Karanlık geceler gibi karışıklıklarda olacak mı? By: sumeyye Date: 12 Ocak 2012, 17:11:50
bölüm: 30
Karanlık geceler gibi karışıklıklarda olacak mı?
2195- Ebû Hüreyre (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: “Karanlık gecelerin parçaları gibi olan karışıklıklar gelmezden önce hayırlı amellere koşun. O günler gelince kişi mümin olarak sabahlayıp kafir olarak akşamlar kimileride mümin olarak akşamlayıp kafir olarak sabaha çıkarlar. O gün insanlar dinlerini dünyalık karşılığında satacaklardır.” (Müslim, İman: 29; Ebû Dâvûd, Fiten: 1)
Tirmizî: Bu hadis hasen sahihtir.
2196- Ümmü Seleme (r.anha)’dan rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) bir gece uykusundan uyandı ve şöyle buyurdu: “Sübhanallah! Bu gece nice karışıklıklar fitneler ve nice hazineler indi fakat odalarında yatmakta olup bunlardan haberi olmayanları kim uyandıracak? Dünyada nice giysisi olanlar var ki ahirette çıplaktırlar.” (Buhârî, İlim: 27)
Bu hadis hasen sahihtir.
2197- Enes b. Mâlik (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Kıyamete yakın karanlık gecenin parçaları gibi karışıklıklar ortaya çıkacaktır. O karışıklıklar içinde kişi mü’min olarak sabahlayıp kafir olarak akşamlayacaktır ve kimileride akşama mü’min olarak çıkıp sabaha kafir olarak çıkacaktır. Bazı kimseler dinlerini dünyalık karşılığında satacaklardır.” (Tirmizî rivâyet etmiştir.)
Tirmizî: Bu konuda Ebû Hüreyre, Cündüp, Numân b. Beşîr, Ebû Musa’dan da hadis rivâyet edilmiştir. Bu hadis bu şekliyle garibtir.
2198- Hasan el Basrî (r.a.)’den rivâyet edilmiştir: “Kişi mü’min olarak sabahlayıp kafir olarak akşamlar, mü’min olarak akşamlayıp kafir olarak sabahlar.” Hakkında şöyle derdi: “Kişi kardeşinin canı malı ve ırzını haram kabul ederek sabahlayıp, akşama mübah sayar hale gelir. Yine mü’min kardeşinin canı malı ve ırzını haram kabul ederek akşamlayıp sabaha mübah sayar halde çıkar.” (Tirmizî rivâyet etmiştir.)
2199- Vâil b. Hucr (r.a.)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Bir kimse Rasûlullah (s.a.v.)’e şöyle sorarken işittim: “Başımızda bizim haklarımızı vermeyen fakat kendi haklarını bizden isteyen devlet adamları bulunursa bu konuda ne dersiniz?” Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: “Namaz kılıp Müslüman oldukları sürece onları dinleyin ve itaat edin herkes kendi işinden dolayı sorumludur.” (Müslim, Imara: 16)
Tirmizî: Bu hadis hasen sahihtir.
Ynt: Karanlık geceler gibi karışıklıklarda olacak mı? By: RAMAZAN 7/D Date: 21 Ağustos 2016, 19:18:36
Es Selamün Aleyküm . Rabb'im karışıklık ve fitne çıkarmak isteyenlere fırsat vermesin . İnşALLAH her karışıklıktan ve oyundan alnımızın akıyla çıkacağız ülkecek .
ALLAH cc razı olsun
Ynt: Karanlık geceler gibi karışıklıklarda olacak mı? By: ceren Date: 21 Ağustos 2016, 20:03:49
Aleykümselam.Rabbim bizleri bu ahir zamandan fitneden,kötülükden ,günahdan alı koysun.Yolundan ayırıp şeytana uydurmasın.Hakkıyla müslüman olarak ölmeyi nasip etsin bizlere inşallah...
Ynt: Karanlık geceler gibi karışıklıklarda olacak mı? By: Bilal2009 Date: 21 Ağustos 2016, 20:26:30
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah. Rabbim bizleri hayırlı amellere koşanlardan eylesin. Rabbim paylaşım için razı olsun.
Ynt: Karanlık geceler gibi karışıklıklarda olacak mı? By: halim Date: 21 Ağustos 2016, 22:41:33
Esselamu aleykum; İnşaallah bizler İslamın parlak nur ışığıyla karanlık gecelere yapacağımız ibadetlerle aydinlatanlardan olur Cenabı hakkın rızasına mazhar oluruz
Ynt: Karanlık geceler gibi karışıklıklarda olacak mı? By: Kevser D Date: 21 Ağustos 2016, 22:47:05
Ve aleykumus selam ve rahmetullah
Rabbim gece bile karanlık cokunce imanı yerinde ibadetlerini yapabilenlerden eylesin İnşallah...
Ynt: Karanlık geceler gibi karışıklıklarda olacak mı? By: HALACAHAN Date: 22 Ağustos 2016, 01:10:12
Rabbim doğru yolundan ayirmasin ..Müminler yakıştı bir hayat nasip etsin Rabbim ..
Ynt: Karanlık geceler gibi karışıklıklarda olacak mı? By: Sevgi. Date: 22 Ağustos 2016, 06:18:55
Aleyna Ve Aleykümüsselăm. Bu günlere herdaim hazırlıklı olmalıyız. Oyüzden biran bile dilimizden ve kalbimizden Allah ( c.c ) kelimesini eksik etmeyip tüm ibadetlerimizi vaktinde ve hakkıyla yapmaya çalışmalıyız. Mevlam bu ahir zamanda yâr ve yardımcımız olsun inşaAllah Çokca duâ edelim. Amin
Ynt: Karanlık geceler gibi karışıklıklarda olacak mı? By: HALACAHAN Date: 16 Ekim 2016, 22:39:45
Ahir zamanda yaşıyoruz ve ahir zamanın fitneleri fazlasıyla ortada..Rabbim bizleri bu fitnelerde koru ..
Ynt: Karanlık geceler gibi karışıklıklarda olacak mı? By: Mustafa/Samed Date: 12 Kasım 2016, 20:59:45
Ve Aleykümüsselam. Paylaşım için Rabbim razı olsun.