Istemek kime helal degildir? By: sidretül münteha Date: 28 Þubat 2012, 11:07:28
90- ÝSTEMEK KÝME HELAL DEÐÝLDÝR?
2549- Ata b. Yesar (r.a), Esed oðullarýndan bir adamdan naklederek þöyle diyor: Ben ve ailem Baki-ul Gargad’e yerleþtik. Ailem bana dedi ki Rasûlullah (s.a.v)’e git ve yiyecek bir þeyler iste. Ben de gittim, yanýnda bir þeyler isteyen biri vardý. Rasûlullah (s.a.v)’de ona þöyle diyordu: “Sana verecek bir þeyim yok” adam kýzgýn vaziyette döndü o sýrada þöyle söylüyordu: “Yemin ederim ki istediðin kimselere veriyorsun” Rasûlullah (s.a.v)’de: “Verecek bir þeyim olmadýðýndan dolayý o bana kýzýyor. Birinizin kýrk dirhemi ve ona denk bir malý varsa ve bir þeyler isterse bu kimse muhtaç olmadýðý halde istiyor demektir” buyurdu. Esedli adam anlatmasýný þöyle sürdürdü: “Bunun üzerine ben kendi kendime benim bol sütlü bir devem var, bu devem kýrk dirhemden fazla eder dedim ve hiçbir þey istemeden geri döndüm. Bu olaydan sonra Peygamber (s.a.v)’e arpa ve kuru üzüm getirildi de Allah katýnda zengin sayýlýncaya kadar bu gelenleri bizim aramýzda taksim etmiþti.” (Ebû Davud, Zekat: 23; Müsned: 15815)
2550- Ebu Hüreyre (r.a)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v) þöyle buyurdu: “Zengin ve sýhhatli güç ve kuvveti yerinde olan kimseye sadaka almasý helâl deðildir.” (Müsned: 8700)
Ynt: Istemek kime helal degildir? By: melda 6D Date: 12 Eylül 2016, 12:41:50
Sadaka zekat fakirlere verilir bunlarý zenginlerin almasý olmaz. Veren el olalým alan ek deðil.
Ynt: Istemek kime helal degildir? By: Bilal2009 Date: 12 Eylül 2016, 12:54:22
Esselamü aleyküm ve rahmetüllah . Rabbim bizleri Peygamberimiz in yolundan bir an dahi ayrýlmayanlardan eylesin . Rabbim paylaþým için razý olsun.
Ynt: Istemek kime helal degildir? By: ceren Date: 12 Eylül 2016, 17:18:16
Aleykumselam.Allah rizasi icin yasayan ve onun icin isteyen ve onun rizasina kavusan kullardan olalim inþallah...
Ynt: Istemek kime helal degildir? By: HALACAHAN Date: 19 Ekim 2016, 18:46:38
Rabbimiz bizleri turlu turlu nimetlerle donatmisken istemek bizlerin ne haddine .. sukursuzluk ne haddimize .. Rabnim verdigin nimwtlere aonsuz sukurler olsun