Kadınların etekleri nasıl olmalı? By: sumeyye Date: 10 Ocak 2012, 15:18:39
bölüm: 9
Kadınların etekleri nasıl olmalı?
1731- İbn Ömer (r.a.)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Her kim kibirlenip böbürlenerek giydiği elbisenin eteğini yerlerde sürüklerse Allah kıyamette onun yüzüne bakmaz.” Bunun üzerine Ümmü Seleme: “Kadınlar eteklerini nasıl yapsınlar” dedi. Rasûlullah (s.a.v.): “Bir karış indirsinler” buyurdu. Ümmü Seleme: “Bu durumda ayakları açılır deyince bir arşın uzunluğu kadar indirsinler daha fazla yapmasınlar” buyurdular. (Ebû Dâvûd: Libas: 37; Nesâî, Ziyne: 106)
Tirmizî: Bu hadis hasen sahihtir.
1732- Ümmü Seleme (r.anha)’nın bize bildirdiğine göre Rasûlullah (s.a.v.), Fatıma’nın elbisesini baldırdan aşağı sarkan kısmını bir karış olarak ayarlamıştı. (Nesâî, Ziyne: 106)
Tirmizî: Bazı kimseler bu hadisi Hammad b. Seleme’den, Ali b. Zeyd’den, Hasan’dan, babasından, Ümmü Seleme’den rivâyet etmişlerdir. Bu hadiste kadınların elbiselerini sürükleyebileceklerine izin verilmiştir. Çünkü böylece daha iyi örtünmüş olurlar.
Ynt: Kadınların etekleri nasıl olmalı? By: ceren Date: 01 Aralık 2016, 21:44:16
Esselamu aleykum.Rabbim bizleri tesetturune dikkat eden kullardan eylesin inşallah...
Ynt: Kadınların etekleri nasıl olmalı? By: İlayda Alyaz 8/b Date: 01 Aralık 2016, 21:46:26
Hz.Peygamber s.a.v karisinin etek boyunun baldirina kadar.olmasini istermid ve tum kadınlar icin.tabii ki.Yoksa.Allah kiyamete kadar yüzüne bakmazmis.
Allah razi olsun