> Forum > ๑۩۞۩๑ Memurluk ve Sınav Sistemleri ๑۩۞۩๑ > Diyanet Yeterlilik Sınavına Hazırlık > Yeterlilik Sınav Testleri >  Yeterlilik sınavına hazırlık soruları Test-2
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Yeterlilik sınavına hazırlık soruları Test-2  (Okunma Sayısı 2760 defa)
21 Ağustos 2013, 01:44:45
Sefil
Yeni Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 28.807


« : 21 Ağustos 2013, 01:44:45 »



                                                   Yeterlilik sınavına hazırlık soruları  

                                                                 TEST-2


1: Bir gün içinde namazlarını eksizsiz kılan bir müslüman kaç rekat namaz kılar?


a:37
b:40
c:20
d:Hiçbiri


2: Revâtib nedir?

a: Farz namazlardır
b. Vacip Namazlardır
c: Vakit namazların yanında düzenli olarak kılanan sünnetlerdir
d:Düzenli olmayarak çeşitli ve vesilelere ALLAH'a yakınlaşmak ve sevap kazanmak maksadıyla ayrıca kılınan namazlardır


3: Aşağıdakilerden hangisi tatavvu değildir?


a:Teheccüd namazı
b:Bozulan nafilenin kazası
c:Kuşluk namazı
d:Hiçbiri[
color=red]

4: Aşağıdakilerden hangisi namazın vücûb şartlarından değildir?


a:Müslüman olmak
b:Bâliğ olmak
c:Yaşlı olmak
d:Akıllı olmak


5:Vâcibi inkar eden kişi için hangisi yanlıştır?


a:Dinden çıkmaz
b:Fasik kabul edilir
c:Dinden çıkar
d:Hiçbiri


6: Aşağıdakilerden hangisi Hz. Peygamber'in devamlı olarak yaptığı ve bir mazeret olmaksızın terketmediği şeydir?

a: Farz
b:Vacid
c:Farz-ı ayn
d:Sünnet


7: Aşağıdakilerden hangisi kişinin kendi isteğiyle ve fiili ile namazdan çıkmasını ifade eder?


a:Tertip
b:Hurûc bi sun'ih
c:Ta'dil-i erkan
d:Kavme


8: Farzlar arasında sıraya riayet etmek aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir?

a:Tertip
b:Hurûc bi sun'ih
c:Ta'dil-i erkan
d:Kavme


9: Hükmi kirlilikten temizlenme aşağıdakilerin hangisi ile ifade edilir?


a:Necasetten taharet
b:Setr-i avret
c:Hadesten taharet
d:Hiçbiri


10: Galîs avret neyi ifade eder?

a:Göbek ve diz kapağı arası
b: Cinsel organ ve makat
c:Dizden aşağısı
d:Göbekten yukarısı


11: İstikbal-i kıble ile ilgili hangisi doğrudur?


a:Kabe istikametinden 90 derece dönülse namaz bozulmaz
b:Kabe istikametinden 80 derece dönülse namaz bozulmaz
c:Kabe istikametinden 70 derece dönülse namaz bozulmaz
d:Kabe istikametinden 45 derece dönülse namaz bozulmaz


12: Bir farz namazın vakti içinde kılınmasına ne ad verilir?


a:Faite
b:Kazâ
c:Cem'
d:Edâ


13: Aşağıdaki vakitlerin hangisinde nafile kılmakta kerahat olmaz?


a:Sabah namazını kıldıktan sonra güneş doğana kadar
b:Öğlle namazını kıldıktan sonra, ikindi vakti girene kadar
c:İkindi namazını kıldıktan sonra güneş bataba kadar
d: Akşam namazının farzından önce


14:Aşağıdakilerden hangisi kalbin bir şeye karar vermesi, hangi işin ne için yapıldığının açıklıkla farkında olunması demektir?

a:Vakit
b: Niyet
c:Cem'
d:Edâ


15: Kur'an okunurken çeşitli sebeblerle yapılan okuma hataları aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir?

a:Umum-i belvâ
b:Lahn-ı celi
c:Lahn-ı hafi
d:Zelletü'l kâri


16: Aşağıdakilerden hangisi eller dizlere erecek şekilde eğilmek anlamına gelir?


a:Rüku
c:Kıyan
c:Secde
d:Kıraat


17: Hanefiler dışındaki üç meshebe göre tuma'nine ve kavmenin hükmü nedir?


a:Farz
b:Vacip
c:Sünnet
d:Mubah


18:Aşağıdakilerden hangisi yastı namazından sonra kılınan vacip hükmündeki namazdır?

a)Teheccüd                              b)Vitir
c)Tesbih                                   d)Bayram


19:Teravihin cemaatle kılınmasının hükmü nedir?

a)Farz-ı ayn                              b)Sünet-i kifaye
c)Farz-ı kifaye                          d)Vacip


20: Hanefi ve Mâlikilere göre Cuma namazı dışındaki farz namazları cemaatle kılmak gücü yeten erkekler için ............. dir.Boşluk için en uygun seçenek aşağıdakilerden hangisidir?

a:Farz'ı ayn
b:Farz'ı kifâye
c:Vacip
d:Müekked sünnet


CEVAPLAR:
1:B
2:C
3:B
4:C
5:C
6:D
7:B
8:A
9:C
10:B
11:D
12:D
13:B
14:B
15:D
16:A
17:A
18:B
19:B
20:D


[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
« Son Düzenleme: 21 Ağustos 2013, 21:36:54 Gönderen: Halim »
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.039


View Profile
Re: Yeterlilik sınavına hazırlık soruları Test-2
« Posted on: 15 Haziran 2021, 19:40:50 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Yeterlilik sınavına hazırlık soruları Test-2 rüya tabiri, Yeterlilik sınavına hazırlık soruları Test-2 mekke canlı, Yeterlilik sınavına hazırlık soruları Test-2 kabe canlı yayın, Yeterlilik sınavına hazırlık soruları Test-2 Üç boyutlu kuran oku Yeterlilik sınavına hazırlık soruları Test-2 kuran ı kerim, Yeterlilik sınavına hazırlık soruları Test-2 peygamber kıssaları, Yeterlilik sınavına hazırlık soruları Test-2 ilitam ders soruları, Yeterlilik sınavına hazırlık soruları Test-2önlisans arapça,
Logged
09 Mart 2014, 03:29:38
Nurcan 8/F

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 753


« Yanıtla #1 : 09 Mart 2014, 03:29:38 »

Sınavlarımız yaklaştığına göre sorularımızı da çözmeye başlayalım evet 3. soru da hanefi mezhebine göre bozulan nafilenin iadesi vacip olduğu için tatavvu (gönülden gelerek yapılan) değildir.
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Moderatöre Bildir   Kayıtlı

09 Mart 2014, 03:34:09
Nurcan 8/F

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 753


« Yanıtla #2 : 09 Mart 2014, 03:34:09 »

Zaten sorularda hanefi mezhebi baz alınır diğer mezheplerle ilgili sorulacağı zaman şafii yada maliki şeklinde belirtilir.
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Moderatöre Bildir   Kayıtlı

10 Mart 2014, 19:21:28
✿ Yağmur ✿

Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 6.684


Site
« Yanıtla #3 : 10 Mart 2014, 19:21:28 »

15: Kur'an okunurken çeşitli sebeblerle yapılan okuma hataları aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir?

a:Umum-i belvâ
b:Lahn-ı celi
c:Lahn-ı hafi
d:Zelletü'l kâri 
            bu nedir
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Moderatöre Bildir   Kayıtlı

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &