Yemek
Pages: 1
Lezzet By: hafiza aise Date: 12 Kasým 2011, 16:51:15
Lezzet

Haziran 2008 33.SAYI

Patlýcan Kabak Böreði

Malzemeler (8 Malzemeler):

3 adet (500 gr) patlýcan
2 adet (500 gr) kabak
200 gr beyaz peynir
10 dal dereotu
1 su bardaðý (100 gr) un
6 yumurta
500 gr galeta unu
1 lt sývýyað
Tuz ve karabiber

Yapýlýþý:

Patlýcanlarý tam soyuyoruz, kabaðý soymuyoruz. Patlýcaný ve kabaðý cips gibi kesip arasýna dereotuyla yoðrulmuþ beyaz peyniri sürüyoruz ve böylece iki dilim patlýcan veya kabaðý bir birine peynirle yapýþtýrýyoruz. Hazýrladýðýmýz bu patlýcan ve kabaklarý önce una batýrýyoruz. Sonra çýrpýlmýþ yumurtaya batýrýyor, son olarak da galeta ununa bulayýp önceden ýsýtýlmýþ yaðda kýzartýyoruz. 5 dakika rengi altýn sarýsý olana kadar yaðda kalmasý yeterlidir. Sade kýzarmýþ olarak, sarýmsaklý yoðurt, domates ve biberle yemenizi öneririm. Afiyet olsun.

    Galeta ununu kendiniz de yapabilirsiniz. Bayatlayan ekmeklerinizi fýrýnda veya açýkta bekleterek kýtýrlaþtýrdýktan sonra öðütüp galeta haline getirebilirsiniz.

Bilal GÜLER


radyobeyan