> Forum > ๑۩۞۩๑ Memurluk ve Sınav Sistemleri ๑۩۞۩๑ > Diyanet Yeterlilik Sınavına Hazırlık > Yeterlilik Sınav Testleri > yeterlilik sınavına hazırlık soruları Test 7
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: yeterlilik sınavına hazırlık soruları Test 7  (Okunma Sayısı 429 defa)
21 Ağustos 2013, 01:57:56
Sefil
Yeni Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 28.807


« : 21 Ağustos 2013, 01:57:56 »



                                             Yeterlilik sınavına hazırlık soruları

                                                           TEST-7


1)Teravih namazı kaç rek'attir?


a)8              b)20          c)12              d)16


2)Bir kişinin seferi sayılabilmesi için ikamet etdiği yerden en az kaç kilametre uzaklıkta bir yere gitmesi gerekir?

a) 90km                             b)120km
c)180km                            d)60km


3)Hanifilere göre seferde namazı kısatmanın hükmü nedir?

a)Ruhsat                         b)Azimet
c)İmkan                           d)Caiz

4)Bir erkeğin vefat eden karısını yıkamasıyla ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?


a)Erkek, iddet beklemeyeceği için aralarındaki nikah sona erdiğinden yıkayamaz
b)Yıkayacak kimse bulunamadığı taktirde koca karısına teyemmüm verir
c)Hanifilerin dışındaki üç mezhebe göre koca karısını yıkayabilir
d)Erkek iddet beklediği için evlilik devam edeceğinden yıkayabilir


5)Erkek mi kadınmı anlaşılmayan ve bu bakımdan kendisine hün-sa-i müşkil denilen kimse ölünce ne yapılır?
a)yıkanır ve kadın gibi kefenlenir
b)Yıkanmaz ve erkek gibi kefenlenir
c)Yıkanmaz, sadece teyemmüm ettirilir.Kefenleme hususunda kadın sayılır ve ona göre kefenlenir
d)Yıkanır ve erkek gibi kefenlenir


6)Farz ve vacip olan oruçların dışında tutulan oruçlar nasıl isimlendirilir?

a)Nezir                            b)Nafile
c)Vücüp                          d)Hiçbiri


7)Aşağıdakilerden hangisi diğerlerinden farklıdır?

a)Bozulan nafile orucun kazası
b)Davud orucu
c)Şevval orucu
d)Aşure orucu


8)Aşağıdakilerden hangisi orucu bozmaz?


a)Cinsel ilişki                  b)İhtilam olmak
c)Bir şeyler yemek         d)Bir şeyler içmek


9)Aşağıdakilerden hangisi oruçlu için hem kaza hemde kefareti gerektirmez?


a)Cinsel ilişki                                                 b)Birşeyler yemek
c)Cinsel ilişkiye girmeden boşalmak       d)Birşeyler içmek


10)Aşağıdakilerden hangisi önceden yok iken sonradan ferdin mülkiyetine geçen maldır?


a)Mal-i  müstefad                                           b)Havelanü'l-havl
c)Nisab                                                            d)Hiç biri


11)Zekatı ehil olanlara vermek aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir?


a)Temlik                                                        b)Niyet
c)Nisab                                                          d)Nema


12)Altın, gümüş ve paranın zekatı hangi nisbette ödenir?


a)%5                                                   b)%2,5
c)%10                                                 d)Hiçbiri


13)Doğal yollarla sulanan araziden elde edilen toprak mahsüllerinin zekatı ne kadar verilir?


a)%5                                                 b)%2,5
c)%10                                               d)Hiçbiri


14)Aşağıdakileden hangisi zekat vergiye benzemez?


a)Zekatda vergide toplumsal yaşamın gereklerinden olup icbaridir
b)Zekatı kaide olarak devlet tahsil etmez ve vergiyi devlet tahsil ederek ilgili yerlere sarf eder
c)Zekat mükellef, bu farizayı yerine getirirken kendisi için özel bir menfaat gözetmez.Vergi mükellefi de vergisi karşılığında doğrudan kendisine bir menfaat beklemez
d)Hem zekatın hem verginin malı hedefleri yanında iktisadi,içtimai hedefleri de vardır


15)Aşağıdakilerden hangisi zekat vermenin adabından değildir?


a)Müslüman zekatını sadece ALLAH'ın rızasa kavuşmak için vermeli, kullara sık sık hatırlatmalıdır.
b)Müslüman mükelef temiz ve helal kazancından zekat vermelidir
c)Bu farizayı ''Başa kalkmadan"ve "Eza vermeden"yerine getirmelidir
d)Zekat ibadetini eda etmeden acele davranmalı,onu meşru bir mazeret olmaksızın geciktirmemelidirler.


CEVAPLAR:
1:(cevap:B)
2:(cevap:A)
3:(cevap:B)
4:(cevap:D)
5:(cevap:C)
6:(cevap:B)
7:(cevap:A)
8:(cevap:B)
9:(cevap:C)
10:(cevap:A)
11:(cevap:A)
12:(cevap:B)
13:(cevap:C)
14:(cevap:D)
15:(cevap:A)

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
« Son Düzenleme: 21 Ağustos 2013, 20:24:25 Gönderen: Halim »
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.039


View Profile
Re: yeterlilik sınavına hazırlık soruları Test 7
« Posted on: 20 Haziran 2021, 13:14:53 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: yeterlilik sınavına hazırlık soruları Test 7 rüya tabiri,yeterlilik sınavına hazırlık soruları Test 7 mekke canlı, yeterlilik sınavına hazırlık soruları Test 7 kabe canlı yayın, yeterlilik sınavına hazırlık soruları Test 7 Üç boyutlu kuran oku yeterlilik sınavına hazırlık soruları Test 7 kuran ı kerim, yeterlilik sınavına hazırlık soruları Test 7 peygamber kıssaları,yeterlilik sınavına hazırlık soruları Test 7 ilitam ders soruları, yeterlilik sınavına hazırlık soruları Test 7önlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &