> Forum > ๑۩۞۩๑ İlim Dünyası Online Dergi Dünyası ๑۩۞۩๑ > Semerkand Aylık Aile Dergisi > Sizden Gelenler > Okuyucu mektupları
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Okuyucu mektupları  (Okunma Sayısı 754 defa)
18 Ağustos 2011, 02:02:53
Safiye Gül

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 15.436


« : 18 Ağustos 2011, 02:02:53 »



OKUYUCU MEKTUPLARI

Ekim 2010 61.SAYI

ÇOCUKLARDA DİNİ VE AHLAKİ EĞİTİM

Selamun aleyküm saygıdeğer Semerkand Aile Dergisi; Son bir kaç yazınızı takip ediyorum, hakikaten çocuklara dini ve ahlaki eğitim nasıl verilmelidir, bu konularda bizlere yararlı olabilecek yazılar yayınlıyorsunuz. Her şeyden önce bunun için sizlere çok teşekkür ederim. Sizden bir ricam olacaktı izin buyurursanız. Yurt dışında gurbette yaşayan anne ve babalara da bu konular için yol gösterici yazılar yayınlayabilir misiniz? Malum biz yurt dışında yaşadığımız için bizim bulunduğumuz yerlerde cami, ezan olmuyor. Cemaat olmuyor. Okullarda dini eğitim maalesef yok, olan da zaten kendi dinleri ile ilgili. Kendi din ve geleneklerine yönelik bir eğitim veriyorlar her ne kadar biz Müslümanlara saygı duyup baskı yapmasalar da. Okullarda maalesef bizim çocuklarımız, bizim din ve geleneklerimize aykırı şeyler görüyorlar.

Dini eğitimin ailede başladığını, okullarda başlamadığını biliyoruz. Bu nedenle biz ana babalara gurbette; Türkiye’dekine nazaran iki kat daha çok görev düşüyor.  Bu nedenle sizlerden gelecek öneriler bizler için değerli. Saygılarımla.
NİHAL - İSVEÇ

İLK ÇIKTIĞI GÜNDEN BERİ ABONEYİZ

Selamun aleyküm. Biz Semerkand Aile Dergisi’ne ilk çıktığı günden beri aboneyiz. Zevkle okuyoruz. Benim ismim Merve, 7.sınıfa geçtim. Peygamber Efendimiz’e yazdığım mektubu sizlerle paylaşmak istedim. Başarılarınızın devamını dilerim. Rabbim hizmetlerinizi kabul buyursun.

“Nur yüzlü, gül kokulu, sevgili peygamberim; Kainatın efendisi, göklerin Rasulü! Dünyaya gelmen ne büyük bir sevinç Ya Rasulullah! Cennete gidersem ilk seni görmek isterim ey Rasul! Gül kokunu içime çekmek, nur yüzünü görmek isterim. Senin zamanında yaşayanlar ne şanslıydı. Allah seni görmeyi, o zamanda yaşamayı nasip etmemişti, ama seni görmek için çalışıp, cennete girmeyi ümit etmek daha bir güzel Ya Rasulullah! Rabbim’e şükürler olsun ki bu ahir zamanda senin torunun Ehl-i Beytinden bir güzelin elini tuttum. Ona her bakışımda sen geliyorsun aklıma. Senin hayalini bile kuramazken öyle bir güzel buldum ki bakışı sen, yürüyüşü sen. O güzeli ziyaret ettiğimde sanki Asrı Saadet’te seni ziyaret etmiş gibiyim. Hz. Ali, Hz. Ömer, Hz. Ayşe, Hz. Fatma ve sen varsın orada. Rabbim ayırmasın bizi o güzellerden. O güzelin arkasından mahşerde geleceğiz sancağının altına. Kevser Havuzu’nun başında bekle bizi Ya Rasulullah!
MERVE TOPAL – ANKARA

“SIRASI DEĞİL DİYEREK ERTELİYORDUM

Sevgili Semerkand Aile’m; uzun zamandır ben de sana acizane birkaç satır yazı göndermek arzusundayım. Fakat “Şimdi sırası değil, şimdi sırası değil” diyerek erteliyordum bunu. Bir türlü kalemi elime alıp yazamıyordum. Aslında hazırdım da bir şeylerin bunu tetiklemesini bekliyordum. Aile dergisi bütün insanlığın irşadına vesile olacak bir dergi... Bu güzel, muhteşem derginin insanlığın hizmetine sunulmasına sebep olan herkesten Rabbim razı olsun. Rabbim bu hizmetlerde emeği geçen herkesin amel defterine bir sadaka-i cariye yazsın ve amel defterlerinin kapanmamasını nasip eylesin. Biz de bu çorbada bir tuzumuz olsun diye şu acizane yazıyı göndermeyi kendimize bir borç bildik. Bizim için dua edin olur mu? Selamlar…

AMİNE ERSAN – ISPARTA

İLK SAYIDAN BERİ ABONEYİM

Sevgili Semerkand Aile; birinci sayıdan itibaren abonenizim. Derginizi çok beğeniyorum. Emeği geçen herkesten Allah (c.c) razı olsun. Başarılarınızın devamını diliyorum.
BETÜL ÇOĞALMIŞ – RİZE

DERGİMİZİ BEĞENEREK OKUYORUM

Selamun aleyküm; Semerkand Aile Dergimizi beğenerek okuyorum. Başarılarınızın devamını dilerim. İnsanlara birçok konuda yardımcı oluyorsunuz. Allah (c.c) sizlerden razı olsun.
GONCA ÇİÇEK – ADIYAMAN

ANAOKULU İÇİN YARDIMINIZI RİCA EDİYORUM

www.semerkandaile.com adresinde  yer alan “Daha Dün Annemizin Kollarında Yaşarken” başlıklı yazı hakkında yazarla iletişime geçebileceğimiz bir mail adresi bildirmenizi rica ederim. Yazıda Ankara’da yer alan bir anaokulundan bahsedilmiş, aynı değerlere sahip İstanbul Anadolu yakasında yer alan bir okul var mı, bunu öğrenmek isterim. Yardımınızı rica eder, hayırlı günler dilerim…
ELİF NİHAL SERTÇE – İSTANBUL

RAMAZAN BAYRAMINIZI KUTLUYORUM


İyi günler; tüm Semerkand Aile çalışanları ve okuyucularının Ramazan bayramını kutlar, bayramın hayır ve güzellikler getirmesini Yüce Allah’tan temenni ederim.
KAPTAN İBRAHİM SOLAK

DERGİYİ SEVEREK VE MERAKLA TAKİP EDİYORUM

Selamun aleyküm saygıdeğer Semerkand Aile çalışanları; abone olduğumuz aile dergisini severek ve merakla takip ediyoruz. Allah işlerinizi kolaylaştırsın. Sitenizdeki yazıları da takip ve tavsiye ediyorum. Aşağıda belirttiğim alanı düzeltirseniz sevinirim. Teşekkürler…

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Okuyucu mektupları
« Posted on: 19 Nisan 2024, 20:01:51 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Okuyucu mektupları rüya tabiri,Okuyucu mektupları mekke canlı, Okuyucu mektupları kabe canlı yayın, Okuyucu mektupları Üç boyutlu kuran oku Okuyucu mektupları kuran ı kerim, Okuyucu mektupları peygamber kıssaları,Okuyucu mektupları ilitam ders soruları, Okuyucu mektuplarıönlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes