Yemek
Pages: 1
Lezzet By: hafiza aise Date: 01 Kasým 2011, 20:00:28
Lezzet

Aðustos 2008 35.SAYI

Kandil simidi


Malzemeler (12 kiþilik)

1 kg un
1 tatlý kaþýðý tuz (25 gr)
1 tatlý kaþýðý toz þeker (40 gr)
1 çay kaþýðý mahlep (30 gr)
1 tatlý kaþýðý yaþ maya (20 gr)
600 gr margarin
Bir çorba kaþýðý sývý yað (30 gr)
3 yumurta
Bir su bardaðý susam (500 gr)

Yapýlýþý

Mayayý, bir çað bardaðý suyla ýslýyoruz ve oval bir tencerede tüm malzemeyi yoðuruyoruz. Yoðurduðumuz hamurun kývamý ele yapýþmayacak kadar olmalýdýr. Elde ettiðimiz hamuru elimizle ceviz büyüklüðünde parçalara bölüp, 10 cm çubuk þekli verip uçlarýný birleþtirerek simit yapýyoruz. Suyla ýslatarak veya yumurta beyazý sürerek simitlerin her tarafýný susam veya çörek otu serpiþtiriyoruz. 5 dakika dinlendirdikten sonra sývý yaðla yaðlanmýþ tepsiye sýralayýp, 160-70 derece önceden ýsýtýlmýþ fýrýnda 8-10 dakika kontrollü piþiriyoruz. Simitlerimiz altýn rengini alýnca çýkartýyoruz. Afiyet olsun, kandiliniz mübarek olsun…

Bilal GÜLER


radyobeyan