> Forum > ๑۩۞۩๑ Bilim Dunyası ๑۩۞۩๑ > Eğitim Dünyası > 2016 TEOG tercihleri ne zaman başlayacak?
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: 2016 TEOG tercihleri ne zaman başlayacak?  (Okunma Sayısı 305 defa)
10 Temmuz 2016, 22:16:56
Sefil
Yeni Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 28.807


« : 10 Temmuz 2016, 22:16:56 »



2016 TEOG tercihleri ne zaman başlayacak?

TEOG tercihleri ne zaman başlayacak merak ediliyor. Lise eğitimi öncesinde yapılacak TEOG tercihlerinde kullanılacak taban puanlar MEB tarafından açıklandı. İşte TEOG tercihleri hakkında detaylar..

Eğitimlerine devam edecekleri liselerin seçimini yapacak öğrenciler TEOG tercihleri ne zaman başlayacak merak ediyor. TEOG tercihleri ne zaman olacak sorusu hakkında yanıt aslında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verildi. 8. sınıfı tamamlayan öğrenciler için yerleştirme esas puanları açıklandı. Bu puanları inceleyen öğrenciler ve veliler şimdi büyük bir heyecanla TEOG tercihleri konusunda gelişmeleri bekliyor. 2016 TEOG tercihleri ne zaman olacak? Tercih işlemleri nasıl yapılacak gibi sorular aklınızı kurcalıyorsa, bu soruların yanıtını haberimizin devamında bulabilirsiniz.
YEP AÇIKLANDI! TABAN PUANLAR BELLİ OLDU

Milli Eğitim Bakanlığı, merakla beklenen Yerleştirme Esas Puanlarını (YEP) resmi internet sitesinden öğrencilere açıkladı. Henüz tercih dönemlerinin başlamasına zaman varken öğrenciler bu puanları ve kontenjanları inceleyebilecekler ve tercih süresinde bu esasları göz önünde bulundurarak kararlarını verecekler. Böylece tercih hatası yapma durumu en aza indirilmeye çalışılacak. MEB tarafından TEOG sonuçlarının ve YEP'in açıklanmasının ardından öğrenciler e-Okul'den yararlanarak bu verileri görebiliyorlar. Konu hakkında aklına sorular takılanlar ise rehberlik komisyonlarına giderek buralardan konu hakkında bilgi alabilecekler.

Lise Taban Puanları İçin Tıklayın
TEOG TERCİHLERİ NE ZAMAN?

Öğrenciler TEOG tercihlerini Temmuz ayı içerisinde gerçekleştirebilecekler. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen tarihler belli oldu. 15 Temmuz 2016 tarihinde TEOG tercihleri yapılabilecek. Bunun yanı sıra 25 Temmuz 2016 günü saat 17.00'ye kadar işlemlerini gerçekleştirecekler. Şu ana kadar tüm süreci e-Okul üzerinden sürdüren adaylar, tercih süresi boyunca işlemlerini yine e-Okul'dan gerçekleştirecekler. Öğrenciler tercih işlemlerini bireysel olarak yapacaklar ancak bu işlemleri bireysel olarak yapamayan adaylar okul müdürlüklerinden tercih konusunda yardım alabilecekler. Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu'nda yer alan "Yerleştirme Tercih Ön Çalışma Formu - Ek 1" doldurulup veli tarafından imzalanacak ve herhangi bir ortaokul müdürlüğüne teslim edilecektir. Okul müdürlüğü tercih işlemlerini bu forma bağlı kalarak veli adına yapacaktır. Okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanan tercih formunun iki nüsha çıktısı alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalanacak; bir nüshası okulda saklanacak ve diğer nüshası veliye verilecektir.

TEOG lise tercih sonuçları, 8 Ağustos 2016 Pazartesi günü e-Okul'da öğrenciler ve velilerin erişimlerine açılacak.

e-Okul Girişi İçin Tıklayın
TEOG NAKİL İŞLEMLERİ

TEOG tercihlerinin tamamlanmasının ardından bu kez nakil dönemi başlayacak. Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından farklı bir okula nakil yaptırmak isteyen öğrenciler, üç dönem içerisinde nakil başvurusunda bulunabilecekler. 1. dönem nakil işlemleri 9-15 Ağustos 2016 tarihleri arasında, 2. dönem nakil işlemleri 19-23 Ağustos 2016 tarihleri arasında, 3. dönem nakil işlemleri ise 26-31 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılacak.

 

Mynet



[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: 2016 TEOG tercihleri ne zaman başlayacak?
« Posted on: 28 Mart 2024, 18:15:45 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: 2016 TEOG tercihleri ne zaman başlayacak? rüya tabiri,2016 TEOG tercihleri ne zaman başlayacak? mekke canlı, 2016 TEOG tercihleri ne zaman başlayacak? kabe canlı yayın, 2016 TEOG tercihleri ne zaman başlayacak? Üç boyutlu kuran oku 2016 TEOG tercihleri ne zaman başlayacak? kuran ı kerim, 2016 TEOG tercihleri ne zaman başlayacak? peygamber kıssaları,2016 TEOG tercihleri ne zaman başlayacak? ilitam ders soruları, 2016 TEOG tercihleri ne zaman başlayacak?önlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes