Diyanet Duyurular
Pages: 1
Vaaz seminerleri devam ediyor By: reyyan Date: 19 Ocak 2012, 23:03:06
Vaaz seminerleri devam ediyor




Tarih: 19.01.2012



Cami hizmetlerinde görevli personelin vaVaaz seminerleri devam ediyoraz becerilerini ve hizmet kalitelerini yükseltmek amacýyla düzenlenen “Din Görevlilerinin Vaaz Becerilerini Geliþtirme Hizmet Ýçi Eðitim Kurslarý” devam ediyor.

Diyanet Ýþleri Baþkanlýðý Eðitim Hizmetleri Genel Müdürlüðü tarafýndan Antalya’da düzenlenen ve dün sona eren seminere 368 din görevlisi katýldý. Diyanet Ýþleri Baþkan Yardýmcýsý Prof. Dr. Hasan Kamil Yýlmaz, Eðitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaþ ve Strateji Geliþtirme Baþkaný Dr. Necdet Subaþý’nýn da katýldýðý seminerde Van baþta olmak üzere 34 ilden 368 din görevlisi hazýr bulundu.

Diyanet Ýþleri Baþkan Yardýmcýsý Prof. Dr. Hasan Kâmil Yýlmaz, kursiyerlere hitaben yaptýðý konuþmada, din görevlilerinde bulunmasý gereken en önemli vasýflardan birinin hasbilik olduðunu, hasbilik olmadan kalpler arasýnda rabýtanýn kurulamayacaðýný ifade etti.

Eðitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaþ da seminerin açýlýþýnda yaptýðý konuþmada “gönüllülük esasý”na vurgu yaptý. Erbaþ, Diyanet personelinin gönüllülük bilinciyle hizmet yürüttüðünü belirterek “Manevi buhran içinde kývranan insanlýðýn kurtuluþu, gönüllülük esasý doðrultusunda yapýlacak hizmetlerle mümkündür. Peygamberlerin varisi olan ve onlarýn býraktýðý miras üzerinde hizmet veren hademe-i hayratýn, Peygamberî ahlaka da sahip olmalarý gerekir” diye konuþtu.

Hizmet Ýçi Eðitim ve Rehberlik Daire Baþkaný Kadir Dinç de hizmet içi eðitim seminerlerinin hedefleri ve çalýþmalarýn içeriðine iliþkin bilgiler verdi. Dinç,  cami hizmetlerini yürüten personelin mesleki yeterliklerini arttýrmak için yoðun bir çaba içerisinde olduklarýný bildirerek, 2011 yýlýnda 27 bin 300 personele hizmet içi eðitim kursu verildiðini söyledi.

“Yüz Yüze Vaazýn Önemi”, “Vaaz ve Ýrþatta Hadislerden Yararlanma Esaslarý”, “Fýkhî Mezheplerin Birikiminden Yararlanma Esaslarý”, “Vaaz ve Ýrþatta Ayetlerden Yararlanma Esaslarý”, “Vaaz ve Ýrþatta Etkili Sunum Örnekleri” ve daha birçok konunun ele alýndýðý seminerde din görevlilerinin görüþ ve önerileri de dinlendi.

Seminerle cami hizmetlerini yürüten personelin yüz yüze vaaz becerilerinin geliþtirilerek merkezi vaaz sistemine son verilmesi amaçlanýyor.

Hizmet içi Eðitim Kursu, Program Geliþtirme Daire Baþkaný Bünyamin Albayrak’ýn deðerlendirme konuþmasýyla sona erdi.


 


radyobeyan