ilitam ,arapça klavye, ilahiyat, önlisans > Forum > Kocaeli İlitam Paylaşım Platformu ( Üyelere Özel )  > Tebyin.com > Fıkıh Usulü > Fıkıh Usulü Soruları > Fıkıh Usûlü 6. Ünite Soruları
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Fıkıh Usûlü 6. Ünite Soruları  (Okunma Sayısı 471 defa)
09 Kasım 2018, 01:50:29
ღ۩Ennas۩ღ
Admin
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 1.894


Site
« : 09 Kasım 2018, 01:50:29 »



FIKIH USULÜ 6. ÜNİTE SORULARI

1. Müctehidin bir meselede, delillere dayanarak hukukun maksadına daha uygun bulduğu başka bir hüküm vermesine ne denir?
A) Nass
B) Kıyas
C) İstihsan
D) Mesalihi mürsele

2. İçine necis bir şeyin düşmesi sonucu pislenen kuyuların ve havuzların temizlenmesi meselesine, fıkıhta hangi istihsan çeşidine göre hüküm verilebilir?
A) İcma sebebiyle istihsan
B) Zaruret sebebiyle istihsan
C) Nass sebebiyle istihsan
D) Maslahat sebebiyle istihsan

3. Yırtıcı kuşların artığının temiz olup olmaması meselesinde, bu kuşların etleri haram olsa da artıkları necis ve haram değildir görüşü hangi istihsan çeşidinde kabul edilmiştir?

A) Örf sebebiyle istihsan
B)Nass sebebiyle istihsan
C)İcma sebebiyle istihsan
D) Kapalı kıyas sebebiyle istihsan

4. Aşağıdakilerden hangisi istihsanı delil olarak kabul eder?
A) Hanefiler
B) Caferiler
C)Şafiiler
D) Zahiriler

5.Aşağıdakilerden hangisi mesalihi mürselenin çeşitlerinden sayılamaz?
A) Mülğa maslahat
B) Muteber maslahat
C) Mudal maslahat
D) Mürsel maslahat

6. Ferdi olarak canı kurtarmak maslahat olsada , vatanı savunup düşmanı mağlup etmek, emniyet ve huzur içinde yaşamak gibi maslahatlar karşısında canı kurtarmak maslahatı dikkate alınmaz.Bu hangi maslahata örnek verilebilir?
A) Mülga maslahat
B)Muteber maslahat
C) Mürsel maslahat
D) Muhkem maslahat

7. Aşağıdakilerden hangisi mesalihi mürseleyi delil olarak kabul etmeyen usulcüler arasında yer alır?
A) Hanefi
B) Hanbeli
C) Maliki
D) Caferiler

8. Aşağıdakilerden hangisi ‘istihsanın mehazı’  demektir? Ennas Whatsap Grubu / ilimdunyasi.com
A) İstihsanın icması
B) İstihsanın dayanağı
C) İstihsanın hükmü
D) İstihsanın mülğası

9. Malın, aklın, canın ve dinin muhafazası gibi maslahatlar hangi tür maslahatlardandır?
A) Mucem maslahat
B) Mülğa maslahat
C)Muteber maslahat
D) Mürsel maslahat

10. Devlet hazinesinde yeterli miktarda para kalmadığı zaman, devlet başkanı zaruri ihtiyaçları karşılamak için varlıklı şahıslara ilave vergi koyabilir. Bu neye göre vazedilmiş hükümdür?
A)Mesalihi mürsele
B)İcma
C)İstihsan
D)Kıyas

CEVAPLAR:1.C 2.B 3.D 4.A 5.C 6.A 7.D 8.B 9.C 10.A

CEVAPLARIN SAYFASI:
1.90
2.92
3.93
4.93
5.95-96
6.95
7.96-97
8.90
9.95
10.96


Kaynak: Ennas Whatsap Grupları Yönetim Ekibi  ( İzinsiz almak bu emeğin rızasını ihlal etmektir. Bu site üzerinden Kullanabilir faydalanmak isteyenleri sitemize ve whatsap gruplarımıza yönlendirebilirsiniz.
Paylaşımlarımızın sitemiz dışında yayınlanmasını bulmuyor. Hak ihlali yapmamanızı tavsiye ederiz...

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Moderatöre Bildir   Kayıtlı

Her Anımızda Allah için Niyet Edelim ( Allah için )  Yerken , İçerken , Giyerken , Çıkarırken , Gezerken , Dinlenirken Bakarken , Duyarken , Yatarken , Kalkarken , Otururken , Okurken , Yazarken ve daha nicesinde... ( Allah için ) Niyet Edelim.
Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.034


View Profile
Re: Fıkıh Usûlü 6. Ünite Soruları
« Posted on: 19 Ocak 2019, 13:15:41 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Fıkıh Usûlü 6. Ünite Soruları rüya tabiri,Fıkıh Usûlü 6. Ünite Soruları mekke canlı, Fıkıh Usûlü 6. Ünite Soruları kabe canlı yayın, Fıkıh Usûlü 6. Ünite Soruları Üç boyutlu kuran oku Fıkıh Usûlü 6. Ünite Soruları kuran ı kerim, Fıkıh Usûlü 6. Ünite Soruları peygamber kıssaları,Fıkıh Usûlü 6. Ünite Soruları ilitam ders soruları, Fıkıh Usûlü 6. Ünite Sorularıönlisans arapça,
Logged
09 Kasım 2018, 10:23:23
Büşra Özen Köu
Dost Üye
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 26


« Yanıtla #1 : 09 Kasım 2018, 10:23:23 »

Allah razı olsun hocam
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
09 Kasım 2018, 20:44:48
Mustafa KOÇYİĞİT KOÜ

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 8


« Yanıtla #2 : 09 Kasım 2018, 20:44:48 »

Allah razı olsun kıymetli hocam

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
11 Kasım 2018, 18:36:10
Tebyin.com
Dünyalılar
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 224


« Yanıtla #3 : 11 Kasım 2018, 18:36:10 »

Rabbim emeği geçenlerden razı olsun.
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
12 Kasım 2018, 00:44:04
Sevgi.
Dost Üye
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 13.669



« Yanıtla #4 : 12 Kasım 2018, 00:44:04 »

Rabbim ilmimizi artırsın inşaAllah
   Allah Razı olsun
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &