Lezzet By: hafiza aise Date: 23 Ekim 2011, 15:36:29
Lezzet
Kasým 2008 38.SAYIMantar çorbasýMalzemeler (8-10 kiþilik)400 gr taze mantar
1 adet kuru soðan
1 adet domates
2 adet sivri biber
3 çorba kaþýðý un
1 su bardaðý sývý yað (170 gr)
Dere otu, tuz
YapýlýþýTüm malzemeyi incecik doðruyoruz. Tencereye yaðý koyup dere otu hariç hepsini harlý ateþte 5 dakika sote yapýyoruz. Üzerine unu ilave edip 1 dakika kadar piþiriyoruz. Ardýndan 8-10 su bardaðý soðuk su koyup koyuluðunu arzumuza göre ayarlýyoruz. Çýrpma teliyle kaynayana kadar ara ara karýþtýrýyoruz. Tuz atýp 15 dakika kaynatýyoruz. Son olarak dere otu serpiþtiriyoruz ve servise sunuyoruz.
Izgaramýzdan çipura balýðý ve mevsim sebzeleriMalzemeler (4 kiþilik)4 adet çipura balýðý
1 su bardaðý sývý yað (170 gr)
1 çay bardaðý un (70 gr)
2 adet patates
1 adet kabak
1 adet havuç
Maydanoz, fesleðen, sarýmsak ve tuz
YapýlýþýÖnce balýklara yaðla terbiye yapýyoruz (marinasyon). Maydanozu, fesleðeni ve sarýmsaðý çok ince doðrayýp yaðla karýþtýrýyoruz. Balýkçýmýzdan temizlenmiþ olarak aldýðýmýz balýklarý önce una, sonra yaða batýrýp ýzgaraya alýyoruz. 2 taraflý 10-15 dakika piþiriyoruz. Sebzeleri ince halka þeklinde býçakla kesip terbiyeli yaðla karýþtýrýp ýzgarada 5 dakika piþiriyoruz. Balýðý ve sebzeleri tabakta þekillendirip limonla servise sunuyoruz.
Bilal GÜLER