> Forum > ๑۩۞۩๑ İlim Dünyası Online Dergi Dünyası ๑۩۞۩๑ > Semerkand Aylık Aile Dergisi > Haberiniz Olsun > Haberiniz olsun
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Haberiniz olsun  (Okunma Sayısı 734 defa)
12 Eylül 2011, 15:53:17
Safiye Gül

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 15.436


« : 12 Eylül 2011, 15:53:17 »



HABERİNİZ OLSUN

Mayıs 2010 56.SAYI

İZLANDA’DAKİ VOLKAN HAVA TRAFİĞİNİ FELÇ ETTİ


İzlanda’da geçen ay harekete geçen yanardağ iki yüz yıl aradan sonra yeniden sessizliğini bozdu ve patlama meydana geldi. Patlamadan dolayı ortaya çıkan kül bulutu özellikle kuzey Avrupa hava trafiğini felç etti. İspanya, İrlanda, İngiltere, Danimarka gibi pek çok ülkedeki uçuşlar iptal oldu, yolcular günlerce hava alanlarında bekledi, bir çoğu karayolu ve demiryolu ile ülkelerine ulaşmaya çalıştı. Avrupa’nın üzerini kaplayan kara bulutlar medeni dünya ile alay eder gibiydiler.

ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK

İngiliz ordusuna bağlı bir bölükte askerler atış talimlerini yaparken cami şeklinde düzenlenen hedef tahtaları kullandıklarının ortaya çıkması ve ülkedeki Müslümanların olaya tepkileri üzerine yetkililer üzgün olduklarını söyleyerek “Atış tahtalarını camiye benzetme ve dini hassasiyetlere saldırma gibi bir amacımız yoktu” dese de basına yansıyan görüntüler yetkili komutanın sözlerini yalanladı.

Yine benzer bir “özür” Nato’dan geldi. Nato, Amerikan askerlerini Şubat ayında Afganistan’daki bir ev baskınında ikisi hamile üç kadını öldürdüğünü kabul etti. Nato’dan yapılan yazılı açıklamada olayın sorumluluğunu üstleniyoruz ve bu hadisenin kayıpların aileleri açısından ne denli büyük bir acı olduğunu anlıyoruz denildi. Afganistan Devlet Başkanı Karzai olayla tepki göstererek, “Ne zaman böyle bir olay olsa, Nato komutanı özür dilemekle yetiniyor” dedi.

KOLA VE CİPS BİLGİYİ UNUTTURUYOR

Uzmanlar aşırı kola ve cips tüketiminin bilgilerin akılda kalmasını zorlaştırdığını söylüyor. Özellikle sınav zamanlarında fast-food ve zararlı yiyecekler yerine havuç, yaban mersini, kuru üzüm, limon gibi sebze ve meyvelerin hafızaya iyi geldiğini ve bilinenin aksine sınavdan önce şeker yemenin beyne hiçbir faydası olmadığını belirtiyorlar.

CUMHURİYETİN DİNDAR KADINLARI

Türkiye’deki resmi söylem kadınları hep çağdaş kadın imajına yönlendirdi. Cumhuriyet erkeği yoktu belki ama cumhuriyet kadını diye bir tanım hep vardı. Bu arada beklenmedik bir biçimde cumhuriyetin dindar kadınları ortaya çıktı. Hayatları gayret, hizmet ve zarafet olan kadınlar. Yazar Fatma Karabıyık Barbarosoğlu’nun yeni çıkan kitabı Cumhuriyetin Dindar Kadınlar’ında unuttuğumuz bir şeyleri bulacağınızdan emin olabilirsiniz. Bir çok manevi değerin aşındığı bu zor zamanlarda hayatlarını eğitime, hizmete ve ibadete adayan ve üstelik tüm bu çabalarını da dini faaliyetlerin engellendiği bir dönemde yerine getiren kadınların hikayesi…

Yazarın anlattığına göre bu kitabı oluşturmak pek de kolay olmamış. Çünkü en yaşlısı 1924 ve en genci 1945 doğumlu olan bu hanımlar fert değil cemaat olmayı o kadar benimsemişler ki, “Ben kayda değer bir hayat yaşamadım, siz esas filanca hanıma gidin, esas onunla konuşun” diyerek hep bir başka hanımı işaret etmişler. Bu kitap hayata bakışınız
değiştirmeye aday.

TÜRKLERDEN FACEBOOK’A DİNİ HASSASİYET PROTESTOSU

İslam’a karşı hakaret, küfür içeren video ve fotoğraflar yayınlamakta ısrar eden sosyal paylaşım sitesi Facebook’u hatırı sayılır sayıda Türk kullanıcı geçtiğimiz ay 3 gün boyunca protesto ederek hesaplarını kapattı ve Facebook’un kurucusu Zuckerberg’i, İslami değerlere karşı daha hassas olmaya çağırdı.

CENAZE NAKİL PARASI PAHALI GELİNCE

İngiltere’de yaşayan altmış altı yaşındaki Gitta Jarant isimli kadın üç bin Euroluk cenaze nakil parasını ödememek için ölen eşini canlıymış gibi tekerlekli sandalyeye oturtarak uçağa bindirmeye kalktı. Yetkililerin adamcağıza sorular sorup cevap alamamasıyla durum ortaya çıktı ve kederli kadın gözaltına alındı.

KARANLIKTA TV İZLEMENİN ZARARLARI

Karanlıkta tv seyretmek sadece gözlere zararlı olmakla kalmıyor, aynı zamanda epilespsi (sara) hastalığını da tetikliyor. Doktorlar muhakkak aydınlık ortamlarda ve en az 1-2 metre uzaklıktan tv izlemeyi öneriyor. Çünkü sürekli yanıp sönen bir ışığı karanlıkta seyretmek göze ve beyne büyük zarar vererek sara hastalığını tetikliyormuş. Aman dikkat.

BİR CİMCİME NE İSTER

- Her banyodan sonra lüle lüle saçlarının dümdüz olduklarını gördüğünde “kıvırcıklarım nerde” diyerek ağlamak ister. (Azra Lale, 3 yaşında)

- Kuşları kuş üzümüyle beslemek ister.
(Sena, 3 yaşında)

ORGANİKÇİNİN GÜNLÜĞÜ

Uzmanlar kimyasal maddelerden oluşan şampuanları kullanmayın diyor. Ama ille de şampuanlayacağım diyorsanız hiç değilse saç diplerini zeytinyağlı sabunla yıkayıp uçlarına da bebe şampuanı uygulayabilirsiniz.

AKLIMDAN ÇIKMIYOR
“ Ey oğul! Bağını kır ve hürriyetini bul. Daha ne vakte kadar gümüş ve altına bağlanıp kalacaksın.”
(Hz. Mevlana)

Zeynep EKŞİ ÖZEL

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Haberiniz olsun
« Posted on: 18 Nisan 2024, 19:47:50 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Haberiniz olsun rüya tabiri,Haberiniz olsun mekke canlı, Haberiniz olsun kabe canlı yayın, Haberiniz olsun Üç boyutlu kuran oku Haberiniz olsun kuran ı kerim, Haberiniz olsun peygamber kıssaları,Haberiniz olsun ilitam ders soruları, Haberiniz olsunönlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes