> Forum > ๑۩۞۩๑ Memurluk ve Sınav Sistemleri ๑۩۞۩๑ > Diyanet İşleri Başkanlığı > Personel Hizmetleri > 2011 Yılı MBST(Mesleki Bilgiler Seviye Tespit) Sınav İlanı
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: 2011 Yılı MBST(Mesleki Bilgiler Seviye Tespit) Sınav İlanı  (Okunma Sayısı 1441 defa)
02 Şubat 2011, 21:07:27
Zehibe

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 31.681



Site
« : 02 Şubat 2011, 21:07:27 »



Konu MBST Sınavı
Yayın Tarihi  02.02.2011    



D U Y U R U

 

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINDAN

 

Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliğinin 23. Maddesi uyarınca görevlilerin bilgi seviyelerini ölçmek ve mesleki bakımdan göreve en iyi şekilde hazır bulunmalarını sağlamak amacıyla;

 

Görev (müktesebi olup başka unvanlarda görev yapan personel) veya görev yerlerini değiştirmek isteyen cami görevlileri ile yurtdışına din görevlisi olarak gitmek isteyenler, hac ve umre hizmetlerinde (Müftü, Vaiz ve Eğitim Merkezi Öğretmenleri hariç) din görevlisi olarak görevlendirileceklere yönelik (4/B statüsünde çalışan sözleşmeli personel dahil) Başkanlıkça yapılacak sınavlara katılmak isteyen Diyanet İşleri Başkanlığı personeli için Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (MBSTS) 19/03/2011 tarihinde yapılacaktır.

 

A-      Sınav Giriş Şartları:


 

1-     Diyanet İşleri Başkanlığı personeline yönelik Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı’na (MBSTS) müracaatlar 03/02/2011   -    02/03/2011     tarihleri arasında www.meb.gov.tr internet adresindeki “Merkezi Sistem Sınavları” bölümüne girilerek elektronik ortamdan yapılacaktır.

 

2-
    Müracaat edenler 30 TL (Otuz TL KDV dâhil) sınava giriş ücretini, EĞİTEK Döner Sermaye İşletmesi’nin T.C. Ziraat Bankası Beşevler/ANKARA Şubesi, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez Şubesi ve Türkiye Halk Bankası Küçükesat Şubelerinden herhangi birine, bulundukları yerlerdeki anılan bankaların şubelerinden “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığı ile 03/02/2011 – 02/03/2011 tarihleri arasında yatıracaklardır. Ücretini yatırmayanlar sınav için müracaat edemeyecek ve sınav giriş belgesi alamayacaklardır.

 

3-
     Yukarıda belirtilen banka hesapları dışında hiçbir hesaba hiçbir şekilde (EFT, Posta Çeki vb.) sınav ücreti yatırılmayacaktır.

 

4-
    Sınava girecek personel Sınav Giriş Belgelerini, sınav ücretlerini ilgili şubelerin hesaplarına yatırdıktan sonra, 10/03/2011 tarihinden itibaren  www.meb.gov.tr  adresindeki “Merkezi Sistem Sınavları” bölümüne girerek alacaklardır.

 

5-
     Sınav ücretinin yatırılması esnasında ilgili dekonta “Diyanet İşleri Başkanlığı personeline yönelik Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı”  ibaresi mutlaka yazdırılacaktır. Yazdırmayanlar, giriş belgelerini ilgili siteden (www.meb.gov.tr, Merkezi Sistem Sınavları) alamayacaklardır.

 

Ek-1

1-
    Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (MBSTS) soru kitapçığı üç bölümden oluşacaktır.

I- Nakil sınavlarına başvuracaklar için (Genel) sorular 80 adet,

II-
Hac ve Umre hizmetlerinde görev almak için müracaat edeceklere yönelik sorular 20 adet,

III-
Yurtdışı din hizmetlerinde görev almak için müracaat edeceklere yönelik sorular 20 adet,

     Olmak üzere toplam 120 soru sorulacaktır.

