ilitam ,arapça klavye, ilahiyat, önlisans > Forum > ๑۩۞۩๑ Açık Öğretim & İlitam Dunyasi ๑۩۞۩๑ > Aöf İlahiyat Programı > İlahiyat 2.sınıf > İnkilap Tarihi Ünite 14 Deneme Sınavı
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: İnkilap Tarihi Ünite 14 Deneme Sınavı  (Okunma Sayısı 1621 defa)
28 Eylül 2009, 19:29:04
Zehibe

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 31.682



Site
« : 28 Eylül 2009, 19:29:04 »



ÜNİTE 14

1. 1930 yılındaki Serbest Fırka denemesinin başarıya ula¬şamamasının ortaya çıkar¬dığı temel yurt gerçeği aşağıdakilerden hangisidir?
A) Türk toplumunun henüz çok partili siyasal yaşama geçecek kültür düzeyine gelmediği
B) Yapılan Devrimlerin Ulus¬ça benimsendiği
C) Türk Devleti'nde, dini ilke¬lere dayalı partilerin yaşa¬yamayacağı
D) Halk egemenliğine dayalı devlet yapısının tam kuru¬lamadığı
E) Ülkenin, demokratik yapı¬ya büyük bir özlem çektiği

2. 1933 yılında Bursa'da mey¬dana gelen olay aşağıdakilerden hangisine bir tepki¬dir?
A) Tek parti sistemine
B) Cumhuriyetin ilanına
C) Şeyh Said isyanına
D) Ezanın Türkçe okunması¬na
E) Terakkiperver Cumhuriyet Fırkasının kapatılmasına

3. 1950-60 dönemi iktidarları¬nın en belirgin özelliği aşa¬ğıdakilerden hangisidir?
A) Hesapsız bir ithalat rejimi izlemek
B) Askeri harcamaları kısmak
C) Gereksiz fabrikalar açmak
D) Dış politikada denge politikası izlemek
E) Türk Devrimini bir bütün olarak benimsememek
4. Mustafa Kemal ile İsmet İnönü'nün 1937 yılında anlaşmazlığa düştüğü konu hangisidir?
A) İnönü'nün katı devletçilik politikası
B) Mustafa Kemal'in katı devletçiliği
C) Mandeter sistem
D) Eğitim işleri
E) İkisinin liderlik hırsı
5. Bursa Olayı'na aşağıdaki olaylardan hangisi neden olmuştur?
A) Partilerin kurulması
B) Kongrelerin başlaması
C) Ezanın Türkçe okunması
D) Türk Dilinin geliştirilmesi
E) Ekonomi politikalarının başlaması
6. Aşağıdakilerden hangisi, İsmet İnönü'nün eğitim ala¬nında yaptığı çalışmalardan biridir?
A) İstanbul üniversitesi'nin kurulması
B) Millet Mektepleri'nin açıl¬ması
C) Tevhid-i Tedrisat Kanunu'nun çıkartılması
D) Köy Enstitülerinin açılması
E) Üniversitelerin özerk hale gelmesi
7. Aşağıdakilerden hangisi, Menemen olayının sonuçla¬rından biri değildir?
A) Gençlik, halk ve devrimci kadro arasında daha sağ¬lam bağların kurulması gerektiğinin anlaşılması
B) Türkiye'de bir süre daha çok partili hayata geçilemeyece¬ğinin anlaşılması
C) Devrimlerin karşısındaki tehlikenin henüz geçme¬diğini göstererek yönetici¬leri daha dikkatli olmaya özendirmesi
D) Türk çağdaşlaşmasının özellikleri hakkında, yığın¬lara dönük eğitici etkinlik¬lerin yaygınlaştırılması gerektiğinin anlaşılması
E) Devrimlerin baskı yoluyla benimsetilmesi
8. Aşağıdakilerden hangisi, 1939-1945 yılları arasında Türkiye'nin ekonomik du¬rumunu yansıtmaz?
A) Tarımsal ürünlerin dış pa¬zarda değer kazanması
B) Tarımsal üretimin düşme¬si
C) Ulusal kaynakların orduya aktarılması
D) Sanayi alanında gerileme yaşanması
E) Yurtta pahalılık ve yoklu¬ğun başlaması
9. Aşağıdakilerden hangisi, İnönü döneminin eğitim atı¬lımlarından biri değildir?
A) Köy Enstitülerinin kurul¬ması
B) Batı klasiklerinin Türk¬çe'ye çevrilmesi
C) Maarif Teşkilatı Hakkında Kanun'un çıkarılması
D) Yeni yükseköğretim ku¬rumların açılması
E) Teknik öğretimin temelle¬rinin atılması
10. Aşağıdakilerden hangisi, II.Dünya Savaşı'nın Türki¬ye'ye etkilerinden biridir?
A) Sanayi üretimimde azal¬ma yaşanması
B) Döviz stoğunun oluşması
C) Pahalılık ve fakirliğin baş¬laması
D) Tarımsal üretimin düşme¬si
E) Bazı temel maddelerin karneye bağlanması

11. Aşağıdakilerden hangisi, Serbest Cumhuriyet Fırkası'nın kurulmasının neden¬lerinden biridir?
A) 1929 yılında dünyada ya¬şanan ekonomik bunalı¬mın Türkiye'ye sıçraması
B) Şeyh Sait Isyanı'nın sona ermesi
C) Devletçilik politikasının başarısızlığa uğraması
D) Menemen Olayı'nın ya¬şanması
E) Avrupa'da savaş tehlike¬sinin ortaya çıkması
12. I. Ezanın Türkçe okunması
II. Hükümetin yaptığı alt¬yapı çalışmaları
III. Fethi Bey'in İzmir gezisi sırasında yaşanan olay¬lar

Yukarıdaki gelişmelerin, aşağıdaki olaylar ile eleş¬tirmesi hangisinde doğru olarak verilmiştir?

Menemen Bursa Tunceli
Olayı Olayı Olayı
A) I III II
B) II I III
C) III I II
D) III II I
E) I II III

13. Aşağıdakilerden hangisi 1950-60 dönemi iktidarının yaptığı çalışmalardan biri değildir?
A) Ezanın Türkçe okunması
B) Köy Enstitüleri ve Halkev¬lerinin kapatılması
C) Anayasa'nın dilinin değiş¬tirilmesi
D) Devrimlerin ulusa mal olan ve olmayan şeklinde ayrılması
E) "Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar" hakkında kanun çıkarılması

14. Aşağıdakilerden hangisi 1950-60 iktidarı döneminde yaşanan ekonomik durum¬lardan biridir?
A) Gereksiz fabrikaların açılması ve hesapsız bir ithalat rejimi izlenilmesi
B) Bazı maddelerin karneye bağlanması
C) Ekonomide devletçilik po¬litikasının katı bir şekilde uygulanması
D) Dış satımın ve dış alımın yasaklanması
E) Dış ülkelere satılan krom madeni sayesinde döviz stokunun oluşması

15. Aşağıdakilerden hangisi 1930-38 yılları arasında yapılan yenilik hareketlerinden biri değildir?
A) Türk Tarih ve Dil Kurumu'nun kurulması
B) Üniversite reformu
C) Altı ilkenin Anayasaya girmesi
D) Din adamlarının kılıklarının düzenlenmesi
E) Anayasa'da değişiklik yapılarak laikliğe gidişin sağlanması

1.A 2.D 3.E 4.A 5.C 6.D 7.E 8.A 9.C 10.B 11.A 12.C 13.A

14.A 15.E

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.038


View Profile
Re: İnkilap Tarihi Ünite 14 Deneme Sınavı
« Posted on: 02 Haziran 2020, 16:57:54 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: İnkilap Tarihi Ünite 14 Deneme Sınavı rüya tabiri,İnkilap Tarihi Ünite 14 Deneme Sınavı mekke canlı, İnkilap Tarihi Ünite 14 Deneme Sınavı kabe canlı yayın, İnkilap Tarihi Ünite 14 Deneme Sınavı Üç boyutlu kuran oku İnkilap Tarihi Ünite 14 Deneme Sınavı kuran ı kerim, İnkilap Tarihi Ünite 14 Deneme Sınavı peygamber kıssaları,İnkilap Tarihi Ünite 14 Deneme Sınavı ilitam ders soruları, İnkilap Tarihi Ünite 14 Deneme Sınavıönlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &