> Forum > ๑۩۞۩๑ Kitap Dünyası - İlim Dünyası Kütüphanesi ๑۩۞۩๑ > İslam Tarihi Eserleri > Siret Ansiklopedisi > İnsan Ve Allah Arasındaki İlişki
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: İnsan Ve Allah Arasındaki İlişki  (Okunma Sayısı 1038 defa)
20 Ağustos 2012, 19:56:42
Vatan Var Olsun !
Dünyalılar
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 8.940


« : 20 Ağustos 2012, 19:56:42 »



İNSAN İLE ALLAH ARASINDAKİ İLİŞKİ

İnsan ile Allah arasında çok yakın bir ilişki vardır ve bu ilişkide hiçbir engel yoktur. Al­lah insana kendi ruhundan veya Kur'ân-ı Kerîm'in ifadesine göre şah damarından daha yakındır (50: 16). Dolayısıyla kendi tabiatına karşı dürüst olan bir insan O'nu ve varlığını inkâr edemez, kendi muhakemesine göre O'nu kabul etmek zorundadır. Aslında, Al­lah'ı inkâr etmesi kendi varlığını ve tabiatını İnkâr etmesi demektir. Böyle bir insan, kendi fıtratından uzaklaşan, kendini kaybeden veya rüzgârla sürüklenen biri gibidir (22: 31). Yaptıkları, çabaları boştur ve akıbeti belidir: "Ama onlar öyle kimselerdir ki âhirette onlar için yalnız ateş vardır ve yaptıklarının hepsi orada boşa çıkmıştır." (11: 16). Zümer sûresinde yer alan bir âyet-i kerîmede şöyle buyurulmaktadır: "Eğer Allah'a ortak koşar­san, muhakkak amelin boşa gider ve ziyana uğrayanlardan olursun!" (39: 65). Bütün işle­rine ve eylemlerine, rüzgârda savrulan kül kadar bile değer verilmeyecektir: "Rab'lerine karşı nankörlük edenlerin iyi işleri tıpkı fırtı­nalı bir günde rüzgârın şiddetle savurduğu küle benzer. Kazandıklarından hiçbir şey ele geçiremezler. İşte bu, ağır bir hüsranın ta kendisidir." (14: 18). Bütün yaptıkları çölde­ki bir seraptan farksızdır: "İnkâr edenler(e gelince): Onların işleri, düz arazideki serap gibidir. Susayan onu su sanır, fakat yanma gelince hiçbir şey olmadığını anlar ve yanın­da Allah'ı bulur." (24: 39).

Çünkü, Allah'ın mülkünde, insanların kurdu­ğu diğer yönetİmlerdekine benzer şekilde, sa­dece samimi müminlerin (kanuna riayet eden vatandaşlar) yaptıkları ve amelleri dikkate alınacak ve ödüllendirilecektir, fakat kâinatın hükümdarının kanununa karşı gelen ve inkâr eden kâfirler (âsiler) bütün nimetlerden mah­rum kalacak ve amelleri boşa gidecektir:

"Kâfir olarak ölenlere tevbe yoktur. Onlar için acı bir azap hazırlamışızdır!" (4: 18). Ve yine aynı sûredeki bir başka ayet: "Allah'a ortak koşan da uzak bir sapıklığa düşmüş­tür." (4: 116).

Fıtratlarının sesini dinleyerek tek hükümda­rın kanununu tanıyan ve kâinattaki fizikî te­zahürleri gözlemlemek ve incelemek suretiy­le genel model hakkında doğru sonuca varan­lar, yolculuklarını selâmetle tamamlayanlar­dır. Her iki cihanda da mutluluğa erecekler­dir. Bütün azaptan korunacaklardır: "Onlar­dan kimi de: 'Rabbimiz, bize dünyada da gü­zellik ver, âhirette de güzellik ver, bizi ateş azabından koru!' der. İşte onlara kazandıkla­rından bir pay vardır. " (2: 201-202). Allah'ın yanındaki değerleri, sadece dünya hayatında­ki takvalarına göredir. (49:137. Ruhları, fenalığın her türlü etkisinden korunacaktır ve "onlara korku yoktur ve onlar üzülmeyecek­lerdir." (2: 62; 2: 112).

Kur'ân-i Kerîm'in çağrısı evrenseldir (3: 19, 85). Aynı çağrı, Hz. Muhammed'den Ön­ceki Allah elçilerine de gönderilmiştir (42: 13); kainatın Rabb'i sadece Allah'tır, bütün insanlık kardeştir (49: 10), dolayısıyla Din (hayat yolun)de ve kardeşlikte bölünmelere yer verilmemelidir. Bu iman, ırka, renge ve dile dayanan bütün ayrımları yıkmakta ve in­sanın konumunu fazilet tabanında değerlen­dirmektedir. (49: 13). Bütün zaman ve mekân bölünmelerini aşmakta ve bütün in­sanlığı tek bir merkeze; değişmeyen ve de­ğişmez olan Tevhide yöneltmektedir (40:66). Bu çağrı bütün çağlar için geçerlidir; akraba-yabancı ve dost -düşman ayrımı yap­madan, herkese selâmet veren bir adalet sağ­lamaktadır (4: 135). Çünkü bütün insanlık, Rabblerinin rahmet ve merhameti altında mutlu yaşayan tek bir ümmettir (21: 92). Ya­ratıcı tarafından bütün elçilere gönderilen bu çağrı, herkesi tek bir topluluğa ait olduklarım ve tek bir ataya ve hayat tarzına (Din) sahip olduklarını görmeye çağıran açık bir davettir. Bütün kötülüklere, taassuba, bağnazlığa ve saldırganlığa karşı bir ilâçtır; çünkü bütün mevzularda eşitlik ve özgürlük getirmektedir. (2: 256).


[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: İnsan Ve Allah Arasındaki İlişki
« Posted on: 28 Mart 2024, 21:23:03 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: İnsan Ve Allah Arasındaki İlişki rüya tabiri,İnsan Ve Allah Arasındaki İlişki mekke canlı, İnsan Ve Allah Arasındaki İlişki kabe canlı yayın, İnsan Ve Allah Arasındaki İlişki Üç boyutlu kuran oku İnsan Ve Allah Arasındaki İlişki kuran ı kerim, İnsan Ve Allah Arasındaki İlişki peygamber kıssaları,İnsan Ve Allah Arasındaki İlişki ilitam ders soruları, İnsan Ve Allah Arasındaki İlişkiönlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes