> Forum > ๑۩۞۩๑ İlim Dünyası Online Dergi Dünyası ๑۩۞۩๑ > Semerkand Aylık Aile Dergisi > Haberiniz Olsun > Haberiniz olsun
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Haberiniz olsun  (Okunma Sayısı 735 defa)
09 Eylül 2011, 13:05:26
Safiye Gül

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 15.436


« : 09 Eylül 2011, 13:05:26 »



HABERİNİZ OLSUN

Haziran 2010 57.SAYI

KÖTÜ KARNE DÜŞÜK ZEKA GÖSTERGESİ DEĞİL

Uzmanlar, okul başarısında sadece çocuğun değil ailenin de büyük pay sahibi olduğunu söylüyor ve ekliyorlar: Çocuk iyi bir karne getirmemişse aile öncelikle şu noktaları sorgulamalı:
Çocuğun çalışma alışkanlıkları yeterli mi?
Acaba çocuğa uygun bir çalışma ortamı sağlandı mı?
Çocuk yeterli sorumluluk duygusuna sahip mi?
Çocuğun duygusal sorunları var mı?

Uzmanlar ayrıca, karnesi kötü diye bir çocuğun hayatta da başarısız olacağını söylemenin saçma olduğunu ifade ediyorlar. “Her çocuğun kendine özgü yetenekleri vardır ve o yetenekleri öne çıkarmak ise ailenin görevidir, unutulmasın” diyorlar.

Ayrıca çocuğun ailesi tarafından olduğu gibi kabul görmesi son derece önemli... Çocuk başarılarının yanı sıra başarısızlıklarını da rahatlıkla ailesiyle paylaşabilmeli.
Başarının artması içinse anne baba şu soruları kendine sormalı:
Acaba kitap okuma konusunda iyi bir model olabildim mi?
Ona ders çalışma sorumluluğu yükleyebildim mi?
Acaba çocuğuma aile içi huzursuzluklardan uzak bir ortam sağlayabildim mi?
Ara sınavlarda ve düşük notlar aldığında yeterli önlemler alabildim mi?
Onun öz güvenini sağlamak için gerekli şekilde davranabildim mi?

Unutulmamalıdır ki kötü karne dünyanın sonu değildir ve aile içinde sağlıklı bir iletişim kurularak sorunların üzerine gidilirse gelecek dönemlerde daha iyi karnelerle karşılaşılabilir.


AVRUPALI YAHUDİLER: “SİYONİZM İSRAİL’İ BİTİRİYOR”

Birçok Avrupalı Yahudi, Filistinlilere yönelik uyguladığı şiddet yüzünden İsrail hükümetine çok sert tepki göstererek artık İsrail’in siyonist politikalardan vazgeçmesi çağrısını yaptı. Mevcut İsrail hükümetini başta Türkiye olmak üzere Amerika ve birçok Avrupa ülkesi de eleştiriyor olmasına rağmen ilk defa Yahudi aydınlarının bu şekilde eleştirmesi dikkat çekti. “Filistinliler acı çekerken biz mutlu olamayız” diyen konuşmacılar, Orta Doğu’ya barışın ancak iki devletli çözümle gelebileceğini ve bunun bir an evvel gerçekleştirilmesini istediler.

Filistin’den bahsetmişken şu gelişmeyi de paylaşalım: Filistinliler kurulması düşünülen bağımsız Filistin devletinin başkenti olacak Doğu Kudüs’e İsrail’in 50 bin yeni konut inşa etmeyi planlamasını protesto ediyor.

