> Forum > ๑۩۞۩๑ İlim Dünyası Online Dergi Dünyası ๑۩۞۩๑ > Semerkand Aylık Aile Dergisi > Haberiniz Olsun > Haberiniz olsun
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Haberiniz olsun  (Okunma Sayısı 692 defa)
08 Eylül 2011, 12:03:29
Safiye Gül

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 15.436


« : 08 Eylül 2011, 12:03:29 »



HABERİNİZ OLSUN

Temmuz 2010 58.SAYI

MAVİ MARMARA KIZILA DÖNDÜ

Dünyanın çeşitli ülkelerinden sivil toplum ve yardım kuruluşları, uzunca bir süredir dünyanın en büyük açık hava hapishanesi olarak adlandırılan Gazze için ilaç, tıbbi malzeme, diyaliz makinesi, inşaat malzemeleri, oyuncak, kırtasiye malzemeleri, park oluşturmaya yarayacak araç gereçler gibi aslında oldukça sıradan ama Gazze halkı için büyük önem taşıyan yardım malzemesi toparlıyordu. Ve bu malzemeleri Gazze’ye ulaştırmak üzere 32 ülkeden, birbirinden farklı din ve meslek grubundan yardımsever, altı geminin taşıdığı 10 bin ton yardım malzemesiyle Gazze’ye hareket etti. Gemide bulunan pek çok gazeteci ve televizyoncu da bu yolculuğu izliyordu.

Ama ne yazık ki gemiler 31 Mayıs’ta sabaha doğru, üstelik de İsrail’e yaklaşık 80 mil uzaktaki uluslar arası sularda İsrail savunma güçlerinin saldırısına maruz kaldı ve Mavi Marmara gemisindeki 9 yardım gönüllüsü İsrailli komandolarca katledildi. Çok sayıda kişi de yaralandı.

Bu elim olayın sonucunda pek çok ülkede eşine az rastlanır büyüklükte protesto gösterileri düzenlendi. Resmi ağızlar da saldırıyı telin etti. Türk bayrakları dünyanın bütün meydanlarında bir direniş ve miting bayrağına dönüştü. Filistin, İsveç, Pakistan, Hollanda, Norveç, Yunanistan, Fransa, Almanya, Avusturya, Rusya gibi pek çok ülkenin dış işleri bakanları olayı şiddetle kınadılar. Ayrıca Birleşmiş Milletler ve Avrupa Parlamentosu’ndan kınama kararı çıktı. Bu vahim olayın bölgede nasıl sonuca yol açacağı ise şimdilik meçhul.

İLAHİYATLAR KIZ ÖĞRENCİLERE KALDI

Geçtiğimiz günlerde bir ilahiyat fakültesi dekanının, ilahiyat fakültelerindeki kız-erkek öğrenci oranlarıyla ilgili basında yer alan sözleri pek tartışılmasa da bizce önemli bir tehlikeye işaret etmekte. Sayın dekanın beyanatlarına göre muhafazakar aileler kız çocuklarını genellikle İmam Hatip Liselerine gönderiyorlar. Dolayısıyla İmam Hatipli kızlar yüksek öğrenim için biraz da mecburen ilahiyat fakültelerine yönelince İlahiyat Fakülteleri de kız okulu olma durumuyla karşı karşıya kalıyor. Mesela Sakarya İlahiyat Fakültesi bu yıl sadece bir tek erkek öğrenci mezun ediyor. Ama hem Diyanet İşleri Başkanlığı’nda, hem de Milli Eğitim Bakanlığı’nda fazlasıyla kadro açığı olduğu belirtiliyor.

Bu gidişatın riskli sonuçlarından biri din işleriyle ilgili erkek görevli sayısının giderek daha da yetersiz olması iken, bir diğeri de ilahiyat alanında çalışacak akademisyenlerin büyük kısmının kadınlardan oluşacak olmasıdır. Böyle giderse ileride müftü, vaiz, öğretmen yapmak üzere erkek ilahiyatçı bulmakta zorluk çekilecek gibi görünüyor.

OYUNCAKLAR NASIL TEMİZLENMELİ?

Uzmanlar çocukların oyuncaklarla birlikte mikropları da paylaştığını söylüyor ve ekliyor: Yıkanabilen bez oyuncaklar haftada bir kez çamaşır makinesinde, sert oyuncaklarsa haftada iki kez bulaşık makinesinde yıkanmalı.

Farkındayım, uzmanlar yine ideal olana göre konuştukları için epey zahmet gerektiren bir öneride bulunmuşlar. Onları dinlersiniz ya da dinlemezsiniz ama onların bu oranda bir temizlik ihtiyacına dikkat çekmeleri aslında oyuncakların taşıdıkları mikroplar konusunda biz hanımlar için oldukça sert bir uyarı anlamına geliyor.

HAVUZ KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Yaz geldi; gerek çocukların, gerekse yetişkinlerin suyla, denizle, havuzla temas ihtimalleri belirdi. Denize bir diyeceğimiz yok. Gerek tuzlu bir suya sahip olması, gerekse büyüklüğü ve dalgaları denizin doğal yollarla temizlenmesini sağlıyor. Elbette sanayi atıklarının döküldüğü kıyıları değil, suya girilmesi mümkün olan sahilleri kastediyoruz.

İş havuzlara gelince durum bir miktar değişiyor. Havuz kullanacak okurlarımızın şu hususlara dikkat etmelerini öneririz:

• Öncelikle havuza duş alarak, bedeni temizleyerek girmek gerekir. Yoksa ortak kullanılan havuzların kirlenmesine katkı sağlanmış olur.
• Giyilen mayonun kumaşının sentetik mayo kumaşı olması gerekir.
• Saçın tamamıyla boneyle örtülmesi önerilir.
• Havuzun suyu asla yutulmamalıdır. Çünkü içindeki kimyasal maddeler insan bedeni için zararlıdır.
• Havuzdan çıkar çıkmaz, mantar enfeksiyonu tehlikesine karşı ıslak mayoyla kalınmamalıdır.
• Havuzdan çıkar çıkmaz, zeytinyağlı sabunla bütün beden iyice yıkanmalıdır. Çünkü havuzdaki klor beden için zararlıdır.
• Ortak terlikler mantar ihtimaline karşı kullanılmamalıdır.

BİR CİMCİME NE İSTER?

Teyzesinin “Beni ne kadar seviyorsun?” sorusuna “Sırtıma kadar” diye cevap vermek ister. Sevgisinin kocaman olduğunu gösterirken kullandığı minik kolları en son sırt noktasına kadar açılmaktadır ve dolayısıyla sevginin üst sınırı “sırtıma kadar” olarak adlandırılır.

(Reyyan, 4 yaşında)

ORGANİKÇİNİN GÜNLÜĞÜ

Dezenfekte edici temizlik maddeleri solunursa tehlikeli olacak bir takım uçucu kimyasal maddeler içerir. Bunun yerine; banyo zeminini temizlemek için 4 litre sıcak suya 1 çorba kaşığı karbonat, 1 tatlı kaşığı boraks, 2 kaşık çamaşır sodası, yarım bardak sirke ve biraz arapsabunu ekleyin. İyice karıştırıp yerlere fırçayla uygulayın. Boraksı attarlarda bulabilirsiniz.

AKLIMDAN ÇIKMIYOR

“Vallahi eğer biz kendimizi Rabbimize ait kılsaydık, bütün alem ve içindekiler de bize ait kılınırdı. Nitekim Yüce Allah alemi bize hizmetçi kıldığı gibi bizi de kendisine hizmetçi eylemiştir. Halbuki biz, Rabbimiz ve Mevlamızın makamına, efendisi olduğumuz şeyi geçirdik ve bundan da hiç utanmadık.” (Mulay ed-Derkavi (k.s)


Zeynep ÖZEL

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Haberiniz olsun
« Posted on: 29 Mart 2024, 18:02:10 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Haberiniz olsun rüya tabiri,Haberiniz olsun mekke canlı, Haberiniz olsun kabe canlı yayın, Haberiniz olsun Üç boyutlu kuran oku Haberiniz olsun kuran ı kerim, Haberiniz olsun peygamber kıssaları,Haberiniz olsun ilitam ders soruları, Haberiniz olsunönlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes