> Forum > ๑۩۞۩๑ İslami İlimler Dunyası ๑۩۞۩๑ > Tıbb-ı Nebevi > Sizden Gelenler ( Tıbb-ı Nebevi ) >  Nar suyunun faydaları nelerdir ?
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Nar suyunun faydaları nelerdir ?  (Okunma Sayısı 1267 defa)
14 Kasım 2010, 15:58:48
Sümeyye

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 29.261



Site
« : 14 Kasım 2010, 15:58:48 »



Nar suyu – Nar Suyunun Faydaları Nelerdir  ?


Yemesi zahmetli olan, ekşiliği nedeniyle biraz da yüz ekşitirek yenen narın faydaları saymakla bitmiyor. İster tek tek tanelerini yiyerek tüketin, ister suyunu sıkarak için nar, pek çok derdin devası.

Narın ve nar suyunun faydalarını Alman Hastanesi’nde görev yapan Beslenme ve Diyet Uzmanı Gürsel Doğan anlattı:

“Yaz aylarında serin meyve suyu ya da ferahlatıcı bir kokteyl olarak karşımıza çıkan nar, sağlık açısından da özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi gereken bir meyve.

Çünkü insan sağlığına olan faydalarını saymakla bitirmek mümkün değil. Adeta bir ‘ilaç’, hatta antibiyotik olan nar, özellikle bağışıklık sistemini güçlendirerek pek çok hastalıktan koruyor. İçerdiği bazı maddelerle kolesterol ve şekeri de dengeleyen nar, kalp sağlığını koruduğu gibi, kanser hücrelerinin de gelişmesini engelliyor.”

Latince adı ‘Punica Granatum’ olan nar, özellikle içerdiği antioksidanlar sayesinde vücudun savunma sistemini güçlendiriyor.

10 bardak yeşil çaya ve 4 bardak kızılcık suyuna eşdeğer antioksidan

Oysa Orta Doğu’da ve Yunanistan’da yüzyıllardır şifa amaçlı kullanılmış. İlahi kitaplarda, cennet meyvesi olarak tanımlanır. Hatta, bazı kaynaklar Havva’nın Adem’e verdiği meyvenin elma değil, nar olduğunu iddia ederler.

VİRÜS ÖLDÜRÜCÜ

Şifa amaçlı kullanılan şekli konsantre ekstresi ve çekirdeği. Nar çekirdeği, tüketimi hızla artan çok fonksiyonlu bir gıda desteği. Benim en çok sedef, egzema ve kanser hastalarıma tavsiye ettiğim nar ve nar çekirdeği, yüksek dozda polifenolik bileşikler, tanen ve antosiyoninler içerirler ki bu maddeler bilinen en güçlü antioksidanlardır. Antioksidanlar, bizi kanserden ve kronik dejeneratif hastalıklardan koruyan en güçlü silahlardır. Nar içeriğinde virüs öldürücü maddeler de izole edilmiştir ki virüsler antibiyotiklerin öldüremediği mikroplardır. Anadolu insanı bunu yıllar önce keşfetmiş olsa gerek ki bazı kasabalarda nar, tanelenip kurutulur, geriye kurumuş çekirdekler kalır ve hasta olmasınlar diye çocuklara kışın yedirilir.

MEME KANSERİ DÜŞMANI

Nar çekirdeğindeki diğer önemli bileşenler olan linoleik ve oleik asitlerin hayvan deneylerinde kalın barsak kanseri üzerinde önemli iyileştirici etkisinin olduğunu gösteren hayvan deneyleri mevcut. Prostat ve meme kanserinde de etkili olduğu düşünülmekte. Prostat kanseri yanı sıra prostatın iyi huylu büyümesinde, şeker hastalığında ve lenf kanserinde de etkili olduğuna dair ABD’de yapılmış çalışmalar var. Linoleik asit, kandaki kötü kolesterol oranını düşürmekte oldukça etkili, kötü kolesterolün damar çeperini delip duvara yerleşmesini ve plakaların, tıkanıklıkların oluşmasını önlüyor. Dolayısıyla damar sertliğine karşı koruyucu, damar elastikiyetini artırıcı özelliği de var. Kan basıncında artışa sebep olan ACE adlı enzim aktivitesini azaltarak kan basıncını düşürücü etki sağlıyor, yüksek tansiyon hastaları için oldukça faydalı bir etki bu.

YÜKSEK DOZ C VİTAMİNİ

Bu mucizevi meyve, kuşburnunun tahtını devirecek kadar yüksek doz C vitamini içeriyor ki artık yüksek doz C vitamininin kansere karşı koruyucu etkisi neredeyse kanıtlandı. C vitamini yanında yine yüksek doz B vitaminleri, demir, fosfor, sodyum, potasyum, çinko ve magnezyum da içeriyor.

EN GÜÇLÜ ANTİOKSİDAN

Nar çekirdeğinin antioksidan ve kollajen yapımını uyarıcı etkilerinden ötürü kozmetik değeri de var. Nar çekirdeği yağından yapılan sabun ve cilt bakım ürünleri birçok ülkede oldukça revaçta. Cilt sıkılaştırıcı, kırışıklık giderici ve tazeleyici özellikleri var bu ürünlerin. Bu ürünler kadar etkili kozmetikleri evde kendiniz de üretebilirsiniz. Bunun için, artık çoğu market ve aktarda bulabileceğiniz, nar çekirdeği yağına ihtiyacınız var sadece. Bu yağı yoğurda, zeytinyağına, yumurta sarısına birkaç damla karıştırarak kendinize çeşitli maskeler yapabilirsiniz. Cildiniz kuruysa yumurta sarısına, yağlıysa yumurta beyazına 7-8 damla ekleyip tüm yüzüne uygulayın, yarım saat bekletip yıkayın. Karma ciltlere ise yoğurda karıştırıp uygulamalarını öneriyorum bu doğal kozmetiği. Uzun lafın kısası hem sağlık hem güzelliğiniz için bol bol tüketmeniz gerekiyor bu eşsiz meyveyi. Şanslıyız ülkemiz tam bir nar cenneti. Sağlıkla ve güzellikle kalın.

Beslenmede yer almalı

Beslenmede mutlaka yer alması gereken nar, aynı zamanda güçlü bir antioksidan özelliği taşıyor.

Yapılan araştırmalara göre narda, serbest radikallere karşı güçlü etkisi olan çeşitli vitamin, mineral, enzim ve antioksidanlar bulunuyor.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Gürsel Doğan, “serbest radikallerle en iyi mücadele yolu bu antioksidanları tanımak ve dışarıdan doğru besinleri seçerek bunların etkinliğini en üst düzeyde tutmaktır” dedi.

Doğan, “bugün için bilinen en güçlü antioksidanlar; C ve E vitaminleri, glutatyon, lutein, N-Acetylcystein, keratonoidler, flavonoidler, koenzim Q-10, alfa lipoik asit ve selenyumdur. Nar suyu da doğal antioksidanlardan biridir” açıklamasında da bulundu.

Narın bilinen bazı faydaları:

* Tansiyonumuzu olumlu bir şekilde düzenler
* Kalbimizi korur düzenli çalışmasına destek olur
* Enfeksiyona karşı vücut direncini korur ve artırır
* Enerji verir, yorgunluğu giderir
* İdrar söktürücü etkisiyle toksin atımını sağlar
* Bağışıklık sistemini güçlendirir hastalıklara karşı korur
* Kolesterol ve kan şekerimizi regüle eder artmasını engeller
* Bağırsak parazitlerinin düşmanıdır, iyi bakterilerin artmasını sağlar
* İshali (diare) önler tedavide destek sağlar
* Ciltte olumlu katkısı vardır, pürüzsüz görünüm sağlar
* Cilt enfeksiyonlarında olumlu katkısı vardır

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Nar suyunun faydaları nelerdir ?
« Posted on: 28 Mart 2024, 16:46:54 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Nar suyunun faydaları nelerdir ? rüya tabiri, Nar suyunun faydaları nelerdir ? mekke canlı, Nar suyunun faydaları nelerdir ? kabe canlı yayın, Nar suyunun faydaları nelerdir ? Üç boyutlu kuran oku Nar suyunun faydaları nelerdir ? kuran ı kerim, Nar suyunun faydaları nelerdir ? peygamber kıssaları, Nar suyunun faydaları nelerdir ? ilitam ders soruları, Nar suyunun faydaları nelerdir ?önlisans arapça,
Logged
12 Ocak 2017, 22:10:32
Ceren

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 26.620


« Yanıtla #1 : 12 Ocak 2017, 22:10:32 »

Esselamu aleykum.Rabbim hem nari yiyen hemde nar suyu icen kullardan olup faydasını gorelim inşallah.Rabbim razi olsun paylasimdan...
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

13 Ocak 2017, 00:43:08
Sevgi.
Bölüm Görevlisi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 17.947


« Yanıtla #2 : 13 Ocak 2017, 00:43:08 »

Aleyna Ve Aleykümüsselăm. Nar suyunun faydalarını duymuştum. Vesileniz ile şimdi daha detaylı öğrenmiş oldum elhamdülilah. Bilgiler için Allah ( Celle Celalühu ) Razı olsun.
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

13 Ocak 2017, 07:34:29
Ruhane
Yeni Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 9.473


« Yanıtla #3 : 13 Ocak 2017, 07:34:29 »

En guzle antiseptik ve antioksidan ozelligine sahiptir nar .Rabbim verdigin nimetlere sonsuz sukurler olsun
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes