ilitam ,arapça klavye, ilahiyat, önlisans > Forum > Kocaeli İlitam Paylaşım Platformu ( Üyelere Özel )  > Tebyin.com > Sistematik Kelam > Sistematik Kelam Soruları > Sistematik Kelam 4.Ünite Soruları
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Sistematik Kelam 4.Ünite Soruları  (Okunma Sayısı 427 defa)
08 Kasım 2018, 23:11:35
ღ۩Bilgin۩ღ
Admin
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 1.897


Site
« : 08 Kasım 2018, 23:11:35 »



SİSTEMATİK KELAM 4. ÜNİTE SORULARI

1)Eş’ari ve Maturidi kelamcıları ‘İmanı’  inanılması gereken hususları kalbin tasdik etmesi olarak açıklamıştır.
Aşağıdakilerden hangisi bu kelamcılardan değildir?

a)   Bakillani
b)   Gazzali
c)   Ahmad b.Hanbel
d)   Cüveyni

2) Aşağıdakilerden hangisi imanı ‘kalbin bilmesi’(marifet) olarak tanımlar? Ennas Whatsap Grubu / ilimdunyasi.com
a)   Şehristani
b)   Amidi
c)   Eş’ari
d)   Cehm b.Safvan

3) Aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
a)   Mürcie ve Kerramiye mezhep imamları ‘’kalp ile tasdik olmaksızın, dil ile ikrarı’’ savunmuştur
b)   Hariciler imanın üç ruknundan biri olan ameli terk edeni ‘kafir’ saymaktadır
c)   Mutezile ve Zeydiyyeye göre amelin terkinin sonucu ‘Fasıklık’tır
d)   İbn Teymiyye imanın; kalbin tasdiki dilin ikrarı oluşunu savunur

4) Aşağıda verilen ‘’iman sınıflandırmalarıyla’’ ilgili bilgilerden hangisi yanlıştır?
a)   Delillerle kuvvetlendirilen imana ‘’Taklidi iman’’ denir
b)   Tafsili imam, imanın en geniş şeklidir
c)   Allah ve rasulünün emir buyurduklarına ayrıntılı inanmaya ‘’zarurat-ı diniyye’’denir
d)   Mutezileye göre Taklidi iman sahibini kurtuluşa ulaştırmaz

5) Kişinin, kalbiyle Allah’ın tanrı olduğunu bilmesine rağmen bilerek ve hür iradesiyle inanç esaslarını kabullenmemesi hangi küfrün tanımıdır?
a)   Küfr-i Nifak
b)   Küfr-i Cühud
c)   Küfr-i İnkari
d)   Küfr-i İnadi

6) Alemin yaratıcısının bir olduğunu söylemekle birlikte Allah’a yakınlık sağlamak için,Allah katında aracı olsun diye, Allah’tan başkasına, heykellere putlara tapanların şirki hangisidir?
a)   Şirk-i Esbab
b)   Şirk-i Teb’iz
c)   Şirk-i Takrib
d)   Şirk-i İstiklal

7)  Aşağıda verilen Mürted ve Gayri müslimle alakalı bilgilerden hangisi doğrudur? Ennas Whatsap Grubu / ilimdunyasi.com
a)   Mürtedin malı ganimet olarak paylaşılır
b)   Mürted köle olarak kabul edelir ve hayatı bağışlanır
c)   Mürted cizye ödeyerek, devlet korumasına alınır
d)   Mürtedle sulh ve ittifak yapılamaz

8) ‘’Bunun sebebi, onların önce iman edip sonra inkar etmeleridir. Bu yüzden kalpleri mühürlenmiştir. Artık onlar hiç anlamazlar.’’ Ayetinde kimlere işaret edilmiştir?
a)   Münafık
b)   Fasık
c)   Kafir
d)   Mü’min

9) ‘’ Ey iman edenler! Samami bir tevbe ile Allah’a dönün’’ ayetini Ehli Sünnet alimleri neye yorumlamıştır?
a)   Büyük günah işleyenin iman ile küfür arasında kalacağına
b)   Büyük günah işleyenin Ebedi cehennemlik olacağına
c)   Büyük günah işleyenin Allah’ın affı ve kalbindeki imanla cennete girebileceği
d)   Büyük günah işleyenin tevbesinin sahih olmayacağına

10) Aşağıdaki görüşlerden yanlış olanı bulunuz.
a)   Ebu hanifeye göre iman kemiyet açısından değil keyfiyet açısından artıp eksilir
b)   Ebu’l Mu’in en-Nesefi’ye göre iman ve islam ayrı ayrı şeylerdir
c)   Delillerle kuvvetlendirilen imana ‘’ istidlali iman’’ denir
d)   Mutezileye göre taklidi iman geçerliyken, ehli sünnete göre geçersiz sayılmıştır

SİSTEMATİK KELAM 4.ÜNİTE SORULARI

1-C      2-D     3-D      4-A      5-B     6-C     7-D    8-A      9-C     10-D

Kaynak: Ennas Whatsap Grupları Yönetim Ekibi  ( İzinsiz almak bu emeğin rızasını ihlal etmektir. Bu site üzerinden Kullanabilir faydalanmak isteyenleri sitemize ve whatsap gruplarımıza yönlendirebilirsiniz.
Paylaşımlarımızın sitemiz dışında yayınlanmasını bulmuyor. Hak ihlali yapmamanızı tavsiye ederiz...

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Moderatöre Bildir   Kayıtlı

Her Anımızda Allah için Niyet Edelim ( Allah için )  Yerken , İçerken , Giyerken , Çıkarırken , Gezerken , Dinlenirken Bakarken , Duyarken , Yatarken , Kalkarken , Otururken , Okurken , Yazarken ve daha nicesinde... ( Allah için ) Niyet Edelim.
Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.034


View Profile
Re: Sistematik Kelam 4.Ünite Soruları
« Posted on: 20 Mart 2019, 14:01:15 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Sistematik Kelam 4.Ünite Soruları rüya tabiri,Sistematik Kelam 4.Ünite Soruları mekke canlı, Sistematik Kelam 4.Ünite Soruları kabe canlı yayın, Sistematik Kelam 4.Ünite Soruları Üç boyutlu kuran oku Sistematik Kelam 4.Ünite Soruları kuran ı kerim, Sistematik Kelam 4.Ünite Soruları peygamber kıssaları,Sistematik Kelam 4.Ünite Soruları ilitam ders soruları, Sistematik Kelam 4.Ünite Soruları önlisans arapça,
Logged
08 Kasım 2018, 23:24:10
Ceren
Görevli Sorumlusu
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 24.049


« Yanıtla #1 : 08 Kasım 2018, 23:24:10 »

Esselamu aleyküm. Rabbım razı olsun paylaşım dan kardeşim...
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
11 Kasım 2018, 14:35:28
Sevgi.
Dost Üye
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 13.946



« Yanıtla #2 : 11 Kasım 2018, 14:35:28 »

Aleyküm Selâm. Bilgiler için Allah Razı olsun
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
11 Kasım 2018, 14:42:51
Mehmed.
Görevli Sorumlusu
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 14.936



Site
« Yanıtla #3 : 11 Kasım 2018, 14:42:51 »

Ve aleykümüsselam Rabbim emeği geçenlerden razı olsun
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Moderatöre Bildir   Kayıtlı

Hizmet nimettir.
11 Kasım 2018, 16:21:20
Tebyin.com
Dünyalılar
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 224


« Yanıtla #4 : 11 Kasım 2018, 16:21:20 »

Mevlam emeği geçenlerden razı olsun...
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &