Nurdan Damlalar
Pages: 1
Gayet ehemmiyetli bir hizmette istihdam ediliyoruz By: ehlidunya Date: 09 Mart 2012, 15:19:20
Gayet ehemmiyetli bir hizmette istihdam ediliyoruz
   
Kardeþlerim, hiç merak etmeyiniz. Kat’î kanaatim geldi, bizler bir inayet altýnda, gayet ehemmiyetli bir hizmette ve ihtiyar ve iktidarýmýz haricinde bir dest-i gaybî tarafýndan istihdam ediliyoruz.
 

Aziz, sýddýk kardeþlerim,
Size melaikeye ait Meyvelerin bir parçasýný daha gönderdim. Mahkeme reisi kitaplarýmý bana vereceðini söylemesi üzerine, Denizli’ye iki vekâletname gönderdim. Burada bana þiddetli bir tecrid ve tazyik verildiðine merak etmeyiniz; inayet-i Rabbaniye devam ediyor.
Medar-ý ibrettir ki; burada Risâle-i Nur serbest okunup yazýlýrken—hilâf-ý âdet—baþta bu kýþ, yaz gibi gittiðini çok adamlardan iþittim. Ne vakit bana ve Risâle-i Nur’a hücum edildi, yazdýrýlmadý, tatil oldu; gayet þiddetli bir kýþ baþladýðý gibi, Afyon’a þekva suretinde yazýlan hasbihal ve zelzeleleri Risâle-i Nur’un tatiliyle münasebettar gösterdiði cihetini inanmayanlara güya inandýrmak için ayný taarruz zamanýnda baþlayýp þimdiye kadar ara sýra hafifçe sarsar, ikaz ediyor diye iþittim.
Hem ne vakit Risâle-i Nur’a iliþilmiþse, bir nevi umumî korku baþlamýþ görüyoruz. Demek bu vatanýn belâlardan muhafazasý için Risâle-i Nur bir kat’î vesiledir. Madem böyledir, millet ve vataný sevenler Risâle-i Nur’u serbest býraksýnlar ve okusunlar ve okutsunlar.
Ýâþe için tahsisatlarýndan, yalnýz masraf borçlarý vermek için birtek defa sekiz günlük tayinatý kabul ettim, “Daha istemem” dedim.
***
Aziz, sýddýk, tam metin kardeþlerim,
Þehid merhumun berzahta okumasýyla mesrurane meþgul olduðu Nur Risâlelerini dünyada kendi yerinde çalýþmak ve beni de çalýþtýrmak için yazýlmýþlar gibi tam vaktinde yetiþti ve medrese-i Yusufiyenin üç tatlý meyvesini ve Kur’ân’ýn kudsî ve Firdevsî binler meyveler veren üç hizbini beraber getirdi.
Ýki kahraman mübarek, yazdýklarý güzel iki Meyvelerinin tarzýnda ve kýtasýnda On Birinci Meselesini dahi yazýp dört-beþ nüsha Hizb-i Nuriye varsa ve beþ-altý Hizb-i Kur’âniye ile beraber gönderilse münasiptir. Ve Hüsrev’in fýkrasý, On Birinci Meselenin ahirinde kaydedilsin.
Size bu defa Âyete’l-Kürsî’nin arkadaþý ve tetimmesi iki-üç âyetin bir nükte-i i’câziyelerine dair bir parça gönderdim. Daha tamamlamaya bir ihtar almadým, noksan kaldý, pek acelelikle yazýldý. Ehemmiyetli sýrlar göründü, fakat dünyaya bakmamak için tamam ve açýk yazdýrýlmadý. Eðer hoþunuza gitse, On Birinci Meselenin Haþiyesinin bir lâhikasý olarak kaydedersiniz ve Ý’câz-ý Kur’ân Risâlesinin zeyillerinde hem “el-Felâk” nüktesini, hem bunu yazarsýnýz.
Kardeþlerim, hiç merak etmeyiniz. Kat’î kanaatim geldi, bizler bir inayet altýnda, gayet ehemmiyetli bir hizmette ve ihtiyar ve iktidarýmýz haricinde bir dest-i gaybî tarafýndan istihdam ediliyoruz. Çok defa “Belki sevmediðiniz þey hakkýnýzda hayýrlýdýr” (Bakara Sûresi: 216.) sýrrýna mazhar oluyoruz. Bu çalýþmada zahmet pek az, ücret pek çok.

Emirdað Lâhikasý, s. 24


radyobeyan