ilitam ,arapça klavye, ilahiyat, önlisans > Forum > Kocaeli İlitam Paylaşım Platformu ( Üyelere Özel )  > Tebyin.com > Fıkıh Usulü > Fıkıh Usulü Soruları > Fıkıh Usûlü 5. Ünite Soruları
Sayfa: [1] 2 3 4   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Fıkıh Usûlü 5. Ünite Soruları  (Okunma Sayısı 770 defa)
09 Kasım 2018, 01:47:26
ღ۩Bilgin۩ღ
Admin
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 1.897


Site
« : 09 Kasım 2018, 01:47:26 »



FIKIH USULÜ 5. ÜNİTE SORULARI

1. Aşağıdakilerden hangisi kıyasın rükunları arasında yer almaz?
A) Fer
B) Aslın hükmü
C) Asıl
D) Fer’in hükmü

2. Aşağıdakilerden hangisi illetin şartlarından değildir?
A) İllet zahir olmalıdır
B) İllet hüküm için münasib vasıf olmalıdır
C) İllet kasır olmalıdır
D) İllet munzabıt olmalıdır

3. Aşağıdakilerden hangisi taabbüdi hükme örnek gösterilemez?
A) Beş vakit namazın rekatları
B) Kabe’de tavafın yedi defa yapılması
C) Zekata tabi malların nisap miktarları
D) Şaraba kıyasla biranın haram oluşu

4. Ta’lil yapılıp yapılmayacağı İslam hukukçuları arasında ihtilaflı olan vasıf, aşağıdakilerden hangisidir?
A) Münasib müesser vasıf
B) Münasıb Mürsel vasıf
C) Münasib mülga vasıf
D) Sebrü taksim

5. Aşağıdakilerden hangisi kıyası delil olarak kabul eder?
A) Cumhur
B) Şia’nın çoğunluğu
C) Mutezileden Nazzam
D) Haricilerin çoğunluğu

6. Aşağıdakilerden hangisi illeti tespit etmenin yollarından biri değildir?
A) Münasib vasfa müracaat etmek
B) Ashabın hayatına müracaat etmek
C) Nasslara müracaat etmek
D) İcmaya müracaat etmek

7. Şari tarafından muteber sayılan ve muteberliği hakkında şer’i bir delil bulunan vasıftır .Bu vasıfla ta’lil yapılabileceği hususunda alimler ittifak etmişlerdir. Bu vasıf aşağıdakilerden hangisidir?

A) Münasib Mürsel vasıf
B) Sebrü taksim
C) Münasib müessir vasıf
D) Münasib mülga vasıf

8. Aşağıdakilerden hangisi illetin tespit metodlarından değildir? Ennas Whatsap Grubu / ilimdunyasi.com
A) Takvimu’l edillei – menat
B) Tenkihu’l –menat
C) Tahricu’l- menat
D) Tahkiku’l- menat

9. Aşağıdakilerden hangisi, cumhurun delilleri arasında değildir?
A) Sünnet
B) Akıl
C) Fukaha
D) İcma

10. Hz. Peygamberin vekaleten hac yapmayı vekaleten borç ödemeye kıyas etmesi, hangi delil olarak gösterilebilir?
A) İcma
B) Akıl
C) Kitap
D) Sünnet

CEVAPLAR: 1.D 2.C 3.D 4.B 5.A 6.B 7.C 8.A  9.C 10.D

CEVAPLARIN SAYFALARI:
1.74
2.78-79
3.76
4.83
5.84
6.80
7.82
8.83
9.84
10.85


Kaynak: Ennas Whatsap Grupları Yönetim Ekibi  ( İzinsiz almak bu emeğin rızasını ihlal etmektir. Bu site üzerinden Kullanabilir faydalanmak isteyenleri sitemize ve whatsap gruplarımıza yönlendirebilirsiniz.
Paylaşımlarımızın sitemiz dışında yayınlanmasını bulmuyor. Hak ihlali yapmamanızı tavsiye ederiz...


[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Moderatöre Bildir   Kayıtlı

Her Anımızda Allah için Niyet Edelim ( Allah için )  Yerken , İçerken , Giyerken , Çıkarırken , Gezerken , Dinlenirken Bakarken , Duyarken , Yatarken , Kalkarken , Otururken , Okurken , Yazarken ve daha nicesinde... ( Allah için ) Niyet Edelim.
Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.034


View Profile
Re: Fıkıh Usûlü 5. Ünite Soruları
« Posted on: 25 Mart 2019, 02:52:02 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Fıkıh Usûlü 5. Ünite Soruları rüya tabiri,Fıkıh Usûlü 5. Ünite Soruları mekke canlı, Fıkıh Usûlü 5. Ünite Soruları kabe canlı yayın, Fıkıh Usûlü 5. Ünite Soruları Üç boyutlu kuran oku Fıkıh Usûlü 5. Ünite Soruları kuran ı kerim, Fıkıh Usûlü 5. Ünite Soruları peygamber kıssaları,Fıkıh Usûlü 5. Ünite Soruları ilitam ders soruları, Fıkıh Usûlü 5. Ünite Sorularıönlisans arapça,
Logged
09 Kasım 2018, 10:22:35
Büşra Özen Köu
Dost Üye
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 26


« Yanıtla #1 : 09 Kasım 2018, 10:22:35 »

Çok sağolun hocalarım emeğiniz ödenmez Allah razı olsun
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
09 Kasım 2018, 14:21:22
Emine Çolakoğlu kou

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 3


« Yanıtla #2 : 09 Kasım 2018, 14:21:22 »

Teşekkürler
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
09 Kasım 2018, 14:46:34
alivili

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 3


« Yanıtla #3 : 09 Kasım 2018, 14:46:34 »

Allah razı olsun emeği geçenlerden..


[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
09 Kasım 2018, 17:24:38
ArifeBazKoü

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 5


« Yanıtla #4 : 09 Kasım 2018, 17:24:38 »

Allah razı olsun emekleri geçen hocalarım
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
Sayfa: [1] 2 3 4   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &