Süneni Tirmizi
Pages: 1
Şaraptan sirke yapılabilir mi? By: sumeyye Date: 04 Şubat 2012, 17:25:10
bölüm: 59

 Şaraptan sirke yapılabilir mi?

1294- Enes (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) içki konusunda on kişiyi lanetlemiştir; “İçki yapılacak malzemeyi sıkan kimseye, sıkıştırmak için malzeme temin edene, içene, taşıyana, kendisine taşınan kimseye, ikram edip başkasına sunan kimseye, alım satımını yapana, kazancını yiyene, satın alana ve kendisi için satın alınana.” (İbn Mâce, Eşribe: 6; Ebû Dâvûd, Eşribe: 3)

 Tirmîzî: Enes hadisi garibtir. Buna benzer bir hadis İbn Abbâs, İbn Mes’ûd, İbn Ömer’den de rivâyet edilmiştir.

1295- Enes b. Malik (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.), içki konusunda on kişiyi lanetlemiştir: “İçki yapılacak malzemeyi sıkan kimseye, sıkan kimseye, sıktırmak için malzeme temin edene, içene, taşıyana, kendisine taşınan kimseye, ikram edip başkasına sunan kimseye, alım satımını yapana, kazancını yiyene, satın alana ve kendisi için satın satın alınana.” (İbn Mâce, Eşribe: 6)

 Tirmîzî: Enes hadisi garibtir. Buna benzer bir hadis İbn Abbas, İbn Mes’ûd, İbn Ömer,’den de rivâyet edilmiştir.


Ynt: Şaraptan sirke yapılabilir mi? By: HALACAHAN Date: 07 Mart 2016, 02:35:36
Içki yapılacağı zaman tüm aşamalarında bir katkısı olana lanet edilmiş.. Haram bir şeyin yapımıyla ilgilenmenin lanet edilmesi günahını da çok olduğunu belirtir.. Allahim böyle haramlardan uzak eyle bizleri
Ynt: Şaraptan sirke yapılabilir mi? By: Kevšer Date: 07 Mart 2016, 07:09:41
  Esselâmü Aleyküm Ve Rahmetüllah. Mevlam bizleri bu gibi kötü hallerden muhafaza eylesin inşaAllah. Amin
 Paylaşım için Rabbim Razı olsun kardeşim..

radyobeyan