Beyin kanseri tedavisinde yeni umut By: hafiza aise Date: 01 Kasým 2011, 16:25:48
Beyin kanseri tedavisinde yeni umut
ANKARA - Cambridge Üniversitesi'nde denenen yöntemde hastalara, tümörde flüoresan kimyasallarýn birikmesine yol açan 5 aminolevulinik asit (5-ALA) enjekte ediliyor. Ultraviyole ýþýðý altýnda tümörde oluþan pembe renkli parlaklýk, cerrahlarýn tümörün kenarlarýný açýkça görmelerine ve bütün tümörün alýndýðýndan emin olmalarýna yardýmcý oluyor.
Alýnan tümörden boþalan yere yerleþtirilen ilaca batýrýlmýþ ince bir parça, ameliyattan sonraki 4-6 hafta boyunca geride kalan kanserli hücreleri yok etmek için kemoterapi ilacý veriyor.
Yeni yöntemin, beyin kanseri hastalarýna uygulanan kemoterapi tedavisinde rastlanan güçlükleri ortadan kaldýrmasý bekleniyor. Deneye beyin kanserleri arasýnda en sýk rastlanan ve en saldýrgan olarak bilinen glioblastoma teþhisi konmuþ 60'dan fazla hasta katýlýyor.
Glioblastoma hastalarý, teþhisten ortalama 15 ay sonra yaþamlarýný yitiriyor.
Deneyin baþarýlý olmasý durumunda yeni tedavi yöntemi, çok sayýda beyin kanseri hastasý için umut kaynaðý olacak.
Ynt: Beyin kanseri tedavisinde yeni umut By: mavi derinlik Date: 01 Kasým 2011, 22:15:09
Rabbimiz hayýrlýsý ile bu elem hastalýða bir þifa sebebi bulunmasýný nasip etsin..