Secdede imâma yetişen kimse ne yapmalı? By: sumeyye Date: 10 Kasım 2011, 13:39:26
Bölüm: 414
Secdede imâma yetişen kimse ne yapmalı?
591- İbn ebî Leylâ ve Muâz b. Cebel (r.anhüma)’dan rivâyete göre, şöyle demişlerdir: Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Sizden biriniz cemaatle namaza gelir ve imâmı hangi durumda bulursa imâmın yaptığını aynen yapsın.” (Tirmîzî rivâyet etmiştir.)
Tirmîzî: Bu hadis garibtir. Bu şekliyle sadece bu rivâyetle bilmekteyiz. İlim adamları bu hadisle amel ederek diyorlar ki: Cemaate gelen kişi cemaati secdede bulursa hemen secde yapsın rükû’ suna yetişemediği için o rek’ata yetişmiş sayılmaz. Abdullah b. Mübarek de secde durumunda iken imâma uyulması kanaatindedir. Bazı ilim adamları da şöyle derler: Belki de secdeden başını kaldırmadan Allah o kimseyi affeder.
Ynt: Secdede imâma yetişen kimse ne yapmalı? By: Bilal2009 Date: 05 Temmuz 2016, 07:30:04
Esselamü aleyküm ve rahmetüllah. Namazda imamı hangi halde bulursak biz de o hale gelmeliyiz. Rabbim paylaşım için razı olsun.
Ynt: Secdede imâma yetişen kimse ne yapmalı? By: RAMAZAN 7/D Date: 05 Temmuz 2016, 08:00:49
Ve Aleyküm Selam . Cemaate secdede bile yetişilse imamın yaptığının aynısını yapmalıyız .
ALLAH cc razi olsun