Muvatta
Pages: 1
29. Hayvanlara Zarar Verenler By: sidretül münteha Date: 10 Kasým 2011, 21:25:09
29. Hayvanlara Zarar Verenler


îmam Malik der ki: Bizce hayvanlara zarar veren kiþi, o hay­vanýn zarardan Önceki ile sonraki kýymetleri arasýndaki farký öder.
îmam Malik der ki: Devenin saldýrýsýna uðrayan bir kiþi ken­disine zarar vereceðinden korkarak deveyi Öldürür ya da bacakla­rýný kýrarsa ve bu kiþinin devenin kendisine saldýrmak istediðine dair bir delili de varsa deveyi ödemesi gerekmez. Þayet kendi sö­zünden baþka delili yoksa o zaman devenin bedelini Öder.

Ynt: 29. Hayvanlara Zarar Verenler By: Zeynep7D Date: 26 Nisan 2014, 11:35:07
Sadece kendimizi korumak için zarar verebiliriz. Ama bunun dýþýnda hayvanlara zevk için zarar vermemeliyiz...
Ynt: 29. Hayvanlara Zarar Verenler By: yagmur_7-c Date: 26 Nisan 2014, 11:41:25
Selamunaleykum;
Ýnsan o kadar cimridir ki hep ,sürekli kendini düþünür. Halbuki diðerlerini de düþünmek zorundadýr. Hayvanlara verrilen zararlar da insanýn cimriliðinin kanýtý. Rabbim cimrilikten korusun bizleri ÝnþAllah(amin)





radyobeyan