN Date: 13 Eylül 2016, 22:09:40
Uyku ile beraber bilinç kapaniykr bu sebeple uygulama durumunda namaza ara verilmesi gerekir ..Allah korusun insan kendine beddua bile etme durumu var ..