> Forum > ๑۩۞۩๑ İlim Dünyası Online Dergi Dünyası ๑۩۞۩๑ > Semerkand Aylık Aile Dergisi > Sizden Gelenler > Sizden gelenler
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Sizden gelenler  (Okunma Sayısı 788 defa)
12 Ekim 2011, 11:45:45
Safiye Gül

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 15.436


« : 12 Ekim 2011, 11:45:45 »



SİZDEN GELENLER

Mart 2009 42.SAYI

GENEL KÜLTÜR SORULARINI DA EKLERSENİZ ÇOK SEVİNİRİM
Dergimiz elimize geçer geçmez ev halkıyla başlıyoruz okumaya ve kısa sürede bitiriyoruz. İçerik bakımından dergimiz mükemmel. Her yaş tarzına göre bir şeyler var. Ben son sınıf imam hatip öğrencisiyim. Okulda arkadaşlarıma da dergileri verip okumalarına vesile oluyoruz. Ayrıca gençlere dair konular çok hoşuma gidiyor. Biz ev halkı olarak dergi ve kitapları okuyucuca kaldırmıyor tam tersine oturma odasında masa ve sehpa üstlerine koyuyoruz ve böylece eve gelen misafirlerin de okumasını sağlıyoruz. Sizden bir ricam var. Dergimizin soru bölümündeki soru sayısını çoğaltıp, bir de genel kültür sorularını da eklerseniz çok sevinirim. Bir de dergimizin içeriği çok güzel fakat eski kapağı daha güzeldi, daha ağır bir görünümü vardı.
NURAY HORASAN / KAYSERİ

GEÇMİŞ SAYILARI OKUMADIĞIM İÇİN PİŞMAN OLMUŞTUM
Ben Rize’den yazıyorum. Gurbet diyarından, ailemden uzaktayım. İlim almak için bu yola çıkmış bulunuyorum. 3,5 yıl oldu gurbetin ne demek olduğunu o kadar iyi anladım ki. Şimdi kursta okuyorum. Hafızlığımı ve diğer aldığım ilimleri önce yaşamayı, sonra da yaşatmayı Rabbim nasip etsin. Dergimizle kursta tanıştım. Yalnız dergiler elime geçmesine rağmen hepsini okuyamadım. Bazı yazıları okuyup bırakıyordum. Bunu mahcup olarak söylüyorum. Ama Aralık ayı gelince bu dergiyi okumam gerektiğini hissettim ve de hemen bir solukta okudum heyecanla. O kadar hoşuma gitmişti ki geçmiş sayıları okumadığım için pişman olmuştum, üzülmüştüm. Bu pişmanlığı bir daha yaşamamak için bundan sonraki sayıları özenle okuyacağım ve geçmişteki açıklarımı kapatacağım inşallah.Dergimiz bizim için bir derya. Bu deryadan kana kana içen kervanın arasına katılanlardan oluruz inşallah. (Not: Gümüşhane’nin Ünlüpınar Köyü’ndeki can anneme ve babama selam olsun. Bu arada sınıf arkadaşlarımın ve hocamızın sizlere çok selamı var. Hepimiz şubat ayını heyecanla bekliyoruz.)
ŞEYMA KELEŞ / RİZE

ZEVKLE TAKİP ETTİĞİM BİR YAYIN OLDUNUZ
Aslında sürekli yayın çıkaran bir dergi veya gazete okumayı pek sevmem. Fakat Rabbim bir şekilde sizi karşıma çıkardı ve zevkle takip ettiğim bir yayın oldunuz. Bunun şükrü içerisindeyim. Bu dergi için emeği geçen herkesin Rabbim gönlündeki hayırlı şeyleri nasip etsin. Bir de ben ÖSS’ye hazırlanıyorum ve psikoloji bölümünü bitirip, hayırlı işlere adım atmayı çok istiyorum. Benim için günahsız ağızlarınızdan dua eder misiniz?
ESRA ATASEVER / SİVAS

SORUMLU BİR OKUR OLARAK
Sizlerle on yıl önce, Semerkand Çocuk Dergisi’nin rengarenk içeriği sayesinde tanıştım. On yıldır Semerkand aboneliğimiz devam ediyor. Manevi yönden Semerkand dergileriyle büyüdüm desem yeridir. Bu yıl annemin yoğun isteği üzerine Semerkand Dergisi aboneliğimizi, Semerkand Aile olarak değiştirdik. Kardeşlerim ve ben başlangıçta itiraz ettik. Semerkand içerik itibariyle daha kapsamlı, her konuda bilgi edinebiliyoruz, Semerkand Aile içerik olarak kısıtlıdır belki, diye. Ancak dergimizin Ocak ve Şubat sayılarını -deyim yerindeyse– su gibi içtikten sonra bu düşüncemizde haksız olduğumuzu anladık. Her bir sayfaya, hatta her bir harfine gösterdiğiniz emek takdire şayan. Allah kaleminize ve yüreğinize güç ve muhabbet versin inşallah.
19 yaşında ve üniversiteye hazırlanan bir öğrenci olarak, şu anda yapabileceğim en güzel hizmetlerden biri de dergimizi arkadaş çevreme tanıtmaktır diye düşünüyorum. Dergi içeriğimizin çok farklı konuları içermesi, çok şükür işimi kolaylaştırıyor. Çünkü bu tür dergiler hakkında çok fazla önyargı var. Önce tatlı bir üslupla bu önyargıları yok etmek gerekiyor. Allah hepimizi hizmette muvaffak eylesin inşallah.
M. Saki Erol, bir konuşmasında dergimizde yayınlanan yazılarda bir eksiklik ya da yanlışlık görür de uyarmazsanız, mesuliyet size aittir demişti. Bu sorumluluğun omzumuza yüklediği mesuliyet bilinciyle yazıyorum, haddim olmayarak. Semerkand Aile Ocak 2009 sayısının 35. sayfasında, sayın Ayşenur Uslu’nun yazısında bir bölüm dikkatimi çekti. “Araştırmalarıma göre diğer Müslüman ülkerlerde bizdeki gibi bir mevlit anlayışı yok, yani bu duruma sadece Kuva-i Milliye sınırları içerisinde rastlanabilmekte” diye bir cümle kullanmış. Burada kullanılan Kuva-i Milliye, Kurtuluş Savaşı sırasında bir müddet görev yapmış düzensiz ordunun adıdır. Belki de yazarımızın kullanacağı kelime “Misak-ı Milli” sınırı olmalıydı. 28 Ocak 1920’de kabul edilen bu kararla yurdumuz için bir sınır çizilmişti. Mevcut tarih bilgilerimize göre böyle bir kullanım daha uygunmuş gibi geliyor bana. Dediğim gibi, sorumluluğumu bir okur olarak yerine getirdim. Umarım yanlış anlaşılmamıştır. Sayın Ayşenur Uslu’ya muhabbet dileklerimle.
GÜLCAN BÜLBÜL / SİVAS

“GÖNÜLLERİ BİRLEŞTİREN DÜĞÜN KERMESİMİZ” YAZINIZI BEĞENDİK
Öncelikle size çok teşekkür ederek başlamak istiyorum yazıma. Aile dergimizi çok beğenerek ve severek okuyorum. Derginin yeni dizaynına, içeriğine, görünüşüne bayıldım. Güzel olan dergimiz yeni haliyle mükemmel olmuş. Içindeki konuların hangisine övgüler yazacağımı şaşırdım. Çünkü o kadar güzel konuları ele alıyorsunuz ki, ne anlatmaya sayfalar yeter ne de benim dergiye söyleyecek övgü dolu sözlerim yeter. Her konuyu, her yazıyı büyük bir heyecanla okuyorum. Dergideki bazı konuları bir araya geldiğimiz dostlarla da okuyoruz. Biz de bulunduğumuz yerde kermes hazırlıkları yapıyoruz. Değişik faaliyetlerde bulunuyoruz. Ocak sayısında yazdığınız “Gönülleri birleştiren düğün kermesimiz” adlı yazınızı büyük bir beğeni ile okuduk ve kermes eşyalarını kız çeyizi gibi törenle çıkarılması fikri çok hoşumuza gitti. Inşallah biz de bu güzel fikri değerlendireceğiz. ? Bu yılki Aile dergisinin kitapları çok güzel. Teşekkürler. Ayrıca Ayşenur Uslu’nun geri gelmesine çok sevindim. Yazılarını gülerek tekrar tekrar okuyorum.
ELVAN KURBAN / FRANSA

NORMALDE BU KADAR OKUMAZKEN SİZİN SAYENİZDE DERGİ, KİTAP KARIŞTIRIYORUM
Dergilerinizi severek okuyoruz. Gerçekten her bölüm o kadar etkileyici ki. O kadar uğraşıyorsunuz. Emeğinize sağlık. Benim en çok etkilendiğim bölüm geçen ay portre bölümündeki Müslüm Sarıkaya oldu. Her bölüm her yaşa göre. Ben normalde bu kadar okumazken sizin sayenizde dergi, kitap karıştırıyorum. Diğer ayı da iple çekiyorum. Tam eksik noktaya göre yazılar yazıyorsunuz. Başarılarınızın devamını dilerim. Allah’a emanet olun.
SEMA NUR ÖÇALAN / KIRIKKALE

HER DERGİ BİR KILAVUZ NİTELİĞİNDE
İşimin görevi nedeniyle bulunduğumuz köy tam bir mahrumiyet bölgesi. Ama Semerkand Aile Allah’ın izni ile dağları, tepeleri aşıp, yağmur çamur demeden büyüklerimiz ve sizlerin sayesinde her ay elimize bir müjde gibi ulaşıyor. Her dergi bir kılavuz niteliğinde. 4,5 ay önce bir oğlumuz oldu, gurbette ve acemi olmamız nedeniyle daraldığımız zamanlar oluyor ama dergimiz her ay Hızır gibi yardımımıza yetişiyor. Ayrıca söylemeden geçemeyeceğim, dergideki değişiklikler çok güzel olmuş, ellerinize, yüreğinize sağlık.
BETÜL UĞUR / SİVAS

HEPİMİZİN DERGİSİ
Sevgili Semerkand Aile dergisi, aile dergisine bu yıl abone olduk ve çok memnun kaldık. Derginin her bölümünü beğeniyle okuyoruz. Özellikle Mizah ve Çocuk bölümü bize göre olduğu için daha çok beğeniyoruz. Ocak sayısının kapak sayfası çok şirindi. Ve ablamla ben her sayısını okumak için yarışıyoruz. Derginizdeki Az-Öz bölümündeki soruları ablamla çözerek bilgimizi ölçüyoruz. Şubat sayısının bulmaca şifresinin ablalarım Rümeysa ve Şeyma Nur gelir gelmez buldular. Bütün Semerkand Aile çalışanlarının başarılarının devamını diliyoruz. Allah’a emanet olun. Sevgilerle
MUHAMMED FATİH POLAT / ŞAHİNBEY – GAZİANTEP

BU DERGİYİ OKUMAK İÇİN EVLİ YA DA AİLE OLMAK GEREKMİYORMUŞ

Daha önce bu dergiye abone değildim. Bana abonelik teklifinde bulunduklarında “Bana gerekli değil” diyordum. “Neden?” diye sorduklarında “Çünkü ben evli değilim” diyordum. Rabbime hamdolsun 6 ay önce evlendim ve bana tekrar teklif ettiklerinde bu sefer abone olmuştum. Şuan Semerkand ve Semerkand Aile’ye aboneyim çok şükür.  Ve eşim derginin gelmesini dört gözle bekliyor. Bana daha önce abonelik teklifinde bulunan abilerime teşekkür ediyorum. Keşke o ilk tekliflerinde kabul etseymişim. Çünkü dergiyi alıp okumaya başlayınca gördüm ki bu dergiyi okumak için evli ya da aile olmak gerekmiyormuş. Bunu çok daha iyi anladım. Özellikle M. Saki Erol’un yazılarını çok beğeniyoruz. Bu derginin içeriğini hazırlamakta emeği geçen bütün kardeşlerime can-ı gönülden teşekkür ederim.
MUTTALİP VAROL / BURSA

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Sizden gelenler
« Posted on: 29 Mart 2024, 16:13:40 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Sizden gelenler rüya tabiri,Sizden gelenler mekke canlı, Sizden gelenler kabe canlı yayın, Sizden gelenler Üç boyutlu kuran oku Sizden gelenler kuran ı kerim, Sizden gelenler peygamber kıssaları,Sizden gelenler ilitam ders soruları, Sizden gelenlerönlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes