Yemek
Pages: 1
Lezzet By: hafiza aise Date: 04 Aralýk 2011, 11:03:33
Lezzet

Nisan 2008 31.SAYI

Kuru Pasta (Esron)

Malzemeler:

500 gr un
4 yumurta beyazý
2 su bardaðý pudra þekeri
400 gr margarin
Arzunuza göre vanilya tuz

Yapýlýþý:

Mikserimizde margarini ve pudra þekerimizi kabarana kadar 5 dakika çýrpýyoruz. Yumurta beyazýný da ilave edip 3 dakika daha mikserde karýþtýrýyoruz. Daha sonra malzememizi mikserden çýkarýp unu ilave ederek elimizle yoðuruyoruz. (Kývamý kulak memesinden az yumuþak olacak.) Hamurumuzu dekor torbasýna doldurup tepsimize istediðimiz þekilde sýkýyoruz önceden ýsýtýlmýþ fýrýnda 180 derecede 10-15 dakika hafif renk alana kadar piþiriyoruz.

Pastalarýmýz soðuduktan sonra arasýna çeþitli marmelatlardan sürerek birbirine yapýþtýrýyoruz. Uçlarýný arzumuza göre yeþil fýstýk ve hindistancevizine batýrýrsak güzel görünümün yanýnda lezzetlenecektir.

Grostadin Bisküvi (Fransýz Bisküvisi)

Malzemeler

1 su bardaðý un
1 su bardaðý pudra þekeri
4 yumurta beyazý
100 gr eritilmiþ tereyaðý

Yapýlýþý:

Oval tenceremizde çýrpma teliyle önce un ve pudra þekerini karýþtýrýyoruz. Eritilmiþ tereyaðýný ve yumurta beyazýný ayný anda ilave edip, tüm malzemeyi karýþtýrýyoruz ve sývý bir hamur elde ediyoruz. Bunu istersek kaðýt kalemle veya kaþýkla yaðlanmýþ tepsiye istediðimiz þekilde döküp üzerine yeþil fýstýk ceviz fýndýk koyup 180 derece fýrýnda 5 dakika sarý renk alana kadar piþiriyoruz. Fýrýndan çýkar çýkmaz piþen bisküvilerimizi pasta paletiyle tepsiden almamýz gerekiyor, almazsak tepsiye yapýþýr ve tepsiden çýkarmamýz zorlaþýr.

Bilal GÜLER


radyobeyan