Lezzet By: hafiza aise Date: 15 Aralýk 2011, 17:11:33
Lezzet
Mart 2008 30.SAYI
Ýrmik Lokmasý
Malzemeler (15 porsiyon)
7 çay bardaðý irmik (500 gr)
5 su bardaðý süt (1 litre)
4 adet yumurta
2 litre sývýyað
2 kg toz þeker
2 litre su
1 adet limon
Yeþil fýstýk ya da hindistancevizi
Yapýlýþý
Önce þerbetimizi hazýrlýyoruz. Tenceremizde 2 litre suyla 2 kg toz þekeri 15 dakika kaynatýyoruz, son dakika içine yarým limon sýkýp soðumaya alýyoruz.
Lokma için tenceremize sütü koyuyoruz, kaynamaya baþlayýnca irmiði ilave edip tahta kaþýkla karýþtýrarak kýsýk ateþte 4-5 dakika piþiriyoruz. Daha sonra tencereden çýkarýp 5-10 dakika soðumasýný bekliyoruz. Hamurumuz ýlýyýnca yumurtalarý da ekleyip yoðuruyoruz. Kulak memesi kývamýna gelen hamurumuzu 10 dakika dinlendirip, elimize hafif sývý yað sürerek misket þeklinde yuvarlayýp soðuk sývý yaða koyuyoruz ve altýn rengi olana kadar kýzartýyoruz. Kýzarttýðýmýz lokmalarý kevgirle çýkarýp soðuk þerbete koyuyoruz.
2 saat sonra yeþil fýstýk, ceviz içi, fýndýk içi, hindistancevizi gibi ürünlerle süsleyip servise sunabiliriz.
Tatlýmýzý serin yerde muhafaza etmeli ve 3 gün içinde tüketmeliyiz.
Bilal GÜLER