Görev veya görev yerlerini değiştirmek isteyen cami görevlileri (müktesebi olup başka unvanlarda görev yapan personel dahil) I. Bölümün (Genel) sorularını; Hac ve umre hizmetlerinde görev almak için müracaat edecekler I. ve II: Bölümün sorularını birlikte; Yurtdışı din hizmetlerinde görev almak için müracaat edecekler I. ve  III. Bölümün sorularını birlikte; Nakil ile Hac ve Yurtdışı görevlendirmelerinin tamamından yararlanmak isteyenler soruların tamamını I., II. ve III. bölümün sorularını birlikte cevaplandırmaları üzere sorular gruplandırmıştır.

 

2-
Sınav yeri ve saati, www.meb.gov.tr, Merkezi Sistem Sınavları internet adresinden alacakları giriş belgelerinde belirtilecektir.

 

3-
  Sınava girecekler, “Sınav Giriş Belgesi” ile birlikte kimlik belgelerinden birini de (Nüfus Cüzdanı, Pasaport veya Ehliyet) yanında bulunduracaktır.

 

4-
 Başvurusu/Sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, başarılı olamayan, başvuru şartlarını taşımadığı halde sınav ücreti yatırmış olan personelin ödedikleri ücretler kesinlikle iade edilmeyecektir. Ancak; Görevlinin kendi kusuru dışında idari sebeplerle sınava girememesi durumunda, sınavın ait olduğu yıl içinde ve banka dekontu ödendi makbuzu ile EĞİTEK’e başvuruda bulunduğu takdirde kendisine ücret iadesi yapılabilecektir.

 

5-   Görevlinin sınava girmesine mani bedensel özrü olması halinde durumunu yukarıda belirtilen adres (www.meb.gov.tr, Merkezi Sistem Sınavları) bölümünde yapacağı başvuruda belirtecektir.

 

6-  
  Sınava başvuranlar arasında; sınav öncesinde ve sınav anında EĞİTEK tarafından tedbir alınmasını gerektirecek herhangi bir özür durumu  olan görevli var ise, durumuna ait sağlık kurulu raporu, özürlü kimlik kartının kurum onaylı örneği veya görevlinin özür durumunun resmi olarak işlenmiş olduğu nüfus cüzdanı örneğinin herhangi birini en geç 02/03/2011 tarihine kadar Diyanet İşleri Başkanlığına göndereceklerdir. Bu tarihten sonra Başkanlığa ulaşan belgeler dikkate alınmayacaktır.

 

B- Sınav Konuları

 

1- Dini ve Mesleki Bilgiler,

2-
Yurtdışı Din Hizmetleri ile İlgili Konular,

3-
Hac ve Umre Hizmetleri ile İlgili Konular,

4-
Genel Kültür.

 

İlgililere Duyurulur.


D.İ.B.İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: 2011 Yılı MBST(Mesleki Bilgiler Seviye Tespit) Sınav İlanı
« Posted on: 28 Mart 2024, 14:23:16 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: 2011 Yılı MBST(Mesleki Bilgiler Seviye Tespit) Sınav İlanı rüya tabiri,2011 Yılı MBST(Mesleki Bilgiler Seviye Tespit) Sınav İlanı mekke canlı, 2011 Yılı MBST(Mesleki Bilgiler Seviye Tespit) Sınav İlanı kabe canlı yayın, 2011 Yılı MBST(Mesleki Bilgiler Seviye Tespit) Sınav İlanı Üç boyutlu kuran oku 2011 Yılı MBST(Mesleki Bilgiler Seviye Tespit) Sınav İlanı kuran ı kerim, 2011 Yılı MBST(Mesleki Bilgiler Seviye Tespit) Sınav İlanı peygamber kıssaları,2011 Yılı MBST(Mesleki Bilgiler Seviye Tespit) Sınav İlanı ilitam ders soruları, 2011 Yılı MBST(Mesleki Bilgiler Seviye Tespit) Sınav İlanıönlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes