Yemek
Pages: 1
Lezzet By: hafiza aise Date: 10 Kasým 2011, 17:28:45
Lezzet

Temmuz 2008 34.SAYI

Malzemeler (15 kiþilik)

500 gr un
3 yumurta
1 su bardaðý pudra þekeri (150 gr)
300 gr margarin
1 kahve fincaný irmik (50 gr)
1 tatlý kaþýðý kabartma tozu
1 adet limon
2 kg tozþeker
Arzunuza göre 250 gr fýndýk, ceviz, yeþil fýstýk ya da hindistancevizi

Yapýlýþý

Bir kabýn içerisinde unu, 2 adet yumurtayý, pudra þekerini, margarini, irmiði, kabartma tozunu yoðuruyoruz. Kulak memesi kývamýna getirdiðimiz hamuru 15 dakika dinlendiriyoruz. Daha sonra elimizle istediðimiz þekli vererek tepsimize açýk aralýklý diziyoruz. Arzumuza göre üzerine fýndýk veya ceviz batýrýyoruz. 1 yumurtayý çýrpýp börek fýrçasýyla üzerine sürüyoruz. Önceden ýsýtýlmýþ fýrýnda 5 dakika 150 derecede, 15 dakika 180 derece piþiriyoruz ve kaynamasý durmuþ sýcak þerbeti üzerine döküyoruz. Þerbetini çekmesi için 1 saat beklettiðimiz tatlýlarýn üzerini yeþil fýstýk veya hindistancevizi ile süsleyip servise sunabiliriz.

Þerbet

2 litre suyla 2 kg toz þekeri 15 dakika kaynatýyoruz. Kaynamasý durunca yarým limon sýkýyoruz ve böylece þerbetimizi hazýrlamýþ oluyoruz.

    Dökeceðimiz þerbet þekerparenin üstüne çýkarsa tatlýmýzýn kuru olmasýný önlemiþ oluruz.

Bilal GÜLER


radyobeyan