SİİRT OLAYLARI DERS OLDU, OKULLARDAKİ REHBERLİK SİSTEMİ GÜÇLENDİRİLMELİ

TMBB kayıp çocukları araştırma komisyonu, Siirt’teki cinsel istismara ilişkin bölgedeki çalışmalarını tamamladı. Komisyon başkanı okullardaki rehberlik sisteminin yeniden ele alınıp güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Özellikle de yatılı ilköğretim bölge okullarında bir daha bu tarz olayların gerçekleşmemesi için gerekli önlemlere ilişkin detaylı bir rapor hazırladıklarını belirten komisyon başkanı şöyle dedi: “Pervari’deki hadisede, yatılı okul şehrin dışında ve fiziki açıdan da maalesef yetersiz. Bu yüzden öğrenci-öğretmen ve veliler arasındaki ilişkileri yeniden gözden geçirecek bir takım çalışmalar yapmak gerekiyor. Siirtlileri ise elbette bu hoş olmayan olayların dışında tutmak gerekiyor.”

ZYRTEC, TYLOL, BENADRYL… PİYASADAN TOPLANIYOR

Türkiye’de de satılan, Amerika ürünü olan bu ilaçlar çocuklar ve bebekler için yeterli kalite standardını karşılamadığı gerekçesiyle toplatılmaya başlandı. Bu ilaçların bazılarının içindeki etken maddesinin, üzerinde yazılandan çok daha fazla olduğu ve içeriğinde bazı problemler tespit edildiği belirtiliyor. Bu ilaçlar Türkiye’de ise hala satılmaya devam ediyor.

AHŞAP OYUNCAKLARA İLGİ NEDEN ARTIYOR?

Uzmanlar Çin yapımı bazı oyuncaklarda aşırı kurşun içeriği bulunduğunun tespit edildiğini ve çocukların bu oyuncaklardan uzak tutulması gerektiğini söylüyor. Yurt dışında da pek çok firma, özellikle de çiftlik hayvanı, vahşi hayvan ve dinozor oyuncaklarını geri çekti ve bunun yerine doğal ahşap oyuncaklara yöneldi. Özellikle de diş kaşıma halkaları pvc maddesi içerdiği için zehirli kimyasallarla bebeklerin sağlığını tehdit ediyor. (Diş kaşıma halkası demişken, bununla ilgili bir alternatif uygulamayı aktaralım:  Bebeğe gözetim altında bir havuç verilerek çocuğun dişleri “zararsız” bir biçimde rahatlatılabilir.)

Bir başka husus da oyuncakların üstünde TSE ve CE sertifikalarının olmasına önem verilmesi. Bu sertifikalar oyuncakların Avrupa standartlarında olduğunu ve gerekli testlerden geçtiğini ifade etmekte. Üzerinde “Made in China” ve “Made in PRC” yazan oyuncaklar karşısında dikkatli olunmalı.

BİR CİMCİME NE İSTER


Anne ve babasının düğün resimlerine bakarken ağlamaklı bir biçimde “Beni neden götürmediniz” diye hesap sormak ister. (Nur, 3)
Kitap okumak yerine televizyonda yemek programını seyrederken, tarifleri okumanın da kitap okumak yerine geçeceğine annesini ikna etmek ister. (Serra, 8)


ORGANİKÇİNİN GÜNLÜĞÜ

Kimyasal maddeler içeren dudak koruyucuları yerine evde bulunan vazeline aktarlardan aldığınız pembe renkli gıda boyası ekleyerek doğal bir dudak koruyucu elde edebilirsiniz.

AKLIMDAN ÇIKMIYOR

Gönlünü dağla, çünkü dert meydanında gönül ehli bu yolun erini yaralarından tanır. (Feridüddin Attar Hz.)

Zeynep EKŞİ ÖZEL

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Haberiniz olsun
« Posted on: 19 Nisan 2024, 08:52:51 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Haberiniz olsun rüya tabiri,Haberiniz olsun mekke canlı, Haberiniz olsun kabe canlı yayın, Haberiniz olsun Üç boyutlu kuran oku Haberiniz olsun kuran ı kerim, Haberiniz olsun peygamber kıssaları,Haberiniz olsun ilitam ders soruları, Haberiniz olsunönlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes