> Forum > ๑۩۞۩๑ İlim Dünyası Online Dergi Dünyası ๑۩۞۩๑ > Semerkand Aylık Aile Dergisi > Diğer Yazılar > Çocuk
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Çocuk  (Okunma Sayısı 669 defa)
25 Ekim 2011, 16:10:01
Safiye Gül

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 15.436


« : 25 Ekim 2011, 16:10:01 »



Çocuk

Ekim 2008 37.SAYI

Kur’an-ı ilk kez dışından okuyan sahabi; Abdullah b. Mesud (r.a)

Güneş Kaf Dağ’ının ardına uyumak için giderken ay parlayan yüzünü göstermişti. Yıldızlar birbiriyle şakalaşırken ay dedenin etrafına toplanan yıldızlardan biri konuşmaya başladı:

İslam dininin yayılmaya başladığı ilk günlerdi. Sahabeden bir gurup bir yerde oturup sohbet ediyorlardı. İçlerinden biri; “Peygamberimiz’den (s.a.v) başka, hiç kimse çıkıp da  Kur’an’ı müşriklere karşı açıktan okuyamadı. Bunu yapacak kimse yok mu?” dedi. İbn-i Mesut adında bir genç “Ben okurum” dedi. Orada bulunan Müslümanlar ise; “Biz, sana bir zarar vermelerini istemeyiz. Müşriklerin, kabilesinden korkacakları bir kimse okusun” dedi. İbn-i Mesut; “Bırakın gideyim! Allah (c.c) beni korur!” dedi. Böylece İbn-i Mesut Kâbe’ye doğru yol aldı. Ne olacak şimdi diye meraklı gözler İbn-i Mesut üzerinde geziniyordu. Müşrikler Makam-ı İbrahim’in etrafına toplanmış konuşuyorlardı. İbn-i Mesut yanlarına kadar geldi. Etrafında hiç kimse yokmuş gibi Rahman Sûresini okumaya başladı.

Müşrikler Kur’an seslerini duyar duymaz hep birlikte onun üzerine doğru yürüdüler. Tekme tokat vurmaya başladılar. Fakat o, sanki hiç bir şey olmamış gibi Kur’an okumaya devam etti. Okuması bittikten sonra arkadaşlarının yanına vardığında dediler ki: “Korktuğumuz başımıza geldi. Bir daha gidip onların yanında okuma!” İbn-i Mesut ise; “Hayır yine gidip okuyacağım. Müşrikleri ilk defa böyle perişan halde gördüm…” dedi. Ertesi gün olunca yine gidip okudu. Bu sefer taşa tutup daha kötü işkenceler yaptılar. O yine okumaya devam etti. Sonunda müşrikler çaresiz kaldılar.

Hz. Ömer onun güzel okuyuşu hakkında şöyle der:“Bir gün Efendimiz (s.a.v) Hz. Ebu Bekir ile Müslümanların durumunu konuşuyordu. Ben de yanlarındaydım. Sonra beraber dışarı çıktık. Baktık, tanımadığımız birisi mescitte Kur’an okuyor. Efendimiz (s.a.v) dinlemeye başladı. Daha sonra da bize dönerek; ‘Kim Kur’an’ı indiği andaki tazeliği ile okumaktan hoşlanıyorsa, İbn-i Mesud gibi okusun!’ buyurdu.”

Duamız

“Ey Rabbim! Ben zayıfım, beni kuvvetlendir.
Ben zelilim beni aziz kıl.
Ben sana muhtacım, beni rızıklandır.” 
(Hadis)

Bilmeceler

1- Hem denizde hem karada, evini taşır sırtında.

2- Lamba düştü is dedi, tava düştü tan dedi, annem geldi bul dedi.

3- İnim inim inler, cümle alem dinler?

4- Beş kardeş beşi de sanat işler, dördü giyinmiş biri çıplak?

5- Baldan şirin zehirden acı, iyilik yapana duacı?

Tilkinin orucu

Yaşlı bir tilki ormanda gezinirken bir ağacın dalında bir geyik budunun asılı olduğunu görür. Fakat geyik budunun bir bombaya bağlı olduğunu görünce ağacın altına oturup kara kara düşünmeye başlar. Oradan gecen kurt bir yanda geyik budunu diğer yanda yatan tilkiyi görürünce; “Burada bir but var. Neden yemedin?” der. Tilki ise; “Bugün oruçluyum” der. Kurt; “Ben yiyeyim o zaman” der. Kurt, buda uzanır uzanmaz bir patlama sesi duyulur. Kurt yaralar içinde yatarken, tilki sakince budu yemeye başlar. Bunu gören kurt; “Hani sen oruçluydun?” deyince tilki; “Az önce top patladı duymadın mı?” cevabını verir.

Süleymaniye Camii

Adım Süleymaniye Camii. Kanuni Sultan Süleyman adına 1550–1557 yılları arasında İstanbul’da Mimar Sinan tarafından inşa edildim. Mimar Sinan beni inşa ederken padişaha; “Sinan caminin mihrabında nargile fokurdatıyor” diye şikâyet ettiler. Kanuni bu söylenenlere inanmak istemese de bir gün kontrole geldiğinde Sinan’ın gerçekten mihrapta nargile fokurdatırken gördü. “Camide nargile içilir mi, sen bu işi yapmazdın, nedir bunun hikmeti” diye sordu. Sinan; “Sultanım, dikkat edin nargilemde tütün yoktur. Sadece suyun fokurdamasından meydana gelen sesin cami içerisinde dağılımını kontrol ediyorum. Buradaki suyun sesi camiye eşit yayılırsa, Kur’an okuyacak olan hocanın sesi de 60–70 metreye kadar toplanan cemaat tarafından duyulacaktır” diyerek akustiği kontrol ettiğini anlattı.

Ayrıca temellerim atıldıktan sonra inşaata bir yıl ara verildi. Temelim depreme dayanıklı olsun diye... Bir diğer özelliğim de tam dört tane minaremin olması. Bu dört minare İstanbul'da yaşamış dört büyük hükümdarı; Fatih Sultan Mehmet, II. Bayezid, Yavuz Sultan Selim ve Kanuni Sultan Süleyman'ı temsil eder. Caminin içinde yanan yaklaşık 250–300 kadar kandilin isi, bir akımla kapı üstündeki dört pencereden is odasına çekilir. Kitap yazımında ve hattatlıkta kullanılan mürekkebin en güzeli bu isten elde edilir. Daha ne söyleyeyim bilmem ki? Gelin de kendi gözlerinizle görün ne kadar güzel ve görkemli olduğumu.

Kadriye BAYRAKTAR

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Çocuk
« Posted on: 29 Mart 2024, 13:41:02 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Çocuk rüya tabiri,Çocuk mekke canlı, Çocuk kabe canlı yayın, Çocuk Üç boyutlu kuran oku Çocuk kuran ı kerim, Çocuk peygamber kıssaları,Çocuk ilitam ders soruları, Çocuk önlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes