> Forum > ๑۩۞۩๑ İlim Dünyası Online Dergi Dünyası ๑۩۞۩๑ > Semerkand Aylık Aile Dergisi > Mizah > Modern tıbbın rakibi kocakarı tedavisi
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Modern tıbbın rakibi kocakarı tedavisi  (Okunma Sayısı 988 defa)
22 Eylül 2011, 10:52:43
Safiye Gül

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 15.436


« : 22 Eylül 2011, 10:52:43 »



MODERN TIBBIN RAKİBİ “KOCAKARI” TEDAVİSİ

Şubat 2010 53.SAYI

Modern tıbbın hızla ilerlediği, neredeyse ölümden gayrı her şeye çare bulunduğu günümüzde halen bağlı olduğumuz tedavi geleneklerinden uzaklaşmış olduğumuzu söyleyemeyiz.

“Alternatif tıp” denilen sap ve köklerden mütevellit sağlık yöntemleri de son günlerde iyice gündemimize oturmuş durumda. Hoş, bu yöntemler organik ürünlerin parmakla gösterildiği ahir zamanda ne kadar doğru uygulanıyor onu da ayrıca düşünmek lazım.

Bu ayki konumuz alternatif tıptan daha eski “kocakarı yöntemleri” denen tedavi uygulamaları. “Kocakarı” usulleri bir nevi bilirkişiliktir. Tecrübe ve geçmişten gelen olumlu sonuçlar kaynaklıdır. Kulaktan kulağa süregelen, ilerleyen zamanlarda bazı güncellemeler geçirebilen ama yine de bir anda tüm ilgililerin bütün yeniliklerden haberdar olduğu reçetesiz usullerdir. Genelde haricen kullanılır.

Kocakarı tedavi sistemleri alternatif tıpla çok benzeşmesine rağmen aralarında ince farklar görülür. Uygulaması kolay tekniklerdir. Materyaller hemen her yerde bulunur. Sonuç da çoğu zaman başarılıdır. Daha çok annelerin çocukların hastalanmaması için ya da hastalanma durumunda çabucak sağlıklarına kavuşmaları için yaptıkları koruma ve tedavi amaçlı annesel tutum ve davranışlar bütünüdür.

Aslına bakarsanız kocakarı ekolüne göre “ana gibi ana” çocuğunun hastalanacağını bakışındaki melüllükten daha hastalığın kuluçka döneminde fark eder ve çalışmalarına başlar. Bir şekilde çocuğun oyun oynarken terlediğini fark edip sırtına havlu koymayan anne zaten hastalığı bekliyor demektir.  Bu durumda alınacak ilk tedbir nane limon ikilisidir. İkinci aşamada anne elinde sıcak su torbasıyla uzaktan belirir (zaten sıcak su torbası çeyiz setinin mihenk taşıdır ve dahi kılıfı da dantel olarak hazırlanmıştır) ve çocuğunun ayağının altından ısıtmaya başlar.

ÖKSÜRÜĞE BAL-KARABİBER

Acil tedbirlerden sonra hastalık da yavaş yavaş şekil almaya başlar. Şiddetli öksürük durumunda bal ile karıştırılan bol miktarda karabiber çocuğun göğsüne sürülerek üstü sıcak havlu ile kapatılır. Burun tıkanıklığının geçmediği durumlarda ise burunla inatlaşan annenin imdadına vicks yetişir. Çocuğun burun deliklerine birer parmak değdirilen bu merhemin etkisini arttırması için battaniyenin altına konulan bir su buharı eşliğinde nefes alması istenir ki bu uygulamada Kızılderililer bile bize şapka çıkartırlar.

HASTANIN HAKKI KÖTEK OLABİLİR

Tüm bunlar olurken çocuğun burada “burnum yandı, nefes alamıyorum, midem bulandı” gibisinden, hiçbir uygulamaya itiraz etme hakkı yoktur. Çünkü kocakarı tedavilerinde öyle hastanelerde olduğu gibi hasta hakları falan söz konusu değildir. Hastanın kayıtsız, şartsız ve koşulsuz itaati gerekir. Aksi taktirde hakkı kötek olabilir.

Hastalık durumunda şurup kullanımını ilk etapta reddeden anne, hemen kendi yöntemlerini devreye sokar. İlaçları arasında favori olan “ballı karaturp” terkibini hazırlamaya başlar. Önce karaturpun içini itinayla oyar. Ardından turpta oluşturduğu bu küçük çaplı kratere bal doldurur.
Doldurduğu balın turpla özdeşleşerek damıtılmasından sonra elde ettiği karışımı çocuğuna içirmesi tedavinin son aşamasını oluşturur.

Bu tedavi yönteminde görünür ya da görünmez kazalara da çareler tükenmez. Mesela sert düşmeler sonucunda ezilen ya da moraran yerlere çiğnenmiş ekmek basmak, yaralanmalarda haşlanmış karaciğer sarmak gibi midenin zor kabullendiği fakat etkisinin inkar edilemez olduğu net gözlemlenen yöntemlerden bazılarıdır.

Hastalık ya da kaza gibi durumlarda başvurulan kocakarı ilaçlarının, hayat boyu kullanılıp “ölüm hariç her derde deva” olma gibi iddiaları vardır. Bu iddialara göre zeytinyağının içine atılan sarımsak tanelerinin her gün bir doz, pardon bir adet yutulmasıyla hayatınızın geri kalanını sigortalayabilirsiniz mesela.

Bir de kocakarı ilaçlarıyla tedaviye cevap vermeyen hastalar vardır. Bunlar için yapılacak şey tedavi yöntemini yahut reçeteyi değiştirmektir. Ancak son çare olarak doktora götürülür ve müspet tıp devreye girer.

Ateşi yükselenin alnına koyarsın sirkeyi
Antikoru oluşturur zaten
Türk geni
Vız gelir bize domuz gribi momuz gribi
Hastalanınca deyin “Ya Kafi Ya Şafi”

Ayşenur USLU

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Modern tıbbın rakibi kocakarı tedavisi
« Posted on: 28 Mart 2024, 15:30:06 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Modern tıbbın rakibi kocakarı tedavisi rüya tabiri,Modern tıbbın rakibi kocakarı tedavisi mekke canlı, Modern tıbbın rakibi kocakarı tedavisi kabe canlı yayın, Modern tıbbın rakibi kocakarı tedavisi Üç boyutlu kuran oku Modern tıbbın rakibi kocakarı tedavisi kuran ı kerim, Modern tıbbın rakibi kocakarı tedavisi peygamber kıssaları,Modern tıbbın rakibi kocakarı tedavisi ilitam ders soruları, Modern tıbbın rakibi kocakarı tedavisiönlisans arapça,
Logged
22 Eylül 2011, 12:03:40
Vatan Var Olsun !
Dünyalılar
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 8.940


« Yanıtla #1 : 22 Eylül 2011, 12:03:40 »

Ateşi yükselenin alnına koyarsın sirkeyi
Antikoru oluşturur zaten
Türk geni
Vız gelir bize domuz gribi momuz gribi
Hastalanınca deyin “Ya Kafi Ya Şafi”
  :).

Allah raı olsun paylaşım için.

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes