Sağlık
Pages: 1
Üzüm By: hafiza aise Date: 19 Ocak 2012, 14:11:34
Çekirdeği bile faydalı bir meyve; üzüm

Kasım 2007 26.SAYI

İçerdiği mineral, vitamin ve aminoasitlerle fiziksel ve zihinsel açıdan zindelik sağlayan, büyük bir enerji kaynağına sahip olan üzüm, yorgunluğa ve bitkinliğe iyi geliyor, kan yapıyor, vücuttaki zararlı maddelerin dışarı atılmasını sağlıyor. İçeriğindeki B ve B6 Vitamini, kalsiyum, fosfor ile sinirleri güçlendiriyor, çarpıntı, solunum güçsüzlüğü, iştahsızlık ve uykusuzluk gibi rahatsızlıklara iyi geliyor. Hafızayı güçlendiriyor, unutkanlığı önlüyor. Ayrıca kabızlığı gideriyor. Hamilelerin mide bulantısını azalttığı gibi nekahat döneminin de kolayca atlatılmasına yardımcı oluyor. Diş çürümelerini önlüyor.

Kalp sağlığı için önemli

Üzümü değerli kılan önemli bir özelliğin içerdiği potasyum ile kalp atışını düzenlemesi ve kalbimizi kuvvetlendirmesi olduğunu belirten uzmanlar, özellikle çekirdekli kara üzüm tüketmeyi tavsiye ediyorlar. Üzüm çekirdeğinin en önemli faydası damar onarıcı olması. Ayrıca dolaşım bozukluklarını düzeltiyor ve önlüyor. Siyah üzüm, kabukları ve çekirdekleri ile tüketildiğinde hücreleri de yeniliyor. Böbreklerdeki kum ve taşların da düşürülmesine yardımcı oluyor…

Cilt güzelliği için gerekli

İçeriğindeki A Vitamini ile cildin mikroplardan korunmasını sağlıyor. Antioksidan özelliği ile yaşlanmayı geciktiriyor, cildi besliyor ve yeniliyor. Sonbahar aylarında ani değişen havalar cildi fazlasıyla etkiliyor. Yıpranan cildi tazelemek içinse, cildi ölü hücrelerden arındırmak anlamına gelen peeling işlemini yapmak gerekiyor. Üzüm, içerdiği maddeler ile cildi derinlemesine temizlerken, kan dolaşımını da düzenliyor.

Üzüm maskesi

5-6 adet üzümü bir kasede ezin ve cildinize dairesel hareketlerle masaj yaparak sürün, 20 dakika bekleyip yıkayın. Cildinizin daha canlı ve parlak olduğunu fark edeceksiniz.

Üzümün şifalı suyu: sirke

Bir gün Efendimiz (s.a.v) ailesine katık sorar. Annelerimiz “Yanımızda sirkeden başka bir şey yok!” derler.  Efendimiz onu getirmelerini ister. Sofraya konan sirkeyi yemeye başlar. Hem yer, hem de “Sirke ne iyi katık!” der. Efendimiz’in övgüyle bahsettiği sirke sayısız derdin dermanını barındıran gıdalardan sadece biri. Ülkemizde en çok salata ve turşu yapımında kullanılan sirke temizleyici olarak da kullanılıyor. Zira sirkenin bulunduğu yerde mikroba rastlamak zor.
En bilinen faydaları ise kısa kısaca şöyle:

•Ateş düşürücü olarak kullanılabiliyor
•Egzema gibi yaraların iyileşmesinde etkili
•Saç dökülmesini önlüyor
•Kolestrolü düşürüyor
•Diş etlerine iyi geliyor
•Sindirimi kolaylaştırıyor

Naciye ÜNLÜ ŞİRİN

Ynt: Üzüm By: SevD@_GüLü Date: 19 Ocak 2012, 14:14:09
Allah razı olsun çok güzel konuya değinmişsiniz.....
Ynt: Üzüm By: saniyenur Date: 05 Mayıs 2012, 23:01:02
Allah razı olsun önerileriniz için...
Ynt: Üzüm By: sümeyra Date: 15 Mart 2013, 16:39:28


      Çayın yanında pasta börek yerine, kuru üzüm- ceviz ikram edilir doğu kültüründe..Ne kadar faydalı bir ikram olduğunu bu vesileyle öğrenmiş olduk..Rabbim razı olsun..
Ynt: Üzüm By: Sevde 38 Date: 12 Ocak 2014, 17:42:09
Her gün bir miktar(galiba 21) siyah üzüm yemek sünnettir.
Ynt: Üzüm By: Rüveyha Date: 12 Ocak 2014, 17:47:08
Üzümün hem kendisinin , hem de çekirdeğinin faydalı olduğunu biliyordum.Yağlarını kullanmakta fayda veriyor ..Rabbimizin verdiği her nimete binlerce şükür..
Ynt: Üzüm By: ceren Date: 27 Aralık 2014, 20:40:40
Aleykümselam.Rabbim razı olsun paylaşımdan kardeşim.Bir çok derde derman olan üzümü yaratan Rabbime binler şükür....

•Ateş düşürücü olarak kullanılabiliyor
•Egzema gibi yaraların iyileşmesinde etkili
•Saç dökülmesini önlüyor
•Kolestrolü düşürüyor
•Diş etlerine iyi geliyor
•Sindirimi kolaylaştırıyor
Ynt: Üzüm By: saniye Date: 28 Aralık 2014, 00:41:40
Üzümün faydalı olduğunu biliyordum da bu kadar faydasının olduğunu bilmiyordum. Rabbim yine o bitmek tükenmek bilmeyen hazinesinden bizlere bahsetmiş.

radyobeyan