> Forum > ๑۩۞۩๑ Bilim Dunyası ๑۩۞۩๑ > Bilim ve Teknolojileri > Bilişim Zirvesinden
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Bilişim Zirvesinden  (Okunma Sayısı 644 defa)
17 Ekim 2010, 14:03:01
Sefil
Yeni Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 28.807


« : 17 Ekim 2010, 14:03:01 »



Bilişim Zirvesi'nden Kısa Kısa...

Bilişİm Zirvesi’nde “Dünyayı Nasıl Bir Gelecek 10 Yıl Bekliyor” sorusu bireyler, ülkeler ve iş dünyası için cevaplandı!

Bilişİm Zirvesi’nde “Dünyayı Nasıl Bir Gelecek 10 Yıl Bekliyor” sorusu bireyler, ülkeler ve iş dünyası için cevaplandı!

2010’da 10’uncu yılını kutlayan Bilişim Zirvesi, 4-5 Ekim 2010 tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda Interpromedya tarafından Turkcell’in ana sponsorluğuyla gerçekleştirildi. Bilişim Zirvesi 10’uncu yılında 21’inci yüzyılın gelecek 10 yılını şekillendirecek; Oyun Yeniden Başlıyor Ana Tema Konferansı, Finansta Bilişim Konferansı, Telekom Konferansı, e-Sağlık / Tele-Sağlık Konferansı, Savunmada Bilişim Konferansı, Devletler Arası e-Devlet Forumu, Yeni Medya Forumu, Kaspersky IT Security Day ve İş Çözümleri-Teknoloji Oturumları’na ev sahipliği yaptı. Ulusal ve uluslar arası 146 konuk konuşmacının katıldığı Bilişim Zirvesi’nde bireyler, toplumlar, ülkeler ve iş dünyası için stratejik öneme sahip tespitlere ulaşıldı.

—Kevin Kelly: Gelecek 50 yılda, geçmişteki 400 yıldan daha fazla değişim olacak!

WIRED Dergisi’nin kurucularından Kevin Kelly’e göre; önümüzdeki 50 yıl içindeki değişim son 400 yılda yaşadığımızdan çok daha fazla olacak. Dünyanın en önemli buluşları henüz bulunmuş değil! Kaçınılmaz teknolojide, kendi kendine giden arabalar, insan klonlama, DNA dizilim incelemesi her şey gerçek olacak. Bilgiler artık akar vaziyette, web’den daha çok bilginin akışkanlığı söz konusu. Sürekli veri akışının devam ettiği ve herşeyin gerçek zamanlı olduğunu ifade eden Kelly, “Bundan 7 bin gün önce ücretsiz dünya haritası veya hava durumu sunacak olsaydım kimse inanmazdı. Ekonomik modeli kimse kurgulayamazdı. Ama bugün varlar. Gelecekte ne olacaksa hiçbirimiz bunun için geç kalmadık. İmkansız diye bir şey olduğunu düşünmeyin” dedi.

—Dennis Anderson: Geleceğin en iyi CEO’ları bugünün CIO’larından olacak!

Birleşmiş Milletler Bilgi ve İletişim Teknolojileri Gelişimi Küresel Birlik Birimi Danışmanı Prof. Dr. Dennis Anderson’a göre; Bilgi işlem yöneticileri eskiden arka planda operasyonel işlemleri takip ediyordu ancak IT’cilerin gelecekteki rolleri çok daha önemli olacak. Bilgi ve datayı doğru bir şekilde okuyup akılcı kararlar alabilen bilgi işlem yöneticileri etkin iş yönetimi süreçlerinde uzmanlaşarak artık şirketlerin karar verici noktasında yer alacaklar. Bilişim bütün süreçlerin içindeyse o şirket kazanacak.

Acil durum kamu haberleşmesine devlet bugüne kadar 300 milyon dolar yatırım yaptı. 112, gelecekte 911 gibi hizmet verecek!

Telekom Konferansı’nda “Acil Durum ve Kamu Güvenliği Haberleşmesi” ve “Telekomda Atılımcı Düzenleme ve Standardizasyon” gibi konular ön plandaydı. TÜTED Başkanı Adil Müftüoğlu’nun başkanlık yaptığı Acil Durum ve Kamu Güvenliği Haberleşmesi konulu panelde, öncelikle olağanüstü durumlarda kesintisiz çalışacak olan telsiz haberleşme sisteminin altyapı çalışmalarının sürdürüldüğü belirtildi. Panelde ayrıca, kurulacak olan sistem ile ilgili olarak üzerinde çalışılması gereken konular sıralandı. Antalya’da bir pilot çalışma başlatıldığı, itfaiye, polis ve ambulans hizmetinin entegre olduğu ve bu sistemin gelecekte bütün Türkiye’de kullanılacağının altı çizildi.

Gazete patronu olman seni medya sahibi yapmıyor. Facebook’ta sayfan varsa medya sahibisin!..

Interactive Advertising Bureau Başkanı Levent Erden, Yeni Medya Forumu’nda yaptığı açılış konuşmasında medya sahipliği kavramının değiştiğinin altını çizdi: “Bugün sadece gazete patronu olmak medya sahibi olmak için yeterli değil, Facebook’ta sayfan varsa medya sahibisin. Türkiye’de artık 25 milyon medya sahibi var! Bugün ortak konuşma değerleri yok. Eskiden tüm Türkiye tek bir TV kanalını izlerdi ve ertesi gün herkes aynı şeyi konuşurdu. Şimdi ise her birimiz ayrı koltuklarda, farklı ekranlara bakıyoruz. Bu da tekilleşmeyi beraberinde getiriyor; asıl değişim bu” dedi.

—Savunma sektörünün bilişim ve yazılım ihtiyaçlarının yüzde 98’i yerli üretimle karşılanacak

Bilişim Zirvesi’10’un ikinci gününde düzenlenen Savunmada Bilişim Konferansı’nın açılış konuşmalarından birini yapan SASAD Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Küçükseyhan, savunma sanayinde 2009 yılı verileri hakkında bilgi verdi. Savunma sanayinin toplam cirosunun 2010 yılı sonunda 3 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini ve bu pastada bilişimin payının yüzde 5 olduğunu kaydetti. Savunma sektörü için yerli bilişim ve yazılım çözümlerinin önemini vurgulayan Küçükseyhan, sektörün bilişim ve yazılım ihtiyaçlarının yüzde 98’ini yerli üretimle karşılamayı hedeflediklerinin altını çizdi. Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar ise konferansta yaptığı konuşmada, gelişen sensör teknolojisiyle bilgi toplama kapasitesinin oldukça arttığını belirtti. Siber tehditler konusuna değinen Bayar, ABD’nin geçtiğimiz yıl siber savaş komutanlığı kurduğunu kaydetti. Bayar, Türkiye’de de buna benzer çalışmaların olduğu mesajını verdi. “Savunma sanayinde geldiğimiz nokta bizi mutlu ediyor. Ancak daha gidilmesi gereken çok uzun bir yol var” diyen Bayar, sivil savunmanın önemini vurgulayarak bu alanın gelişmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

—Bilişim Zirvesi’nin ana sponsoru Turkcell’in CEO’su Süreyya Ciliv: Kurallar değişti, oyun da değişti; ses iletişimi mobil iletişime dönüşüyor!

Bilişim Zirvesi’10’da sektörün geleceğine dair değerlendirmelerde bulunan Turkcell’in CEO’su Süreyya Ciliv, Bilişim Zirvesi’nin ‘’Kurallar değişti, önümüzdeki 10 yıl için oyun yeniden başlıyor’’ şeklindeki ana temasına da atıfta bunarak bu görüşü kendisinin de uzun zamandır savunduğunu kaydetti. Bilgisayar ve iletişim dünyasının birleşmesiyle birlikte insanların hareket ettikleri her ortama cep bilgisayarlarını da yanlarında götürdüğünü ve bunları her yerde, her zaman kullanma fırsatı bulduğunu söyleyen Ciliv, kendilerinin de ses işinden mobil internet işine geçtiğini, böylece müşteriye daha çok odaklanma ve ihtiyaçlarına daha iyi çözüm üretme imkanına sahip olduklarının altını çizdi. Ciliv, ‘’Bu yeni dünyada müşteriye hız ve verim katacak, şirketlere rekabet avantajı yaratacak teknolojik çözümler üretebiliyoruz’’ dedi.

Türkiye’ye ilk defa gelen Kaspersky Lab CEO’su uyardı: Sadece bireyler değil, ülkelerin stratejik kurumları da siber tehdit altında!

Bilgi güvenliği alanının gurusu, Kaspersky Lab CEO’su Eugene Kaspersky, Bilişim Zirvesi’nde yaptığı sunumda, sadece bireylerin değil, aynı zamanda ülkelerin stratejik kurumlarının da siber tehdit altında olduğuna dikkat çekti. Eugene Kaspersky, 5 Ekim 2010’da, Lütfi Kırdar Kongre Salonu’nda tam gün süren “Kaspersky Lab IT Security Day” etkinliği kapsamında gerçekleştirdiği “Dijital Güvenliğin Geleceği: Kaspersky Vizyonu” başlıklı sunumunda, siber suçluların (hacker) gelecekte adi suçlularla işbirliği içerisinde olacağını söyledi.

Eugene Kaspersky konuşmasında yeni bir dünyaya girdiğimizin ve bu dünyanın tamamen dijital olduğunun altını çizdi. “Bu kadar dijital bir hale gelen dünyada eğlenceden müziğe bilgiden mahremiyete kadar her şey birbirine bağlı. Bu dünya günümüzde saldırı altında ve internetsiz bir hayat düşünülemiyor. Bireyler, devletler, kurumlar, küresel ekonomiler tehlike altında. Siber saldırılar zamanla kendi içerisinde evrim geçirdi. İlk başlarda siber magandalar vardı, sonra siber suçlular ortaya çıktı ve şimdi de karşımızda siber savaşçılar var”.

 YeniAsya

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Bilişim Zirvesinden
« Posted on: 03 Mayıs 2024, 03:09:51 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Bilişim Zirvesinden rüya tabiri,Bilişim Zirvesinden mekke canlı, Bilişim Zirvesinden kabe canlı yayın, Bilişim Zirvesinden Üç boyutlu kuran oku Bilişim Zirvesinden kuran ı kerim, Bilişim Zirvesinden peygamber kıssaları,Bilişim Zirvesinden ilitam ders soruları, Bilişim Zirvesinden önlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes